Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4318 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Енергийна ефективност на жилищни сгради в Бургас

80 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на 58 позиции, всяка от които е отделен блок в бургаските квартали "Възраждане", "Зорница", "Меден рудник", "Изгрев", "Славейков", "Лазур", "Братя Миладинови" и др. Кандидатите могат да участват само за една позиция. Данни за количеството и обема за всяка обособена позиция се съдържат в Приложение Б от документацията. В рамките на националната програма се включват следните разходи: за СМР; разходи, свързани със заснемания, технически и/или работни проекти; за авторски надзор; разходи, свързани с осигуряването на необходимите разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство, включително и свързаните с тях такси, дължими на съответните компетентни органи; разходи, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация. Срокът за изпълнение е 260 дни. Участниците трябва да имат опит с проектирането и строителството на сходни обекти: реализация на енергоефективни мерки в сгради, включително ремонтни строителни работи по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради за въвеждане енергоефективни мерки в съществуващи сгради, с РЗП минимум 1500 кв.м. Оферти се приемат до 21 април 2016 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Хасково

18.2 млн. лв.

Община Хасково обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради по 19 позиции. Дейностите за изпълнение на поръчката са: разработване на инвестиционен проект, включително необходимите работни детайли за нуждите на обновяването на съответната сграда. Изпълнителят трябва да разработи в инвестиционните проекти и реализира от докладите за техническото и енергийното обследване на сградите само тези мерки, които са допустими, и ще бъдат финансирани от националната програма; упражняване на авторски надзор; изпълнение на СМР. Изпълнението на СМР за обновяване за енергийна ефективност се извършва в съответствие с част трета "Строителство" от ЗУТ и започва след издаване на разрешение за строеж от компетентните органи за всеки конкретен обект. По програмата ще се финансира икономически най-ефективният пакет от енергоспестяващи мерки за сградата, с който се постига клас на енергопотребление "С" в съответствие с Наредба № 7 от 2004 г. за енергийна ефективност на сгради. Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Срокът за изпълнение е 160 дни. Участниците трябва да имат опит при изпълнение на сходни поръчки, свързани с реализация на енергоефективни мерки в жилищни сгради, вкл. ремонтни строителни работи по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма в съществуващи жилищни сгради с РЗП: минимум 1500 кв.м (отнася се за всички обособени позиции). Оферти могат да се подават до 9 май 2016 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Дупница

11.5 млн. лв.

Община Дупница обяви поръчка за изпълнение на инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор) във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по 17 позиции. Всяка позиция е отделен жилищен блок в кварталите "Бистрица", "Развесена върба", "Дупница" и др. Поръчката включва изготвяне на технически проект, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор за всяка позиция. Общото количество или обем на предвидените дейности е подробно описано в Приложение Б, част от документацията. Кандидатите могат да участват само за една позиция. Срокът за изпълнение е 165 дни. Всеки участник следва да е изпълнил строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката през последните 5 години на поне един обект. Срокът за подаване на оферти е 25 април 2016 г.

Изграждане и ремонт на уличната мрежа в Казанлък

5.7 млн. лв.

Община Казанлък обяви поръчка изграждане, основен ремонт, рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа и общинските пътища. Поръчката включва: ново строителство; ремонтни работи - основен ремонт, рехабилитация, реконструкция - възстановяване и повишаване носимоспособността на пътната настилка и съоръженията чрез подмяна на износените пластове и усилване на конструкциите в съответствие с нарастване на движението от МПС отводнителни мероприятия; промяна на ситуацията и нивелетата на пътя и др.; текущ ремонт на пътни настилки - включва дейности по подобряване и поддържане в изправност на пътната настилка. Работата по текущите ремонти се извършва по цялата дължина на улицата или пътя и има за цел да осигури състояние на настилката, съответстващо на планираното ниво на обслужване. Договорът с избрания изпълнител ще бъде сключен за 48 месеца. Участниците трябва да имат опит и съответната техника. Оферти се приемат до 22 април 2016 г.

Ремонт на Приморски парк в Бургас

5 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за реконструкция на историческото ядро на Приморски парк в южната част (от паметник на Пушкин до ул. "6 септември" и х-л "Приморец"). Тя включва реконструкция на зелени площи и изграждане на поливна система с оползотворяване на дъждовна вода в южната част на Приморски парк, също така реконструкция и обновяване на съществуващи фонтан, питейни фонтанки, подпорни стени, парково осветление, видеонаблюдение, алейна мрежа, парково обзавеждане, водопровод, битова канализация и дъждовна канализация, два резервоара за дъждовни води с ППС с автоматизирана система за поливни нужди, монтиране на две еднокабинкови градски тоалетни. Срокът за изпълнение е 270 дни. Изискванията към кандидатите са да имат опит, който се изразява в изпълнение на строителство, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години: изграждане и/или реконструкция на обществени публични пространства, благоустрояване, паркоустрояване и озеленяване на пешеходни зони, вътрешно квартални пространства и/или паркове или благоустрояване и озеленяване на терени с площ над 1 декар. Оферти могат да се подават до 25 април 2016 г.

Ремонт на улици в Пазарджик

5 млн. лв.

Община Пазарджик обяви поръчка за ремонт на улици и пътища на територията на общината. Тя обхваща пътни отсечки в селата Алеко Константиново, Априлци, Братаница, Величково, Гелеменово, Главиница, Говедаре, Дебращица, Добровница, Драгор, Звъничево, Ивайло, Крали Марко, Ляхово, Мало Конаре, Мирянци, Мокрище, Овчеполци, Огняново, Паталеница, Пищигово, Росен, Сарая, Сбор, Синитево, Тополи дол, Хаджиево, Цар Асен, Црънча, Черногорово и Юнаците. Целта е подобряване на състоянието на пътната инфраструктура в град Пазарджик и населените места от територията на общината, както и подобряване на организацията на движение; повишаване безопасността на пътуващите; създаване на по-добри условия за ползване на пътната инфраструктура по улиците, по част от които се придвижват и транспортни средства от градски и междуселищен транспорт. Договорът с избрания изпълнител ще бъде сключен за 36 месеца. Оферти се приемат до 26 април 2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK