🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Новите дрехи на земеделието

Възможностите и предизвикателствата пред аграрния сектор в новия период на европейско финансиране са централна тема в конференция на вестник "Капитал"

Форумът ще срещне политическия кабинет в земеделието с представители на реалния сектор
Форумът ще срещне политическия кабинет в земеделието с представители на реалния сектор
Форумът ще срещне политическия кабинет в земеделието с представители на реалния сектор    ©  ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА
Форумът ще срещне политическия кабинет в земеделието с представители на реалния сектор    ©  ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Близо 3 млрд. евро са субсидиите, които ще се влеят под формата на инвестиции от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в земеделския сектор и селските общини в периода между 2014 г. и 2020 г. За фермерите в България този ресурс е не просто финансовата инжекция, която би изстреляла бизнеса им още по-високо, а в масовия случай жизнена необходимост за неговото съществуване и развитие. Ето защо те поглеждат към следващите седем години с голяма надежда, но и с малко страх. Възможностите са наистина значителни и разнообразни, но идват за ръка с редица предизвикателства. Те ще са централна тема в  конференцията на вестник "Капитал" и ICT Media "Предизвикателства за развитие на сектор земеделие в новия програмен период", която ще се проведе на 29.09 (вторник) в хотел "Балкан" ("Шератон").

Форумът ще срещне политическия кабинет в земеделието с представители на реалния сектор, а специален гост в програмата е Михаел Пилке, ръководител подразделение AGRI.F3 "България, Хърватия, Дания и Полша" в Европейската комисия. Сред лекторите са заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, директорът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов, изпълнителният директор на Националния гаранционен фонд Самуил Шидеров. В първата част на конференцията те ще представят приоритетите, възможностите и административния напредък за усвояване на европейските средства. 


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар