България се превръща в международен център за развитие на финансовите технологии
40 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

България се превръща в международен център за развитие на финансовите технологии

Ейбрахам Чесед, мажоритарен собственик на "Транзакт Юръп"

България се превръща в международен център за развитие на финансовите технологии

Гергана Михайлова
8427 прочитания

Ейбрахам Чесед, мажоритарен собственик на "Транзакт Юръп"

© Транзакт Юръп


Колко време преди сделката имахте наблюдения върху бизнеса с acquiring услугите на "Ти Би Ай кредит", преди да решите да го купите?

- Работихме с "Ти Би Ай кредит" много успешно в продължение на повече от година чрез една от другите ни фирми. След като бяхме осведомени за възможността да участваме в търга за купуването на компанията, ние решихме, че това би било полезно придобиване като част от нашето международно стратегическо развитие.

С какво ви привлече точно тази компания?

- Имаме дългогодишен опит в платежната сфера и след анализ на портфолиото от клиенти, технологичните възможности и различните лицензи на "Ти Би Ай кредит" преценихме, че би било добър избор за нашето дългосрочно развитие.

Кое оценихте толкова високо в компанията, че предложихте 9.9 млн. евро за бизнеса й?

- След сравнителен анализ на продажбите на европейския пазар и сходни транзакции в сферата на плащанията ние оценихме компанията на споменатата от вас цифра. В допълнение, идентифицирайки тенденциите на пазара заедно с плановете ни за разширяване, вярваме, че ще сме в позиция да увеличим възвращаемостта (ROI) на инвестициите значително през идните години.

Какви са позициите й на пазара, на който работи в момента?

- Като пълноправен член на Visa и MasterCard, "Транзакт Юръп" е международна платежна организация, която предоставя услуги и решения по издаване и приемане на плащания с платежни карти. Нашият местен опитен екип в София притежава качествата и знанията, за да привлича различни видове бизнес, съответстващи на настоящата ни стратегия.

Какъв потенциал виждате пред компанията? Има ли неразработени региони на картата на света, на които планирате да стъпите скоро?

- В момента работим по тригодишния ни план за развитие, който ще засили  нашето утвърждаване за обозримото бъдеще. Уверени сме, че "Транзакт Юръп" ще бъде водещ играч в региона.

Какво променихте в компанията, откакто сте нейни собственици?

- Преместихме офисите на по-престижно място в София и инвестирахме в развитието на служителите и мениджмънта. Сега, след като преструктурирането е приключено, дойде време да се фокусираме върху създаването и прилагането на стратегията.

Инвестирахте ли средства в обновлението й и планирате ли още вложения?

- Останалите акционери, както и аз, сме се ангажирали да положим всички усилия и дългосрочно да инвестираме колкото е необходимо в експанзията и разгръщането на нашата стратегия. Това ще включва и участието на допълнителни членове на екипа, потенциални допълнителни локации и аз съм уверен, че ще останем ценен член на местното бизнес общество.

Как оценявате България като място за развиване точно на такъв тип бизнес?

- България е точното място за развитие на компания, която има както технологическите познания, така също е и ориентирана към бизнеса. Качествата на местния екип и отговорността за персоналното развитие, което аз срещам ежедневно, засилва желанието ми да инвестирам в местния пазар. В допълнение виждам, че България бързо се превръща в международен център за развитие в така наречата ФИНТЕХ (финансови технологии) индустрия.

Какви очаквате да са резултатите от дейността ви за тази година?

- Моята лична цел за първата година е да се фокусирам върху логистичните аспекти и да осигуря на новия ръководен състав подготовката за поемане на стратегията и инициативите на акционерите. Сигурен съм, че под ръководството на нашия нов изпълнителен директор Васил Клаклов "Транзакт Юръп" е готова да приеме предизвикателствата.Източник:


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Дигитални модели

Дигитални модели

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK