Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4615 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Енергийна ефективност на жилищни сгради в Бургас

78 млн. лв.

Община Бургас обяви поредната голяма обществена поръчка за инженеринг - проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. В рамките на седмица морският град обяви поръчка за санирането на 58 блока за 80 млн. лева без ДДС, след това още една - за 40 блока и прогнозна цена 53.5 млн. лв. Тази е за санирането на 58 блока - в "Меден рудник", "Славейков", "Изгрев" и др. Кандидатите могат да участват само за една обособена позиция. По програмата се санират само разходи за СМР; разходи, свързани със заснемания, технически и/или работни проекти; разходи за авторски надзор; разходи, свързани с осигуряването на необходимите разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство, включително и свързаните с тях такси; разходи, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация. Данни относно количеството и обема на работа за всяка обособена позиция се съдържат в Приложение Б от документацията. По програмата ще се финансира икономически най-ефективният пакет от енергоспестяващи мерки за сградата, с който се постига клас на енергопотребление С. Срокът за изпълнение е 260 дни. Участниците трябва да имат опит в проектирането и строителствoто, еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните 3 г.: изработване и изпълнение на инвестиционен проект, свързани с реализация на енергоефективни мерки в сгради, вкл. ремонтни строителни работи по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради за въвеждане енергоефективни мерки в съществуващи сгради с РЗП минимум 1500 кв.м. Оферти се приемат до 04.05.2016 г.

Рамково споразумение за поддържане на междублокови пространства и площадки във Варна

50 млн. лв.

Община Варна обяви открита процедура за сключване на рамково споразумение с предмет "Благоустрояване, строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на междублокови пространства, детски и спортни площадки и елементите на прилежащата техническа инфраструктура за нуждите на общината". Максималният брой на участниците в предвиденото рамково споразумение е 5, а срокът на действие - 4 години. При изпълнение на поръчката следва да се извършат благоустрояване, строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация и текущ ремонт на междублокови пространства, детски и спортни площадки и елементите на прилежащата техническа инфраструктура за нуждите на община Варна съгласно техническа спецификация. Текущият ремонт се осъществява чрез отстраняване на отделни повреди по алеи, плочници, кътове за отдих, детски и спортни площадки; възстановяване на разрушени алеи, тротоари, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци. При необходимост - извършване на ремонт на елементи от техническата инфраструктура.

Приблизителни количества на база изпълнявани дейности през предходните 12 месеца е: рехабилитация асфалтова настилка - 25 000 кв.м; нови пешеходни трасета - 30 000 кв.м; реконструкция и рехабилитация на 200 бр. детски площадки. Количеството и обемът ще се определят при всяко конкретно възлагане. Участниците следва да имат минимум едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка през последните пет години: строителство и/или основен ремонт, и/или реконструкция и/или рехабилитация на междублокови пространства и детски и/или спортни площадки. Оферти се приемат до 16.05.2016 г.

Изграждане на научноизследователски център за Черно море

15 млн. лв.

ДП "Пристанищна инфраструктура" обяви поръчка за проектиране и изпълнение на конгресен и научноизследователски център за контрол и изследване на Черно море. Сградата е заложена в концепцията на Общия устройствен план на Бургас в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони, възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център чрез определяне на нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, предвиждане на терени за детски и спортни площадки и публично озеленяване. Теренът, върху който предстоят проектирането и изграждането на съвременен конгресен и научен център, е част от пристанищен терминал Бургас-изток. Предметът на настоящата обществена поръчка включва изпълнението на: идеен архитектурен проект в три варианта заедно с предложение за конструктивно строителна система, изготвяне на работен проект по всички части въз основа на избрания идеен архитектурен вариант и изпълнение на СМР за първи етап. Не се включват доставката и монтажът на подвижно обзавеждане и изграждането на пешeходен мост (пасарелка), осъществяващ връзката между сградата и вълнолома. Срокът за изпълнение е 25 месеца. Участниците следва да разполагат с финансов ресурс в размер на не по-малко от 7 500 000 лв. Обстоятелството се доказва с един или няколко от следните документи: удостоверение от банка; годишния финансов отчет или някоя от съставните му части. Участниците трябва да имат опит в услуги, сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 години: изграждане или реконструкция или основен ремонт на обществено обслужващи сгради. Оферти се приемат до 16.05.2016 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Русе

9 млн. лв.

Община Русе обяви поръчка за изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР, за обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя е разделена на следните обособени позиции: 1. блок в Русе, ул. "Слави Шкаров" №7, бл. 305; 2. блок в Русе, ул. "Згориград" №70, бл. "Крали Марко"; 3. блок в Русе, ул. "Студен кладенец" №37, бл. "Ледено езеро - А"; 4. блок в Русе, ул. "Митрополит Григорий" №6, бл. "Родина"; 5. блок в Русе, ул. "Лисец" №1, бл. "Беласица"; 6. блок в Русе, ул. "Рига" №22, бл. "Балчо войвода"; 7. блок в Русе, ул. "Антим Първи" №1, бл. "Пловдив". Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Срокът за изпълнение е 210 дни. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на поне една услуга, еднаква или сходна с предмета на обществената поръчка, изпълнена през последните 3 г.: изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на сграда. Оферти се приемат до 02.05.2016 г.

Застраховка за нуждите на държавния резерв

6 млн. лв.

Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" обяви поръчка за застраховане на горива, представляващи запаси за извънредни ситуации, собственост на ДА ДРВВЗ, съгласно чл. 30 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Изпълнението на поръчката се извършва според местонахождението на резервоарите, собственост на агенцията, съгласно техническа спецификация - приложение № 2 от документацията за възлагане на обществената поръчка. Срокът за изпълнение е 4 години от датата на сключване на рамковото споразумение. Минимални изисквания за покритите рискове: съгласно чл. 30, ал. 2 от Закона за запасите от нефт и нефтопродукти запасите от горива се застраховат най-малко срещу рисковете по раздел II, буква А, т. 8 и 9 от приложение № 1 към Кодекса за застраховането, а именно: "Пожар и природни бедствия": Всяка вреда или загуба, нанесена на имущество в резултат на:

– природни бедствия, различни от буря; – ядрена енергия;

– земни свлачища.

"Други щети на имуществото": всяка вреда или загуба, нанесена на имущество в резултат на градушка или измръзване, или всякакво друго събитие като кражба съгласно т. 9 от приложение № 1 към Кодекса за застраховането. Обемът на поръчката е над 6 000 000 лева с включен данък застрахователна премия – 2% (ДЗП), като точната стойност се формира в продължение на срока за изпълнение на рамковото споразумение (48 месеца) съобразно нуждите на възложителя. Обществената поръчка е финансирана с бюджетни средства на ДА ДРВВЗ. Оферти се приемат до 10.05.2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK