Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

2486 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Енергийна ефективност на сгради в Бургас

21.6 млн. лв.  

Община Бургас обяви поръчка за проектиране и строителство във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на следните позиции: №1 Блок 14, жк "Възраждане"; №2 Блок 3, жк "Възраждане"; №3 Блок 165, жк "Меден рудник"; №4 Блок 416, жк "Меден рудник"; №5 Блок 70, жк "Славейков"; №6 Блок 19, жк "Славейков"; №7 Блок 17, жк "Славейков"; №8 Блок 20, жк "Изгрев";  №9 Блок 7, жк "Изгрев". Кандидатите могат да участват само за една обособена позиция. Поръчката включва дейности по конструктивно възстановяване/усилване/основен ремонт в зависимост от повредите, настъпили по време на експлоатацията на многофамилните жилищни сгради, които са предписани като задължителни за сградата в техническото обследване; изпълнение на мерки за енергийна ефективност, които са предписани като задължителни за сградата в обследването за енергийна ефективност; обновяване на общите части на многофамилните жилищни сгради (ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка и др.) и др. Срокът за изпълнение е 260 дни. Участниците трябва да имат опит в проектиране и строителни дейности по въвеждане на енергоефективни мерки в сгради, включително ремонтни строителни работи по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради за въвеждане енергоефективни мерки в съществуващи сгради с РЗП минимум 1500 кв.м. Оферти се приемат до 13 януари 2016 г.

Доставка на булдозери за "Мини Марица-изток"

16.6 млн. лв.

"Мини Марица-изток" ЕАД обяви поръчка за доставка на 20 броя нови булдозери до складовата база на Възложителя - склад №1007 в с. Трояново. Булдозерите са предназначени за работа в глинести и въглищни почвени разновидности. Те трябва да са с мощност 300-360 к.с., с турбодизелов двигател и да покриват екологичен стандарт Евро IV, широчината на ходовите плочи на веригите да не е по-малка от 71 см; клиренс, не по-малък от 50 см, и др. Предлаганите булдозери трябва да са нови, произведени до една година преди датата на сключване на договора. Гаранционният срок за машините трябва да бъде поне 12 месеца, или 3000 моточаса. По време на гаранционния срок изпълнителят изпълнява гаранционно обслужване за своя сметка. Срокът за доставка е 12 месеца. Участниците през последните три години трябва да са доставяли най-малко 5 броя булдозери с мощност поне 300 к.с. (доказва се със списък на доставките). Срокът за подаване на офертите е 18 януари 2016 г.

Консултантски услуги за ВиК операторите

4.5 млн. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви поръчка за консултанти, които да отговарят за качеството, контрола и текущото подпомагане във връзка с дейностите по изпълнение на договорите за регионални прединвестиционни проучвания (РПИП) за териториите, обслужвани от ВиК операторите в Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, Ямбол. Изпълнението на поръчката е пряко обвързано с договорите за регионалните прединвестиционни проучвания, които трябва да влязат в сила преди тези от настоящата. Тя включва следните дейности: мониторинг на текущото изпълнение и спазване на план-графика; преглед, коментари, препоръки и контрол на техническото качество на резултатите; организация, изготвяне на доклади и участие в регулярни срещи по напредъка и др. Срокът на поръчката е 36 месеца. Участниците трябва да разполагат със собствен ресурс от поне 600 хил. лв. Те трябва да имат опит със сходни услуги: предоставяне на консултантски услуги и/или управление на проекти в поне една от следните области: изготвяне на прединвестиционни проучвания за пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ) за агломерации с над 2000 екв. жители и/или пречиствателни станции за питейни води (ПСПВ); инвестиционни проекти за ПСОВ за агломерации с над 10 000 екв. жители и/или ПСПВ; регионални генерални планове за ВиК (РГП); генерални планове за ВиК за агломерации с над 10 000 екв. жители. Кандидатите могат да подават оферти до 15 януари 2016 г

Автомобили за БНТ

800 хил. лв.

Българската национална телевизия обяви поръчка за доставка на 20 броя фабрично нови автомобила. Колите са: 15 товаро-пътнически, 3 товарни с обща маса над 3500 кг и 2 товарни с обща маса до 3500 кг. Товаро-пътническите автомобили трябва да са с 4+1 места, странични плъзгащи врати, мощност на двигателя 90 к.с., екологичен стандарт Евро VI, с дължина минимум 4000 мм, ширина минимум 1750 мм и полезен товар поне 400 кг. Товарният автомобил трябва да е с 2+1 места, двукрила задна врата, мощност минимум 150 к.с., обем на товарното пространство поне 15 куб. м, дигитален тахограф и др. Участниците трябва да представят оферта за целия обем на поръчката, варианти не се допускат. Срокът на доставка е до 90 работни дни от сключване на договора. Гаранционният срок е минимум 3 години без ограничение в пробега. Участниците трябва да предоставят списък на доставките, които са еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка. Те трябва да са упълномощен представител на съответната марка автомобили и да имат права за продажба и сервизно обслужване или да представят презентация, от която да е видно, че извършват продажба и сервиз на територията на България, в случай че същият е производител на предлаганите автомобили. Оферти се приемат до 14 януари 2016 г.

Застраховка "Живот" за служителите на МВР

600 хил. лв.

Министерството на вътрешните работи обяви поръчка за групова рискова застраховка "Живот" на служителите на Министерството на вътрешните работи и курсантите, редовно обучение, от Академията на МВР. Срокът за изпълнение на поръчката е 36 месеца от датата на сключване на договора със срок на действие на застраховката - от 00:00 часа на 01.03.2016 г. до 24:00 часа на 28.02.2019 г. В случай че договорът се сключи след 1 март 2016 г., срокът му на действие е 36 месеца, считано от  1 март 2016 г. Застрахователният договор се сключва без поименен списък на служителите на МВР и без посочване на обобщени данни за заетите бройки на личния състав на министерството. Общата стойност на договора се формира от щатната численост на МВР съгласно правилника за устройството и дейността на МВР и числеността на курсантите редовно обучение към датата на влизане в сила на договора и съответните застрахователни премии за едно лице за общ (единен) рисков клас съгласно съответните годишни застрахователни премии за тригодишен период. Участниците трябва да са изпълнили минимум 5 застрахователни договора през последните три години, които са еднакви или сходни с предмета на поръчката, заедно с доказателство за коректно и качествено извършена услуга. Те трябва да разполагат с представителства във всеки областен център на територията на България. Срокът за подаване на оферти е 14 януари 2016 г.

Енергийна ефективност на сгради в Бургас


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK