С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
21 фев 2016, 17:45, 3744 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Доставка на ваксини за 2016
28.7 млн. лв.

Министерството на здравеопазването обяви поръчка за доставка на ваксини за задължителни и целеви имунизации и реимунизации, биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им за 2016 г. Тя е разделена на осем обособени позиции с предмети, както следва: срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б до 121 хил. комплекта; срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б до 214.5 хил. комплекта; срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит до 145 хил. комплекта; срещу бяс до 15 хил. комплекта; срещу коремен тиф до 1000 комплекта; доставка на човешки специфичен имуноглобулин срещу кримска хеморагична треска до 150 дози; серум противоантраксен до 100 дози; серум противоботулинов до 100 дози. Оферти могат да се подават за една или за повече позиции. Участниците трябва да отговарят на изискванията на Закона за медицинските изделия, както и да нямат регистрирани данни в Изпълнителната агенция за лекарствата и/или ЕUDAMED за инциденти/потенциални инциденти през последните две години, както и за блокирани или изтеглени партиди през последните две години съгласно предоставена от ИАЛ информация. Крайният срок за изпълнение е 29 март 2016 г. 

Оператор за регионална система за отпадъците, Стара Загора
17.1 млн. лв.Община Стара Загора обяви поръчка за избор на оператор за експлоатация и стопанисване на регионална система за управление на отпадъците в региона за общините Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Гурково, Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево, Опан, Твърдица, Чирпан, Павел баня и Раднево. Системата се състои от: Регионален център за управление на отпадъците Стара Загора с клетка №1 на депо за неопасни отпадъци, инсталация за предварително сепариране на отпадъци, инсталация за компостиране, общински събирателен център и три претоварни станции - ПС Казанлък, ПС Гурково и ПС Гълъбово. Дейностите, включени в поръчката, са: приемане на отпадъци; предварително третиране чрез сепариране; отделяне и изпращане за оползотворяване на модифицирано гориво от отпадъци; оползотворяване чрез компостиране на зелени отпадъци; оползотворяване чрез компостиране на хранителни и биоразградими отпадъци; депониране на отпадъци в клетка №1 и др. Участниците в процедурата следва да имат на разположение за срока на изпълнение на поръчката финансов ресурс в размер не по-малко от 1 млн. лв. Те следва да са изпълнили/изпълняват през последните три години минимум две услуги с предмет, еднакъв или сходен с предмета на обществената поръчка: услуги по опериране на депа, които включват пробутване, разстилане и уплътняване на отпадъци; приемане и предварително третиране на смесени битови отпадъци; компостиране. Оферти се приемат до 23 март 2016 г.

Енергийна ефективност на сгради в Казанлък
10.8 млн. лв.

Община Казанлък обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на 16 обособени позиции, като оферти могат да се подават само за една. Изпълнителите ще изготвят работни проекти и ще изпълнят всички задължителни мерки, предписани в техническия паспорт и енергийното обследване. Срокът за изпълнение е 195 дни. Участниците трябва да представят списък на строителството, изпълнено през последните пет години. Те трябва да са изпълнили минимум два обекта, еднакви или сходни с предмета на поръчката: СМР по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради. Оферти могат да се подават до 28 март 2016 г.

Доставка на инкубатори и друга апаратура за МЗ
10.1 млн. лв.


Министерството на здравеопазването обяви поръчка за закупуване на оборудване по предварително дефиниран проект №4 "Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи", осъществявана с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на Европейската икономическо пространство. Обществената поръчка се състои от 7 позиции: №1 "Доставка на инкубатори за интензивни грижи за новородени и недоносени деца с екстремно ниско тегло, инкубатори за интензивна грижа за новородени и недоносени деца, инкубатори за специални грижи за новородени и транспортни инкубатори с интегриран респиратор и монитор за интензивна терапия за новородени деца"; №2 "Доставка на апарати за механична вентилация за новородени и недоносени деца, апарати за механична вентилация за новородени деца, апарати за механична вентилация за новородени и недоносени деца с екстремно ниско тегло и апарати за постоянно положително налягане в дихателните пътища; №3 "Доставка на инфузионни помпи, монитори за основни жизнени функции с пулсоксиметър, дефибрилатори и ЕКГ апарати"; №4 "Доставка на апарати за церебрално функционално мониториране, апарати за инхалаторно приложение за азотен окис и апарати за контролирана церебрална хипотермия";  №5 "Доставка на рентгенови преносими апарати и мобилни ултразвукови апарати"; №6 "Доставка на лампи за фототерапия и лампи за интензивна фототерапия (360 градуса)"; №7 "Доставка на ултразвукова апаратура 2D и ултразвукова апаратура 3D". Оферти могат да се подават за една или за повече позиции. Участникът трябва да притежава съответните сертификати за качество, разрешение за търговия на едро с медицински изделия. В случай че участникът не е производител, той трябва да е оторизиран от производителя или от упълномощен представител на производителя за право на представителство и търговия на територията на България; 6. Кандидатът следва да осигури минимум трима сервизни инженери, преминали курс на обучение при производителя, за сервиз и поддръжка на предлаганата медицинска апаратура и др. Срокът за подаване на оферти е 28 март 2016 г.

Охрана на ел. табла и други обекти на ЧЕЗ
8.8 млн. лв.
"ЧЕЗ разпределение България" АД обяви поръчка за денонощна физическа охрана и охрана със СОТ на електромерни табла, трафопостове и прилежащата електроразпределителна мрежа на дружеството с цел поддържане на загубите на ел. енергия в охраняваните обекти до 8% за отчетен период. Дружеството ще сключи рамковото споразумение с максимум 5 потенциални изпълнителя за срок от 4 години. Участниците трябва да предоставят заверено копие от лиценз за извършване на частна охранителна дейност, заверено копие от сертификат за внедрена система за управление на здравето и безопасността при работа по BS OHSAS 18001:2007 (или еквивалентен), декларация за средногодишния брой на работниците и служителите, наети на трудови договори през 2013, 2014 и 2015 г. Всеки участник следва да има среден годишен брой не по-малко от 200 наети лица на трудов договор за всяка една от посочените три календарни години. Оферти се приемат до 11 април 2016 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Tesco напусна изцяло китайския пазар Tesco напусна изцяло китайския пазар

Компанията продаде и последния си останал дял на местния си партньор

26 фев 2020, 537 прочитания

Руска фирма все пак може да строи "Български поток" 5 Руска фирма все пак може да строи "Български поток"

Още от самото начало има подозрения, че продължението на "Турски поток" тук ще се прави от руски компании, макар договорът да е с арабско дружество

25 фев 2020, 3013 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Още 53 фирми ще получат европейско финансиране за техника

Одобрените малки и средни предприятия ще вземат безвъзмездно общо 28.5 млн. лв.

Още от Капитал
Отчети това

Как умните електромери могат да намалят сметките за ток

Борбата с престъпността каквато можеше да бъде

Държавата предлага адекватна стратегия за наказателна политика, която обаче няма намерение да спазва

Руско-турската прокси война* може да ескалира

Турският президент Ердоган е на път да атакува директно армията на Башар Асад. Това ще има непредвидими последствия

Коронавирусът приближава към пандемия

Бързата и разумна реакция може да намали щетите от масовото разпространение на заразата

"Мишу", анимационният филм за отговорността ни към природата

Това е вторият филм на Вера Траянова и Милен Витанов, селектиран за участие на "Берлинале"

Кино: "Малки жени"

Дързост и покорство във време на пробуждане

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10