Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3102 прочитания

© Юлия Лазарова


Енергийна ефективност на жилищни сгради в Кюстендил

4.6 млн. лв.

Община Кюстендил обяви поръчка за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) на пакет от многофамилни жилищни сгради, във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност. Тя е разделена на 5 обособени позиции: 1: Многофамилни жилищни сгради блок №46 и №47, жк "Румена Войвода"; 2: Многофамилна жилищна сграда, жк "Бузлуджа", ул. "Овощарска" №5; 3: Многофамилна жилищна сграда, бул. "Георги С. Раковски" №42; 4: Многофамилна жилищна сграда блок №3, бул. "Георги С. Раковски" №24; 5: Многофамилни жилищни сгради блок №44, 45, 46, 47 и 48, жк "Запад". Участниците могат да кандидатстват само за една позиция. Включените дейности в поръчката са: разработване на инвестиционен проект във фаза "Техническа" за нуждите на обновяването, изпълнение на строително-монтажни работи, авторски надзор. Срокът за изпълнение е 180 дни. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс в размер на 20% от прогнозната стойност на обособената поръчка, за която кандидатстват. Те трябва да са извършили успешно поне един договор за СМР, сходен с предмета на поръчката, и поне един договор за проектиране или поне един договор за инженеринг (проектиране и строителство на обекти, сходни с предмета на настоящата поръчка). Оферти се приемат до 17 февруари 2016 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Джебел

4.4 млн. лв.

Община Джебел обяви поръчка за изпълнение на инженеринг (проектиране, доставки, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тя е разделена на четири позиции: 1: "Жилищен блок - Конструкция - панелна, находящ се в гр. Джебел, улица "Тракия" №2, блок "Детелина"; 2: "Жилищен блок - Конструкция - панелна, находящ се в гр. Джебел, улица "Тракия" №6, блок "Младост 1"; 3: "Жилищен блок - Конструкция - панелна, находящ се в гр. Джебел, улица "Тракия" №8, блок "Младост 2"; 4: "Жилищен блок - Конструкция - панелна, находящ се в гр. Джебел, улица "Тракия" №12, блок "Младост 4". Дейностите, включени в поръчката, са разработване на работни проекти за нуждите на обновяването; осъществяване на авторски надзор; изпълнение на СМР. Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Възложителят няма финансови и технически изисквания към кандидатите. Срокът за изпълнение на поръчката е 31 декември 2016 г.

Изготвяне на проекти за спешната медицинска помощ

2.5 млн. лв.

Министерството на здравеопазването обяви поръчка за избор на изпълнител за подготовка на проектно предложение за кандидатстване с голям инвестиционен проект за подкрепа на спешната медицинска помощ по ОПРР 2014 - 2020. Тя включва обследване на всички отделения, центрове за спешна медицинска помощ и техните филиали, изготвяне на идейни, технически и работни проекти, изготвяне на проекти на технически спецификации за последващи обществени поръчки, изготвяне на формуляр за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ на голям инвестиционен проект. Посочената прогнозна стойност представлява максимален финансов ресурс, с който възложителят разполага. Предметът на поръчката включва обследване на центрове за спешна медицинска помощ и техните периферни филиали - общо 198 бр., както и всички други дейности, подробно описани в документацията на обществената поръчка. Участниците трябва да имат финансов ресурс, с който да разполагат за изпълнение на поръчката – за материали, консумативи, средства за работна заплата и свързаните с нея данъци и осигуровки, командировъчни и други в размер на 1 млн. лв. Те трябва да са изпълнили минимум една услуга, еднаква или сходна с предмета на поръчката, през последните три години: дейности по разработване на предпроектно проучване и/или инвестиционен проект във фаза технически/работен проект и/или изпълнение на проект/инициатива относно лечебно заведение; дейности по разработване на инвестиционен проект в областта на транспортната инфраструктура или в областта на благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда и други. Оферти се приемат до 29 февруари 2016 г.

Туроператорски услуги за НКЖИ

540 хил. лв.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" обяви поръчка за предоставяне на туроператорски услуги, включващи осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багажи, хотелско настаняване, визи и медицинска застраховка при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на НКЖИ, за срок от 3 години. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс от 20 хил. лв. за изпълнение на поръчката. Необходимо е да са изпълнили успешно минимум една услуга през последните три години с предмет, еднакъв или сходен с този на поръчката. Участниците трябва да осигурят минимум двама служители, всеки притежаващ сертификат за работа с резервационна система "Амадеус" или еквивалентна, като всяко от лицата трябва да има минимум тригодишен опит като агент по продажба на самолетни билети, медицински застраховки, резервиране на хотелски услуги. Кандидатите трябва да имат внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2008 или еквивалентни мерки за осигуряване на качеството на услугите. Изисква се да имат офис на територията на София и да осигурят възможност за приемане и изпълнение на заявки включително в извънработно време, през почивни и празнични дни. Срокът за подаване на оферти е 22 февруари 2016 г.

Контейнери за биоотпадъци в Пловдив

166 хил. евро

Община Пловдив обяви поръчка за доставка на контейнери за разделно събиране на биоотпадъци, компостери за домашно компостиране, контейнери и везна за оборудване на площадка за предване на разделно събрани отпадъци от домакинствата и специализирани съдове/кошчета за кучешки екскременти, оборудвани със средства за почистване. Стоките, предмет на поръчката, са подробно описани в техническите спецификации към документацията за участие. Стойността на поръчката е до 200 хил. лв. с включен ДДС. Крайният срок за изпълнение е 31 декември 2016 г. Поръчката ще се финансира от отчисления за такса смет и от бюджета на община Пловдив. Изборът на изпълнител е на принципа на най-ниска цена. Оферти могат да се подават до 4 февруари 2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK