Най-големите поръчки и договори през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки и договори през седмицата

Общините обявяват основно поръчки за саниране

Най-големите поръчки и договори през седмицата

7767 прочитания

Общините обявяват основно поръчки за саниране

© Надежда Чипева


Корекция на р. Драгалевска

1.65 млн. лв.

Столичната община обяви поръчка за корекция на река Драгалевска в участъка от О.Т.121-О.Т.122 до ул. "Сребърна", м. НПЗ "Хладилника Витоша", част юг, район "Лозенец" от Км 0+240 до Км 0+060. Строежът обхваща некоригиран участък от коритото на река Драгалевска в участъка от улица "Сребърна" до нова улица при О.Т.121- О.Т.122. Дължината на новопроектираната корекция на река Драгалевска е L=180 м. Започва от ул. "Сребърна" Км 0+060 и завършва при втока (точката на захранване) на съществуващото русло на река Драгалевска при Км 0+240. Техническото предложение има 60% тежест при избора на изпълнител, а цената - 40%. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на строителство, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години. Оферти се приемат до 14 юли.

Саниране на блок 34 в "Дружба", София

950 хил. лв.

Столична община - район Искър, обяви поръчка за строително-монтажни дейности по "Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради", на територията на Столичната община, район Искър. Сградата е с административен адрес гр. София, жк. "Дружба 1", бл. 34. Естеството и обемът на предвидените строително-монтажни дейности са детайлно и подробно разписани в документацията за обществената поръчка и техническото задание. Те са публикувани на профила на купувача: http://raioniskar.bg/?c=buyer_profile/show/429&lang=bg. Срокът за изпълнение е 180 дни. Всеки участник трябва да е реализирал: минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три години в размер на 1.893 млн. лева, от който 1.135 млн. лв. в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. През последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне две дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. Оферти се приемат до 7 юли.

Саниране на блок в Кнежа

540 хил. лв.

Община Кнежа обяви поръчка за инженеринг на многофамилна жилищна сграда блок "Победа" на ул.Никола Петков" №8. Обектът представлява пет етажна жилищна сграда с три входа, изпълнена по метода едропанелно жилищно строителство (ЕПЖС). РЗП на сградата е 3647,82 кв.м. Работният проект следва да бъде изготвен съгласно ЗУТ и друга приложима нормативна уредба по части в зависимост от допустимите и одобрени за финансиране дейности и съставените в резултат на техническото обследване и обследване за енергийна ефективност (ТЕО) документи. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител, управлението на риска - 30%, срокът за строителство - 20% и срокът за проектиране - 10%. Максималният срок за изпълнение е 160 дни. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на поне една сходна поръчка за последните 5 години. Оферти се приемат до 7 юли.

ДОГОВОРИ

Доставка на дизел за Държавния резерв

28.4 млн. лв.

"Лукойл България" ЕООД сключи договор за 28.4 млн. лв. с ДДС с Държавна агенция Държавен резерв и военновременни запаси. Той е за доставка на гориво за дизелови двигатели, зимно, клас E, минерално, без биокомпоненти. Прогнозното количество на доставката е 22 913 тона тона ± 0.5%. Поръчката е договаряне без обявление по силата на чл.90, ал.1, т.11 - чрез посредничеството на "Българска стокова борса" АД. Офертата на "Лукойл" е единствена.

Саниране на блокове в Свищов

3.8 млн. лв.

Община Свищов сключи 5 договора за проектиране и изпълнение на строеж, както и осъществяване на авторски надзор по време на строителството на многофамилни жилищни сгради на територията на града във връзка с изпълнението на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първият е за блок на ул. "Стоян Ников" №10, бл.9а и е със софийската "Бау енерджи". Нейната оферта е единствена. Договорът е за 588 220 лв. без ДДС. Вторият контракт е със софийската "Климатроник" и е за саниране на блок 5 на ул. "Стоян Ников" №1. Сумата е 1 137 390 лв. без ДДС. Фирмата ще ползва подизпълнител. Следва договор за блок на ул. "Черни връх" №79. Той е със свищовската "Коев - СД" и е за 432 670 лв. "Политрейд кънстръкшън" е сключила договор за санирането на блок с адрес ул. "Патриарх Евтимий" №72. Сумата е 930 хил. лв. Тя също ще ползва подизпълнител. "Инвест строй монтаж" ще работи по блока на ул. "Петър Ангелов" №15, като стойността на договора с общината е 731 589 лв. За тази позиция е наддавала й "Трейс София". Все още няма избран изпълнител за блок 8 на ул. "Стоян Ников" №1А.

Поддръжка на електрически локомотиви

1.2 млн. лв.

"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД сключи договор за извършване на абонаментна планова техническа поддръжка, експлоатационни прегледи и извънпланова техническа поддръжка (РН) на модернизираните електрически локомотиви серия 46200 и на модернизираните електрически локомотиви серия 44. Договорът е за две години и е с компанията "ЖП Тракция", еднолична собственост на Николай Росенов Кръстев. Тя е получила сертификат за извършване на ремонт на електрически и дизелови локомотиви през август 2015 г. По данни на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" дружеството разполага с ремонтна база на територията на бившия металургичен комбинат "Кремиковци". До 2012 г. "ЖП Тракция" се е наричала "Медикъл Кеър 1" и е била собственост на Емил Йорданов Лечев. В поръчката на БДЖ, обявена в края на 2015 г., е участвала само още една компания - "Експрес сервиз" от Русе.

Корекция на р. Драгалевска

1.65 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
 • 1
  n_alex76 avatar :-|
  n_alex76

  "Все още няма избран изпълнител за блок 8 на ул. "Стоян Ников" №1А."
  Интересно! Статията Ви е от 12.06., а в сайта на Община Свищов от 06.06 се твърди, че са сключени шест договора и изпълнителят на обособена позиция 1 е ДЗЗД „КАЛЕТО 2016” гр. София.

  http://www.svishtov.bg/news_detail.php?id=4953


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.