С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
5 юни 2016, 16:05, 3877 прочитания

Най-големите поръчки и договори

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Саниране на училище в Доспат
800 хил. лв.


Община Доспат обяви поръчка за изпълнение на пакет от мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградата на СОУ "Димитър Благоев". В предмета й са включени дейности за: подмяна на дограма, измазване и боядисване около сменена дограма; блажно боядисване; топлинно изолиране на външни стени; топлинно изолиране на покрива; изолиране на подова плоча над подземен етаж и под; демонтажни работи на съществуваща отоплителна система; котелна инсталация, вкл. доставка и монтаж на комбиниран котел на пелети и дървесен чипс с мощност 155 кв; проби за якост и плътност; КИП и А; изграждане на стопанство за твърдо гориво; демонтаж на осв. инсталация, доставка и монтаж на елементи от осветителната инсталация; силова инсталация - демонтаж, доставка и монтаж на елементи от СИ; мълниезащитна инсталация и заземителна инсталация - демонтаж, доставка и монтаж; проектиране и изпълнение на ПИИ (пожароизвестителна инсталация). Прогнозната цена е 801 577 лв. без ДДС. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител, организацията на дейностите - също. Участниците трябва да имат оборот от сходни дейности поне 1.5 млн. лв. за последните три години. Те трябва да са изпълнили сходни поръчки за последните пет години за 1.5 млн. лв. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 31.10.2016 г. Оферти се приемат до 30 юни 2016 г.


Саниране на жилищен блок в Стрелча
452 хил. лв.


Община Стрелча обяви публично състезание за определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: "Енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда бул."България"110 А,Б,В във връзка с реализирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". Основни дейности, включени в предмета на поръчката, са: топлинно изолиране на външни стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под; подмяна на съществуващата стара дограма; енергоспестяващо осветление в общите части на сградата. Стойността на поръчката включва непредвидени разходи в размер до 10% от стойността на строително-монтажните работи (СМР) и в договора с изпълнителя на СМР е включена клауза, която касае третирането на непредвидени разходи. Тези разходи се отчитат на окончателно плащане. Участниците трябва да са извършили минимум 1 СМР, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните 5 години. Оферти се приемат до 27 юни 2016 г.

Ремонт на 18 СОУ "Уилям Гладстон", София
240 хил. лв.
18 СОУ "Уилям Гладстон", София, с адрес ул. "Пиротска" 68, обяви поръчка за вътрешен ремонт на класни стаи и санитарнo-хигиенни помещения в сградата на училището. Поръчката е разделена на следните позиции: 1. Вътрешен ремонт на класни стаи - 3-ти етаж; 2. Вътрешен ремонт на санитарно-хигиенни помещения 2-ри и 3-ти етаж; 3. Вътрешен ремонт на класни стаи - 1-ви и 2-ри етаж. В предмета на настоящата обществена поръчка са включени строително-монтажни и ремонтни работи като: смяна на подови настилки, нанасяне на шпакловка, мазилка, боядисване; демонтажни и монтажни дейности, ремонти, свързани с ел. инсталацията, и др. под. Пълният обхват на видовете и количества СМР са посочени в документите - Приложение 1 към техническата спецификация за обособена позиция 1. Крайният срок за изпълнение на поръчката е 14.09.2016 г. Участниците трябва да са изпълнили поне 2 СМР, идентични или сходни по вид и количество на дейностите, включени в предмета на поръчката, през последните 5 години. Оферти се приемат до 30 юни 2016 г.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДОГОВОРИ

Доизграждане на телекомуникационната мрежа на армията по стандарт ТЕТРА
16.4 млн. лв.


Министерството на отбраната сключи договор с "ТМС Ко" ООД за доизграждане и развитие на вече действащата система "Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти" по стандарт ТЕТРА (АМСПО по стандарт ТЕТРА). Телекомуникационната мрежа на армията е изградена през периода 2002 - 2003 г. от същата компания, но не изцяло. "Всички дейности по доставка, монтаж, системна интеграция, пускане в експлоатация, както и следгаранционната поддръжка са извършени от "ТМС-Ко" - оторизиран и упълномощен представител на производителя на системата ("Моторола") за територията на България. Техническите специалисти на дружеството познават всички необходими дейности, свързани с проектиране, изграждане, системна интеграция, поддръжка и обучение на експлоатиращия състав от МО", посочват в договора от военното министерство. Евентуалното възлагане на поддръжката и развитието на системата на друг изпълнител би довело до непредвидими затруднения при функционирането на системата, аргументират се от ведомството на Николай Ненчев. "ТМС Ко" сключва договор за 16.44 млн. лв. без ДДС след покана да подаде оферта.

Ремонт на бул. "Владимир Вазов", София
13.5 млн. лв.


Столичната община сключи договор за основен ремонт на бул. "Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе", включително прилежащите му съоръжения. Поръчката, която включва и изработване на технологичен проект, ще се изпълни от обединение на софийската строителна компания "Калистратов груп" и проектантската "Рутекс". Изпълнителят ще преасфалтира булеварда и ще ремонтира моста над река Слатинска. Договорът е за 13.52 млн. лв. без ДДС. Ремонтът беше предвиден в капиталовата програма на Столичната община за 2015 г., но поръчката се забави заради жалба и изпълнението й може да започне едва сега. Възражение подаде обединение "ПСТ Трансконсулт", включващо "ПСТ груп" и "Трансконсулт 22". Столичната община отстранява сдружението, защото "Трансконсулт 22" е посочен като подизпълнител в оферти на други участници - "ГБС Инфраструктурно строителство" и "Щрабаг". Според Комисията за защита на конкуренцията обаче това не е проблем, защото "Трансконсулт 22" не е подало оферта като самостоятелен участник, а е в обединение. Класирането е отменено, а "ПСТ Трансконсулт" са върнати в състезанието. В крайна сметка тръжната комисия отново избира "Калистратов груп - Рутекс". Проектът е разделен на 4 етапа, а движението по булеварда ще е затруднено поне до края на строителния сезон.

Интегрирана информационна система за ДП "Пристанищна инфраструктура"
5.2 млн. лв.


"Стемо" ООД е избрано за проектиране и внедряване на интегрирана информационна система (ИИС) за планиране и управление на ресурсите в държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Договорът е за 5.199 млн. лв. без ДДС и е за внедряването на ИИС (ERP система). Целта й е да подпомогне изпълнението на всички инвестиционни проекти, както и разработването на нови, да подобри процесите по осъществяването на стратегическите и оперативните дейности по планиране, управление и поддръжка на пристанищната инфраструктура. В конкурса се е явил още един участник - обединение "Анерп" с участници "НЕСС Чехия" ООД и софийската "Авен" ЕООД. При отваряне на ценовите оферти на участниците не се е явил представител на обединението, съответно офертата му не е била отворена и допусната до следващ етап.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Diageo предупреждава за по-ниска печалба заради коронавируса Diageo предупреждава за по-ниска печалба заради коронавируса

Разпространението на болестта в Азия удари търсенето на алкохол на континента

27 фев 2020, 128 прочитания

Емисиите на метан от фосилни горива са "силно подценени" Емисиите на метан от фосилни горива са "силно подценени"

Добивът на въглища, петрол и газ вероятно има още по-голяма роля за парниковия ефект в атмосферата

26 фев 2020, 994 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Google търси иновативни медийни проекти

Иновационния фонд на Digital News Initiative разполага с бюджет от 150 млн. евро за следващите три години

Още от Капитал
Шопинг в Ямбол

Двама бизнесмени от региона строят ритейл парк за 12 млн. лв. с финансиране от банка и еврофондове

Нов цигарен връх

Rothmans е на път да стане най-търсената марка на пазара

Борбата с престъпността каквато можеше да бъде

Държавата предлага адекватна стратегия за наказателна политика, която обаче няма намерение да спазва

Коронавирусът приближава към пандемия

Бързата и разумна реакция може да намали щетите от масовото разпространение на заразата

Календар и домашно кино

По-интересните събития от уикенда и седмицата

"Мишу", анимационният филм за отговорността ни към природата

Това е вторият филм на Вера Траянова и Милен Витанов, селектиран за участие на "Берлинале"

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10