Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Бургас търси изпълнител за спортен комплекс в кв. "Славейков"

Най-големите обществени поръчки през седмицата

5140 прочитания

Бургас търси изпълнител за спортен комплекс в кв. "Славейков"

© Община Бургас


Енергийна ефективност на сгради в Благоевград

44 млн. лв.

Община Благоевград обяви поръчка за инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поръчката е рекордьор по брой на включени сгради - 73. За обособените позиции от 1 до 70 включително ще се изготви работен проект и изпълнят строително-монтажни работи, включващи: изолация на външни стени, изолация на под, Изолация на покрив, подмяна на дограма, електро-, мълниезащита и боя. За обособени позиции ОП 71, ОП 72 и ОП 73 ще се изпълнят строително-монтажни работи, включващи: изолация на външни стени, изолация на под, изолация на покрив, подмяна на дограма, електро-, мълниезащита и боя. За тях има изготвени проекти, тъй като са одобрени за изпълнение по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Те обаче са кандидатствали в края на програмата и времето и парите не са стигнали до тях. С решение на правителството от февруари тази година са прехвърлени към националната програма. Срокът за изпълнение е сравнително кратките 65 дни. Кандидатите трябва да докажат опит с изпълнение на сходни поръчки. Изпълнителите ще се изберат на база икономически най-изгодна оферта. Оферти се приемат до 30 май.

Енергийна ефективност на сгради в Хасково

18.43 млн. лв.

Община Хасково обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на 20 обособени позиции. Оферти могат да се подават само за една позиция. Включените дейности са: 1. Разработване на инвестиционен проект в съответствие с докладите за техническо и енергийно обследване, включвайки само тези мерки, които са допустими и ще бъдат финансирани от националната програма; 2. Упражняване на авторски надзор; 3. Изпълнение на СМР. Срокът за изпълнение е 160 дни. Участниците трябва да докажат опит с изпълнението на сходни поръчки: изработване на инвестиционни проекти, свързани с реализация на енергоефективни мерки в жилищни или обществени сгради, включително ремонтни строителни работи по полагане на хидро- и топлоизолация и поставяне на дограма в съществуващи жилищни или обществени сгради с РЗП минимум 1500 кв.м. Оферти се приемат до 25.05.2016 г.

Сметосъбиране в община Плевен

15 млн. лв.

Община Плевен обяви поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци от населените места на територията на община Плевен. Дейностите ще се извършват на територията на 25-те населени места – Беглеж, Бохот, Брестовец, Бръшляница, Буковлък, Въробица, Горталово, Гривица, Дисевица, Коиловци, Къртожабене, Къшин, Ласкар, Мечка, Николаево, Опанец, Пелишат, Плевен, Радишево, Ралево, Славяново, Тодорово, Тученица, Търнене, Ясен. Битовите отпадъци ще се извозват до регионалната система за управление на отпадъци в региона Плевен, на регионално депо Плевен – с. Буковлък. Договорът с избрания изпълнител ще бъде сключен за 5 години. Офертите на кандидатите не могат да надвишават 15 млн. лв. Те трябва да са изпълнили минимум 1 услуга, еднаква или сходна с предмета на обществената поръчка: събиране и извозване на минимум 100 000 тона количество отпадъци в урбанизирана/и територия/и. Оферти се приемат до 10.05.2016 г.

Спортен комплекс в кв. "Славейков", Бургас

14 млн. лв.

Община Бургас обяви наново прекратената поръчка за изграждане на "Спортен комплекс с покрит басейн" в к-с "Славейков". Този път прогнозната стойност е по-висока - 14 млн. лв., тъй като при първия опит всички оферти бяха над прогнозната от 10.8 млн. лв. - колкото са средствата, отпуснати от "Регионален фонд за градско развитие"АД и Сосиете Женерал Експресбанк АД, по Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градски райони – JESSICA. Първата поръчка беше прекратена и заради притеснения за свързаност на кандидатите - обединение на "Джи Пи груп" с "АБ инвест НН" и на "Главболгарстрой" с "Кристална вода" (свързано с Румен Гайтански), чиито ценови оферти се различаваха с 2000 лв. Техническото задание предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортистите и помещения за треньори, съдии и журналисти. Сградата ще има още спортно-възстановителен център и зали за обща физическа подготовка и други спортове. В парка на комплекс "Славейков" се предвижда изграждане на футболно игрище с размери 100/65 метра с настилка, съобразена с изискванията на УЕФА. Срокът за изграждане е намален от 510 дни на 390 заради напредването със сроковете за усвояване на заема. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата: строително-монтажни работи, обхващащи ремонт, реконструкция или изграждане на спортен комплекс с обща РЗП не по малко от 4000 кв.м, с най-малко 1000 седящи места, вкл. ремонт и/или реконструкция на плувен басейн. Оферти се приемат до 19.05.2016 г

Охрана за "БДЖ Товарни превози"

9.8 млн. лв.

"БДЖ-Товарни превози" ЕООД обяви поръчка за опазване имуществото и подвижния жп състав, собственост на "БДЖ– Товарни превози" ЕООД, както и на превозваните товари, чрез денонощна въоръжена физическа охрана, системи за видеонаблюдение и системи за охрана със сигнално-охранителна техника (СОТ) за период от три години. Тя включва осъществяване на денонощна въоръжена физическа охрана с помощта на технически средства на 55 обекта за охрана с 391 охранители на територията на цялата страна съгласно техническото задание - Приложение №1 към документацията, и осигуряване при необходимост на допълнителна въоръжена охрана на извънредно назначени влакове и в случаите на престой на товари в неохраняеми обекти при максимален брой часове в месеца – 384 часа. Участникът следва да има финансов ресурс в размер, равен или по-голям от 40% от прогнозната стойност на обществената поръчка. Той трябва да отговаря на Закона за частната охранителна дейност и да докаже технически възможности според приложенията към документацията. Изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта. Оферти се приемат до 30.05.2016 г.

Ремонт на централната градска част в Габрово

9 млн. лв.

Община Габрово обяви поръчка за извършване на строително-монтажни работи в обекти от градската среда на града по три обособени позиции: Обособена позиция №1 "Благоустрояване на парк "Колелото" и прилежащи квартални пространства, гр. Габрово". Обособена позиция №2 "Благоустрояване на част от ЦГЧ на Габрово и реконструкция кръстовище "Шиваров мост". Обособена позиция №3 "Изграждане на част от Източна градска улица, гр. Габрово". Оферти могат да се подават само за една обособена позиция. Всеки обект обхваща няколко подобекта, описани в обявлението на поръчката. Срокът за изпълнение е 550 дни. Обществената поръчка се възлага в рамките на проект на община Габрово "Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда", подготвен за кандидатстване по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Договори с избраните изпълнители ще се подпишат след отпускане на финансов ресурс. Участниците трябва да докажат опит с изпълнението на поне 1 строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката: изграждане/основен ремонт/реконструкция/рехабилитация на пътища, улици с мин. площ 5000 м2 и съоръжения/зелени площи/места за отдих/пешеходни зони/алеи към тях с мин. площ 2500 м2. Оферти се приемат до 17.05.2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

3 коментара
 • 1
  tj avatar :-|
  Kiro

  А София кога ще има поръчка за саниране на многофамилни сгради?

 • 2
  chichi01 avatar :-?
  Чичи (Ice Man's fan)

  Какво става с изоставеният плувен комплекс в сърцето на Борисовата градина??? Това е огромно съоръжение, което практически се руши и погива!!! По-добре да се даде на концесия възмездно срещу инвестициите във възстановяването му, отколкото да продължи да бъде стопанисвано от майката природа!

 • 3
  edin131 avatar :-|
  edin drugii

  До коментар [#1] от "Kiro":

  там няма нужда ,всичко е ново


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.