Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3147 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт на ВиК мрежата в София, зони Север и Юг

16 млн. лв.

"Софийска вода" АД обяви поръчка за изпълнение на инвестиционни проекти и реконструкция по канализационната мрежа – зони Юг и Север. Тя е разделена на две позиции: 1. Зона Юг - обхваща територията на общински райони "Витоша", "Младост", "Студентски", "Лозенец", "Триадица", "Красно село", "Овча купел", "Панчарево"; 2. Зона Север - обхваща територията на общински райони "Оборище", "Възраждане", "Нови Искър", "Илинден", "Красна поляна", "Надежда", "Връбница", "Люлин", "Банкя", "Кремиковци", "Слатина", "Подуене", "Сердика", "Средец", "Изгрев", "Искър". Оферти могат да се подават само за една позиция. Договорите с избраните изпълнители ще са за три години. Всеки кандидат трябва да има опит в изпълнението на улична водопроводна мрежа (без да се включват мрежи, които не са изградени в обхвата на одобрената улична регулация, а са реализирани в границите на имот/група от имоти) за период от 5 години на стойност минимум 1 млн. лв. без ДДС. За доказване на съответствие с това изискване се признава и опитът в строителството на сградни водопроводни отклонения. Най-малко 50% от обема трябва да е за обекти, изпълнени в територия на населено място категория "0" и "1". При участие с обекти, изпълнени извън територията на страната, населените места, в които са изпълнени, трябва да бъдат с население над 60 хил. жители. Оферти се приемат до 7 декември 2015 г.

Варненското дружество "Градски транспорт" ЕАД обяви поръчка за доставка на резервни части и материали за ремонт на автобусите си по 13 позиции. Резервните части ще бъдат за автобуси от марките "Мерцедес", "Тедом", "Ивеко", "Рено" и "Неоплан". Също така се търсят доставчици на резервни части за скоростни кутии за автобуси; на лагери за автомобили; на филтри за автомобили (предназначена за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания); на семеринги; на автомобилни ремъци; на боя и бояджийски материали; на крепежни елементи за автобуси и на метални профили. Оферти могат да бъдат подавани за една или за повече позиции. Срокът на договорите ще е за две години. Участниците трябва да са изпълнили поне три доставки, еднакви или сходни с предмета на настоящата поръчка през последните 3 години, като те трябва да са към трима различни потребители, за всяка от обособените позиции за които кадидатства. Срокът за подаване на оферти е 14 декември 2015 г.

Проектиране и доизграждане на път Калояново - Хисаря

3.2 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви поръчка за проектиране и доизграждане на обект: Път ІІІ-642 Калояново - Хисаря от км 15+650 до км 17+192 - надлез и пътна варианта. Целта й е доизграждане на обекта, обезпечаване носимоспособността и дълготрайността на съоръжението и пътния участък, осигуряване на условия за безопасно движение и комфорт на пътуващите. Изпълнителят ще извърши необходимите проучвателни работи, обследване и изпитване на съществуващия строеж и ще изготви технически проект за цялостно доизграждане на обекта съгласно утвърдено задание. Проектната разработка следва да бъде съобразена със степента на изграденост и състоянието на съществуващия строеж. Строителните работи, които също са предмет на поръчката, се изпълняват в пълен обем съгласно утвърдения технически проект и включват: изкопни и насипни работи, премахване на растителност и неподходящи материали от съществуващите насипи, доизграждане на насипите и основните пластове в пътните участъци преди и след съоръжението и др. Срокът за изпълнение е 360 дни. Кандидатите през последните 5 години трябва да са завършили успешно изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация на един или повече пътни участъци с обща дължина над 0.5 км и един или повече стоманобетонни пътни мостове с обща дължина над 75 м. Те трябва да разполагат с необходимото оборудване за изпълнение на поръчката, включително за изпитване и изследване. Оферти могат да се подават до 14 декември 2015 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Гълъбово

2.7 млн. лв.

Община Гълъбово обяви поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя е разделена на няколко обособени позиции: № 1 – Жилищен блок №39, гр. Гълъбово, кв. "Строител", който има 8 етажа и сутерен, с 4 входа. Общата разгъната застроена площ на обекта е 8196.46 кв.м; № 2 – Жилищен блок №38, гр. Гълъбово, кв. "Строител". Той е въведен в експлоатация през 1978 г., също с 8 етажа и сутерен, с 4 входа. Общата разгъната застроена площ на обекта е 7369.72 кв.м. Оферти могат да се подават само за една от двете позиции. Срокът за изпълнение е 120 дни. Участникът самостоятелно или съвместно трябва да е изпълнил през последните 5 години поне две сходни поръчки. Оферти се приемат до 15 декември 2015 г.

"Индустриален логистичен парк Бургас" АД обяви поръчка за изпълнение на втория етап на развитие на парка. Целите на процедурата за инженеринг - проектиране и строителство, са да се проектират водоснабдителна система за питейно-битови нужди, канализационна мрежа за отвеждане на битови отпадни води и канализационна мрежа за събиране и отвеждане на дъждовни води на цялата територия на етап II от развитието на индустриалната зона. Поръчката включва още изпълнение на новопроектираните улични ВиК комуникации на част от територията на втория етап и вече проектирана битова канализация на част от територията на първия етап. Срокът за изпълнение е 300 дни. Поръчката се финансира със средства на дружеството. Участниците трябва да имат опит в еднакво или сходно проектиране за последните 3 години: проектиране на водопроводни и канализационни улични, разпределителни или общи мрежи и съоръжения, на отводнителни канали и зауствания на отводнителни съоръжения. Срокът за подаване на оферти е 15 декември 2015 г.

Ремонт на ВиК мрежата в София, зони Север и Юг

16 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    raimond avatar :-?
    Meister Eckhart


    всяка седмица обществени поръчки за няколко десетки милиона, като сложим по 10% средно на всяка, може да видим приходите в черните каси на управляващите.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK