Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Цветан Алексиев: След пет години искаме да излезем на голяма европейска или американска борса

Изпълнителният директор на "Сирма груп холдинг" пред в. "Капитал"

Редакция    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Профил

Цветан Алексиев е изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг, изпълнителен директор и Председател на Съвета на директорите на Сирма Солюшънс АД, Председател на Съвета на директорите на Сирма Бизнес Консултинг АД и член на Съветите на директорите на Онтотекст АД, Датикум АД и Panaton Software JSC. Започва работа в Сирма като софтуерен инженер през 1993 г. Преминава през различни позиции в компанията, а от 2002 г. е изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД. Завършил е магистърска степен по "Компютърни системи" в Техническия университет София.

Най-голямото първично публично предлагане на Българската фондова борса от години стана факт на 16 септември, след като "Сирма груп холдинг" започна да търгува свои акции. Една от най-големите софтуерни компании в България иска да набере 26.4 млн. лв. до 15 октомври. Това е първото листване от 2013 г. на БФБ и едва четвърто от 2008 г. насам. Създаденият през 1992 г. холдинг е първото софтуерно дружество на БФБ. В групата влизат над 20 дъщерни компании, които са специализирани в различни софтуерни разработки – информационни технологии, индустрия, финансов сектор, облачни системи и други. Минималната сума, която "Сирма груп" може да набере от борсата, е 9.6 млн. лв., а максималната - 26.4 млн. лв., което ще оцени компанията на над 100 млн. лв. Изпълнителният директор на "Сирма груп холдинг" Цветан Алексиев разказа пред "Капитал" какви са плановете на групата след листването.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар