Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

2779 прочитания

© Юлия Лазарова


Лекарства за УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, Пловдив

27 млн. лв.

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив, обяви поръчка за доставка на лекарства, предназначени за диагностика и лечение на онкологични заболявания, съгласно техническа спецификация на възложителя. Оферти могат да бъдат подавани за една или повече обособени позиции - 47 на брой. Срокът за доставка е 12 месеца. Участниците трябва за последните три години, считано от крайния срок за подаване на офертите, да са изпълнили успешно най-малко два договора за доставка на лекарствени продукти. Участниците следва да разполагат с валидно разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата или от регулаторен орган на друга държава членка; участниците, които предлагат лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества и прекурсори, следва да разполагат с лицензия по чл. 32 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Оферти се приемат до 13 май 2016 г.

Сметосъбиране в община Плевен

15 млн. лв.

Община Плевен обяви поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци на територията на общината. В поръчката влиза също доставка и разполагане на необходимия брой и вид съдове за целите на дейностите по събиране на отпадъци - събиране и извозване на битови отпадъци от територията на община Плевен до регионално депо с. Буковлък, община Плевен. Сметосъбирането и сметоизвозването ще се извършва от 25-те населени места – Беглеж, Бохот, Брестовец, Бръшляница, Буковлък, Въробица, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка, Николаево, Опанец, Пелишат, Плевен, Радишево, Ралево, Славяново, Тодорово, Тученица, Търнене, Ясен. Общото количество отпадъци, които се очаква да се генерират за една година, е около 33 хил. тона. Посочената стойност не е константна за периода на изпълнение на договора и не ангажира възложителя с достигането или завишението й. Количеството съдове за сметосъбиране и честотата на вдигането им са подробно описани в документацията за участие. Поръчката е за 5 години. Участникът следва да е изпълнил през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, минимум една услуга, еднаква или сходна с предмета на обществената поръчка, като изпълнението й следва да е свързано с дейности по събиране и извозване на минимум 100 хил. тона отпадъци. Участникът следва да разполага с техническо оборудване и механизация за изпълнение на поръчката. Работната програма има 60% тежест при избора на изпълнител, а цената - 40%. Оферти могат да се подават до 10 май 2016 г.

Доставка на горива, смазочни материали и др. за ЕВН

14 млн. лв.

"ЕВН България Електроразпределение" ЕАД обяви поръчка за доставка на горива, смазочни материали, консумативи и услуги за нуждите на автомобили на фирми от групата на "ЕВН България". Тя е разделена на следните позиции: първа - за "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД ; втора - за "ЕВН България Tоплофикация" ЕАД; трета - за "ЕВН България Електроснабдяване" ЕАД. Оферти могат да бъдат подавани за една или повече обособени позиции. Поръчката е за три години. Кандидатът трябва да разполага с признат опит в изпълнението на подобни с предмета на поръчката доставки. Доказва се с предоставяне на списък на извършени не по-малко от 3 доставки през последните 3 години. Кандидатът трябва да разполага с: за участие в първата позиция – минимум една бензиностанция в пределите на всяко от посочените от възложителя в Приложение 1 към техническите изисквания отделни населени места. Допуска се при липса на бензиностанция в дадено населено място доставката/ услугата да се извършва на бензиностанция, намираща се в непосредствена близост до съответното населено място; за участие във втората и третата позиция - минимум една бензиностанция с възможности за извършване на услуги, свързани с външно и вътрешно измиване и почистване в населените места София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Срокът за подаване на оферти е 28 април 2016 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Пазарджик

14 млн. лв.

Община Пазарджик обяви поръчка за работно проектиране, осъществяване на авторски надзор и изпълнение на строителни дейности на многофамилни жилищни сгради във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност. Тя е разделена на 14 позиции: блок на ул. "Антим I" №10 (РЗП 8092 кв.м); блок на ул. "Осми март" №10 А и Б (РЗП 3327 кв.м); блок на бул. "Георги Бенковски" №14 и №16 и ул. "Макгахан" №12 (РЗП 6651 кв.м); блок на ул."Мътница" №2, №4, №6, №8 и №10 (РЗП 9271 кв.м); блок на ул. "Райко Даскалов" №22, №24, №26 и №28 (РЗП 6253 кв.м); блок на ул. "Дунав" №2 (РЗП 8095 кв.м); блок на ул. "Криволак" №5, №7, №9 и №11 (РЗП 8814.40 кв.м); блок на ул. "Стефан Караджа" №17 А, Б и В (РЗП 9300 кв.м); блок на ул. "Константин Величков" №3 и №5 (РЗП 5204 кв.м); блок на ул. "Димчо Дебелянов" №7, №9, №11, №13 и №15 (РЗП 7724 кв.м); блок на ул. "Осми март" №12 А, Б и В (РЗП 5427 кв.м); блок на ул. "Димчо Дебелянов" №8, №10, №12 и №14 (РЗП 7253 кв.м); блок на ул. "Кочо Честименски" №2, №4 и №6 (РЗП 5360 кв.м); блок на ул. "Одрин" №75 А, Б и В (РЗП 5415 кв.м). Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция. Срокът за изпълнение е 220 дни. Участниците трябва да разполагат със собствен финансов ресурс, посочен в обявлението - в зависимост от позицията, за която кандидатстват. Те трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки. Оферти се приемат до 9 май 2016 г.

Доставка на храни за болнични заведения

9.7 млн. лв.

Специализирани болници за рехабилитация - "Национален комплекс" ЕАД, обяви поръчка за доставки на хранителни продукти на едро за нуждите на филиалите си в Баните, Кюстендил, Момин проход, Баня, Павел баня, Велинград, Поморие, Овча могила, Хисар, Вършец, Банкя. Поръчката е разделена на две позиции - за месни продукти и за плодове и зеленчуци. Срокът на доставката е три години. Участниците трябва да разполагат с финансов ресурс за първата позиция в размер на 1.784 млн. лв., а за втората - 155 хил. лв. От участниците се изисква да имат успешно изпълнени минимум две доставки, еднакви или сходни с предмета на поръчката, през последните три години. Участниците трябва да разполагат с минимум 12 специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка. Необходимо е да са регистрирани от ОДБХ по реда на чл. 246 ЗВМД за първата обособена позиция. За втората – две транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка. Участниците следва да разполагат с обект за търговия на едро с всички хранителни продукти. Оферти могат да се подават до 9 май 2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK