Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3312 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт и обновяване на телефонни централи за Министерството на отбраната

2.5 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви поръчка за ремонт, поддръжка и обновяване на ISDN/IP автоматични телефонни централи (АТЦ), тип Alcatel Omni PCX и тип Siemens Hicom/Hipath. Поръчката е разделена на три позиции, като количествата са съответно по позиция 1: общо 35 броя АТЦ; по позиция 2: общо 30 броя АТЦ. Кандидатът трябва да посочи в офертата всяка част от поръчката, която той евентуално предвижда да възложи на подизпълнители, и всеки предложен подизпълнител, както и обекта на частта от поръчката, за която е предложен този подизпълнител. Оферти могат да бъдат подавани за една или повече обособени позиции. Срокът за изпълнение е 36 месеца. Кандидатите е необходимо да представят заверени копия на валидни удостоверения за сигурност (УС) на кандидата и разрешения за достъп до класифицирана информация (РДКИ) на служители на кандидата, които ще участват пряко в изпълнението на договора в частта му, съдържаща класифицирана информация, с минимално ниво "Секретно". Те трябва да притежават сертификат за внедрена система за управление на качеството с обхват предмета на поръчката и да предоставят списък с еднакви или сходни услуги, изпълнени през последните 5 години. Оферти се приемат до 13 май 2016 г.

Изграждане на център за изследване на НАТО

1.5 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви поръчка за изграждане на център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия. Тя включва изпълнение на строително–монтажни работи (СМР) на сграда, намираща се в имот на "София тех парк" с идентификатор 68134.4081.5021. в кв. 10, мест. "НПЗ Изток – м. Къро" по плана на София, въз основа на одобрен от възложителя инвестиционен проект, в това число количествена сметка на видовете работи, които е необходимо да се изпълнят. Срокът за завършване е 150 дни. Така също всеки кандидат трябва да посочи в офертата всяка част от поръчката, която той евентуално предвижда да възложи на подизпълнители, и всеки предложен подизпълнител, както и обекта на частта от поръчката, за която е предложен този подизпълнител. В предмета на обществената поръчката е включена информация, подлежаща на класификация като "държавна тайна". При изпълнението на обществената поръчка ще се получават, обработват или създават документи, съдържащи национална класифицирана информация. Нивото на класификация е "Поверително". Кандидатът следва да притежава валидно удостоверение за сигурност до ниво най-малко "Поверително" или да подаде документи за проучване за издаване на такова удостоверение. Кандидатите трябва да докажат, че имат опит с изпълнението на сходно строителство: жилищно строителство и строителство на обществени сгради. Цената и техническото предложение имат по 50% тежест при избора на изпълнител. Оферти се приемат до 16 май 2016 г.

Мобилен оператор за Министерството на отбраната

1 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви поръчка за предоставяне на електронни съобщителни услуги чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и специализирани доставки и услуги. Началната дата на договора с избрания оператор е 2 ноември 2016 г., а крайната - 1 ноември 2019 г. Кандидатът трябва да разполага с финансов ресурс от поне 100 хил. лв. без ДДС. Необходимо е също така да представи доказателства за извършени сходни услуги: предоставяне на електронни съобщителни услуги съгласно Закона за електронните съобщения. Трябва да има заверено копие на сертификат за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 или еквивалентен на него национален стандарт, издаден от акредитирани лица. Сертификатът трябва да е валиден поне шест месеца след крайния срок за подаване на оферти. Офертите трябва да включват месечен абонамент за една (гласова) SIM карта с: безплатни разговори в групата на възложителя, 1 GB високоскоростен мобилен интернет, както и цена за 1 SMS, цена за 1 минута национален разговор, цена за входящ и изходящ разговор в ЕС и извън ЕС. Оферти се приемат до 6 юни 2016 г.

Мобилен оператор за спортния тотализатор

430 хил. лв.

ДП "Български спортен тотализатор" (БСТ) обяви поръчка за предоставяне на услуги по оптичен пренос на данни, разделена на обособени позиции със следните предмети: I "Предоставяне на услуги по оптичен пренос на данни за нуждите на БСТ - Основен център - 3 мобилни оператора, резервен център - 3 мобилни оператора, връзка между центровете, връзка ДКХ, доставка на интернет до 10 офиса"; II "Предоставяне на услуги по оптичен пренос на данни за нуждите на БСТ - Основен център - 3 мобилни оператора, резервен център - 3 мобилни оператора, връзка между центровете, доставка на интернет до 1 офис"; III "Предоставяне на услуги по оптичен пренос на данни за нуждите на БСТ - Основен център - 3 мобилни оператора, връзка НАП, доставка на интернет до един офис, осигуряване на DDoS защита". Преносът е за нуждите на информационната и комуникационна система за приемане на залози в реално време за хазартните игри, организирани от БСТ, за офисите на тотализатора и за излъчване на сигнал от тв студио на БСТ. Крайният срок за изпълнение на договора е 30 септември 2018 г. Плащанията ще са на месечна база. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на сходни услуги. Оферти се приемат до 31 май 2016 г.

Технически проекти за община Борован

390 хил. лв.

Община Борован обяви поръчка с предмет: "Избор на изпълнител за изготвяне на технически проекти и изпълнението на авторски надзор за следните проектни предложения: 1 "Основен ремонт на улична мрежа в община Борован – с. Борован, ул. "П. Славейков" (дължина 700 м), и с. Малорад, ул. "Гаврил Генов" (дължина 500 м)"; 2 "Основен ремонт на улична мрежа в община Борован – с. Борован, ул. "П. Евтимий" (дължина 850 м), и с. Добролево, ул. "Вестителя" (дължина 520 м), ул. "Здравец" (дължина 100 м), ул. "Веслец" (дължина 450 м), ул. "Дружба" (дължина 800 м), ул. "Благой Манов" (дължина 2400 м)"; 3 "Основен ремонт на пътища в община Борован – с. Борован, ул. "Иван Вазов" (дължина 1000 м), и път Добролево – Сираково (дължина 1400 м)". Поръчката се финансира по новата програма за развитие на селските райони. Участниците трябва да разполагат с икономически и финансов капацитет в размер на 10% от прогнозната стойност на обществената поръчка, или 38 470 лв. без ДДС. Те трябва да са изпълнили поне една сходна поръчка за последните три дни. Оферти се приемат до 26 май 2016 г.

Самолетни билети за Столичната община

300 хил. лв.

Столичната община обяви поръчка за осигуряване на самолетни билети за служебните пътувания в страната и чужбина и предоставяне на съпътстващи услуги. В предмета й е включено осигуряване при необходимост на хотелски резервации, съобразени с размера на квартирните пари по Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина. Броят на самолетните билети и хотелските резервации, както и дестинациите ще се определят в зависимост от конкретните нужди на възложителя по предварителна писмена заявка. Срокът на договора е 36 месеца. Участниците трябва да имат валидна оторизация за работа в системата BSP (Billing Settlement Plan) или еквивалентна система; да работят с "Амадеус" (Amadeus) или еквивалент; да имат офис или представителство, отговарящ(о) на изискванията на чл. 3 от Наредба №16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката, находящ(о) се на територията на София; да имат сертификат за управление на качеството БДС EN ISO 9001:2008 или еквивалент; да са изпълнили през последните 3 години най-малко 3 услуги, които са еднакви или сходни с предмета на поръчката. Оферти се приемат до 16 май 2016 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK