Американската doTerra отвори дестилерия за лавандула в Добрич

Инвестицията е на стойност между 4 и 5 млн. лв.

Максималният капацитет е 2-3 тона масло за 24 часа
Максималният капацитет е 2-3 тона масло за 24 часа
Максималният капацитет е 2-3 тона масло за 24 часа    ©  Капитал
Максималният капацитет е 2-3 тона масло за 24 часа    ©  Капитал
В дестилерията ще работят 30 души и още 50 по време на лятната кампания по събиране на суровината.

Инвестиция между 4 и 5 милиона лева е направена в нова българска дестилерия за лавандула и тревни култури. Тя бе открита в индустриалната зона на Добрич през миналата седмица и е собственост на "Есетере България", дъщерна фирма на базираната в САЩ компания за козметични продукти doTerra. Изборът на американците не е изненадващ, тъй като България е световен лидер в производството на масло от лавандула, след като през 2014 г. изпревари Франция.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал