Четвърти български продукт е защитен в Брюксел като традиционна храна
"Кайсерован врат Тракия" е вписан в европейския регистър заедно с филе "Елена", "Панагюрска луканка" и роле "Трапезица"
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
"Кайсерован врат Тракия" (Kayserovan vrat Trakiya) e четвъртият български продукт, вписан в Европейския регистър на храните с традиционно-специфичен характер. Инициативата е на сдружение "Традиционни сурово-сушени месни продукти", в което членуват 21 месопреработващи предприятия от цялата страна.
Сдружението вече защити в Брюксел филе "Елена", "Панагюрска луканка" и роле "Трапезица". Европейската комисия одобри и вписването на "Българско розово масло" в Регистъра на защитените географски указания.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
1 коментар
За толкова години само няколко артикула. :-(
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.