Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3601 прочитания

© Юлия Лазарова


Изграждане на пътен възел Бургас - Свиленград

5 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви поръчка за изпълнител на строително-монтажни работи на пътната връзка Бургас – Свиленград, на пътен възел "Оризово" при км 170+790 на АМ "Тракия". Целта е изграждането на липсващата пътна връзка на пътен възел "Оризово", който осъществява пресичането на две нива на магистралите "Марица" и "Тракия". Сегашният пътен възел осъществява безконфликтно пресичане на "Тракия" и "Марица" при проектен километър 170+790 по магистрала "Тракия" и проектен километър 3+265 по "Марица". Схемата на възела е "вилка", като към момента са изградени пътните връзки София-Свиленград"и Свиленград - София. Габаритът на връзките е автомагистрален с две ленти за движение по 3.75 м и лента за принудително спиране с ширина 2.50 м. Планираната пътна връзка започва със забавителен шлюз с обща дължина L=255м, Lo=170м., Lз=85м. Ширината на шлюза е 3.00 м. Ширината на платното на автомагистралата при шлюзовете се запазва 11 м, в т.ч. активни ленти за движение 2 х 3.50 м. Срокът за изпълнение е 80 дни. Изискванията към кандидатите са през последните 5 години да са изпълнили поне два обекта за строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката, а именно: ново стр. и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от републиканската пътна мрежа и/или на улици и пътища от общинската пътна мрежа и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната. Оферти се приемат до 28 януари.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Севлиево

4.4 млн. лв.

Община Севлиево обяви поръчка за "Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради". Поръчката е разделена на следните позиции: 1: "Сграда с административен адрес Севлиево, жк "Митко Палаузов" бл. 1" и 2: "Сграда с административен адрес Севлиево, жк "Митко Палаузов" бл. 9". Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Избраните изпълнители трябва да изготвят работни проекти и изпълнят всички задължителни мерки, предписани в техническите паспорти и енергийните обследвания на двете сгради, които са неразделна част от документацията за участие, както и съпътстващите дейности. Срокът за изпълнение е 85 дни, а прогнозната цена е 2.45 млн. лв. без ДДС за първа позиция и 1.93 млн. лв. за втората. Участниците трябва да са изпълнили през последните три години поне една услуга за проектиране, свързана с въвеждане на енергоефективни мерки на сгради, а за последните пет години поне едно строителство и/или инженеринг, свързано с въвеждане на енергоефективни мерки на сгради. Срокът за подаване на оферти е 26 януари.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Златоград

4.1 млн. лв.

Община Златоград обяви поръчка за "Инженеринг - проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради". Тя е разделена на няколко позиции: 1 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 4, ул. "България" № 182, гр. Златоград; 2 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 5, ул. "България" №186; 3 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 6, ул. "България" №184; 4 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 2, ул. "Рожен" №1, гр. Златоград"; 5 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 200, ул. "Миньорска" №8; 6 "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 1, ул. "Ахрида" №7 и последната - "Многофамилна жилищна сграда – жилищен блок 3, ул. "Ахрида" №9. Обществената поръчка е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради. Изпълнението на мерките за енергийна ефективност ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност и намаляване на разходите за енергия; подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите; осигуряване на условия за жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие. Участниците трябва да са изпълнили през последните 5 години поне едно строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж, еднакво или сходно с предмета на обособената позиция. За сходни поръчки се приемат: СМР по въвеждане на енергоефективни мерки в сгради, полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради с РЗП поне 1500 кв.м. Оферти могат да се подават до 25 януари.

Ремонт на пътната мрежа в Чирпан

2.5 млн. лв.

Община Чирпан обяви открита процедура за сключване на рамково споразумение с предмет: "Ремонт на общинска пътна мрежа, републиканска пътна мрежа в регулацията на гр. Чирпан и улична мрежа в гр. Чирпан и населените места в състава на община Чирпан". Пълният обхват на дейностите, дължими от изпълнителя, и точната индивидуализация на обектите ще бъдат договаряни след определяне на изпълнителя. Договорите с избраните изпълнители ще бъдат сключени за период от 4 години. Участниците следва да има изпълнени най-малко 3 договора, сходни с предмета на поръчката, през последните пет години. Под сходни договори се разбират договори за строителство и/или ремонт и/или рехабилитация на пътища. Участниците трябва да разполагат със собствена и/или наета асфалтова база или да имат договор/ще сключат договор за доставка на асфалтови смеси. Предложените асфалтови бази следва да са въведени в експлоатация и следва да нямат наложени санкции за нарушения на нормативната уредба, свързана с изпълнение мерките за опазване на околна среда за 2015 г. Оферти се приемат до 13 януари.

Автомобили за ЕСО

0.8 млн. лв.

"Електроенергиен системен оператор" ЕАД обяви поръчка за доставка на 30 леки автомобила с висока проходимост. Автомобилите трябва да бъдат нови, неизползвани, с технически данни, отговарящи на изискванията по всички позиции от таблиците с технически спецификации. Всички автомобили задължително трябва да бъдат с право на данъчен кредит на 100%. Автомобилите се доставят след регистриране пред органите на КАТ. За регистрирането на автомобилите в КАТ на упълномощено от изпълнителя лице ще бъде издадено пълномощно от възложителя. Автомобилите трябва да бъдат окомплектовани с универсални инструменти за поддръжка, крик и ключ за гуми, включително и резервна гума. Към документацията се прилага опис на инструментите. Автомобилите с висока проходимост трябва да бъдат произведени и изпитани за съответствие с изискванията на EURO 5 екологични норми (или еквивалент) или по-високи. Участникът да е изпълнил през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко една доставка, еднаква или сходна с предмета на поръчката. Срокът за подаване на оферти е 5 януари.

Изграждане на пътен възел Бургас - Свиленград


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK