ArcelorMittal ще набере 3 млрд. долара с продажба на акции

Компанията завърши годината със загуба от 7.9 млрд. долара и се стреми да заздрави баланса си

Най-големият производител на стомана в света ArcelorMittal обяви, че ще емитира нови акции на стойност 3 млрд. долара, за да заздрави счетоводния си баланс, след като завърши финансовата година с нетна загуба от 7.9 млрд. долара.

Семейство Митал, което контролира групата, ще участва в набирането на капитал в съответствие с дела си, за което ще трябва да отдели 1.1 млрд. долара. Към края на миналата година фамилията е държала 39.4% от акциите на компанията, чийто изпълнителен директор и председател е Лакшми Митал.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  ruark avatar :-|
  ruark
  • + 5

  Така ще бъде, тъй като на китай му се позволява да изнася милиони тонове по света, и на вече в европа. тези европейски концерни не могът да издържат на робовладелският китайско капитало комунистическо ниадертало хибриден строй. понеже на един френски работник в европа му се плащат данъци и осигуровки възлизащи почти на половината на заплатата му. в европа имат стандарти и критерии на производство на стомана, тоест тези компании трабва непрекъснато да инвестират за намаляване на замърсяването и в изследване и нови технологии. от там съкращаване на хиляди работни места в европа и свиване на производствата. докато в китай понятие за подобряване на исталации и съоражения свързани с по малко натоварване на околната среда няма. работника работи на към 200 долара заплата и осигуровките са му нищожни. условията на труд са жестоки поради липса на инвестиции. пари за търговия с вредни емисии не се отделят понеже няма кой да задължи китайските компании. Производството им се намира в робовладелските държави и съответо с тези свръх китайски капацитети на стомана и изкл. евтино производство се използва дъмпинга и нелоялна конкуренция. След като в шанхай не се вижда понякога на 10 метра нищо и се ходи с маски, можем да си направиме сметка от степента на замърсяване и натоварване на природата на огромни територии. Тоест китай се намира в първообитнообщинния строй.
  крайно време е да се вдигнат митата с 1000 % за да могат да се защитят европейските концерни и да се избегне срив в индустрията. Европа загива от китайски, виатнамски евтини производства. Една фланелка се шие в китай, изпраща се в щатите да се боядиса и етикира например и се продава в европа и америка. Само и само да има работни места в уса китай и в транспортните компании. никои не го интересува че пътя на фланелката натоварва отвратително околната среда с тези пътувания около цялото земно кълбо например..........Печалбарството унищожава природата. Като тази фланелка или трябва да се изработи в америка и след като някакви количества от нея са изработени в китай, с едно транспортиране да цъфнат в америка или европа като им се платят мита и така с паричните постъпления от тях биха се използвли например за постепенното отборчване на силно задлъжнелите държави от западна европа и америка........ печалбата би била по умерена. А не парите да се задръстват под формата на резерви в китай а от друга страна америка печата неограничено кол. долари. Това води до прогресивна експлотация на природни ресурси и работна сила и разпространява бедността както в европа, така и в америка и останалата част на света, тъй като с част от печалбите се инвестира в суровини и ресурси на фин пазари, което води до поскъпването на живота. Най вече бедни държави като бг сърбат попарата, тъй като хранителните продукти поскъпват драстично.
  Глобализацията предизвикана от мултинатионалните концерни и банки работи само за тяхна полза, като природата се съсипва със всичка сила и бедността по света се разпространява прогресивно с всяка година.........

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал