Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

2751 прочитания

© Юлия Лазарова


Водопроводи в Банско

2.9 млн. лв.

Община Банско обяви поръчка за изграждане на допълнително водоснабдяване на град Банско от местността Караманица. Тя включва две позиции: първата е за изграждане на довеждащ водопровод за допълнително водоподаване от местността Караманица до местността Усипа и втората - изграждане на довеждащи водопроводи до напорните резервоари и напорно изравнителен резервоар с хлораторна станция.

В местност Караманица се намират два каптажа - "Караманица-2" и "Караманица-3", отдавна изградени и до този момент не влезли в експлоатация. През 2002 г. е изготвен проект за реконструкция на съществуващите водохващания и водопровод от тях до каптаж "Усипо". Проектът е изготвен във фаза работен. В този проект е предвидено изграждането на нови събиратели за двете водохващания с нови дренажни крила и дренажи и с нови водовземни шахти. Срокът за изпълнение е 6 месеца. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 500 хил. лв. за първа позиция и не по-малко от 800 хил. лв. за втора позиция. Te трябва да са изпълнили сходно строителство през последните пет години и да разполагат с необходимата строителна механизация. Оферти се приемат до 13 октомври 2015 г.

Подземен паркинг към спортната зала в Русе

2.8 млн. лв.

Община Русе обяви поръчка за строителство на следните обекти: 1. "Подземен паркинг на кота -4.10 м и технически обслужващи помещения на кота ± 0,00; -8.10 м и -11.60 м към "Многофункционален комплекс - Универсална спортно - зрелищна зала и шоуруми, Търговско-развлекателен център и подземни гаражи, Бизнес център, Хотелски комплекс и Трафопостове"; 2. Изготвяне и изпълнение на инвестиционни проекти за: "Трафопост и захранващ кабел 20кV"; "Система за видеонаблюдение, СОТ и контрол на достъпа", "Паркинг система", "Система за автоматизация и управление на вентилационната система" и "Организация на движението"; 3. Упражняване на авторски надзор по време на строителството за т. 2. Срокът за изпълнение е 210 дни. Към участниците няма финансови изисквания. Te трябва да са изпълнили най-малко една услуга за проектиране на електрозахранване или система за видеонаблюдение, СОТ и контрол на достъпа или паркинг система и ОВиК системи в обществено обслужващи паркинги и гаражи през последните 3 години, както и да са изпълнили най-малко договор "Строително-ремонтни работи в обществено обслужващи сгради" през последните 5 години. Оферти могат да се подават до 27 октомври 2015 г.

Енергийна ефективност на блокове в Златоград

2.8 млн. лв.

Община Златоград обяви поръчка за проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тя е разделена на следните позиции: 1. "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 4, на ул."България"№ 182; 2. "Жилищен блок на ул. "България"№186; 3. "Жилищен блок 6 на ул. "България" №184; 4. "Жилищен блок 2 на ул. "Рожен."№1; 5. Жилищен блок 200 на ул. "Миньорска" №8. Поръчката е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като с нея се цели чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност да се осигурят по-добри условия за живот, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Изпълнението на предвидените мерки ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност и намаляване на разходите за енергия; подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите; осигуряване на условия за жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Те трябва да са изпълнили сходна поръчка през последните пет години. Срокът за подаване на оферти е 27 октомври 2015 г.

Саниране в Ивайловград

1.9 млн. лв.

Община Ивайловград обяви поръчка за проектиране и извършване на строителни, монтажни и ремонтни работи на многофамилни жилищни сгради по две обособени позиции: първата е за жилищна сграда на ул. "Любимец", № 14 (ЗП - сутерен- 855 кв. м.; ЗП - I ет. - 886 кв. м.; ЗП - II – V ет. - 866 кв. м. РЗП - 5205 кв. м.) и втората - за жилищна сграда на ул. "Шести септември" № 6 (ЗП - сутерен - 870 кв. м.; ЗП – I ет. 895 кв. м.; ЗП – II – V ет. - 872 кв. м.; РЗП - 5253 кв. м.). Сградите са трета категория строежи. В рамките на поръчката за всяка позиция ще се изпълнят следните дейности: проектиране, авторски надзор и изпълнение на покривни и хидроизолационни работи, изолационни строителни работи, работи по електрическата инсталация, подмяна на части от ВиК инсталацията, довършителни строителни работи като полагане на мазилка, боядисване, монтаж на дограма, изграждане на инсталация за БГВ със слънчеви колектори и други завършващи елементи, подробно описани в техническата документация. Участниците могат да кандидатстват само за една позиция и да притежават финансов ресурс не по-малък от 30% от прогнозната стойност на позицията, за която подават документи. Те трябва да за завършили успешно поне един сходен обект за последните три години. Оферти се приемат до 26 октомври  2015 г.

Доставка на 82 товарни автомобили за пътната агенция

1.66 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви поръчка за доставка на фабрично нови автомобили за нуждите на агенцията за календарните 2015 г. и 2016 г. Тя е за 82 броя товарни автомобили, 4+1 места. Характеристиките на автомобилите са следните: купе с 5 врати, от които две за пътническия салон, минимум една странична плъзгаща се врата и една двукрила отваряема до 180 градуса отзад; брой места 4+1; двигател - бензинов или дизелов, максимален работен обем на двигателя до 1600 куб. cм минимална мощност на двигателя 60 Kw, комбиниран разход на гориво в л на 100 км не повече от 7.6 л; скоростна кутия механична с минимум 5 предавки; стандарт за отработени газове минимум ЕВРО 5, емисии на СО2 до 175 г/км; минимална височина на автомобила 1800 мм, минимална дължина на автомобила 4350 мм, междуосие минимум 2700 мм, обем на багажното пространство минимум 700 литра, минимална широчина на отвора при страничната врата 700 мм, полезен товар минимум 550 кг. Поръчката е със срок на изпълнение до края на 2016 г. Изискването към участниците е през последните три години да са изпълнили доставка/и на минимум 82 броя фабрично нови автомобили. Оферти могат да се подават до 29 октомври 2015 г.

Подмяна на системата за полетна информация на Терминал 2

0.665 млн. евро

"Летище София" ЕАД обяви поръчка за подмяна на системата за полетна информация на Терминал 2. По този начин ще се разшири съществуващата система на двата терминала. Поръчката включва доставка на 115 броя широкоформатни LCD информационни дисплеи (49 броя 46-инчови и 66 броя 40-инчови) с вградени управляващи компютри; доставка на 21 броя специализирани управляващи клавиатури и изграждане на подходяща свързаност към системата; доставка на допълнителни сървърни модули и компоненти и съответния софтуер (включително и лицензи); инсталация и всички необходими дейности по конфигуриране, настройка и добавяне на модули, компоненти и материали, осигуряващи пълна работоспособност и функционалност на системата; тестване; тригодишна гаранционна поддръжка и др. Всеки кандидат трябва да направи предложение за цялостно изпълнение на поръчката. Срокът за изпълнение е 150 дни. Участниците трябва да докажат опит с изпълнението на подобни поръчки. Оферти се приемат до 19 октомври 2015 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход