Най-големите поръчки и договори през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки и договори през седмицата

Най-големите поръчки и договори през седмицата

5972 прочитания

© Надежда Чипева


Булдозери за "Мини Марица-изток"

24.9 млн. лв.

"Мини Марица-изток" ЕАД ще обяви обществена поръчка за доставка на 30 броя нови и неупотребявани булдозери. Към момента възложителят е публикувал само предварително обявление. В него е посочено, че технически характеристики на необходимите булдозери ще бъдат описани в техническата спецификация, част от документацията за участие. Стойността на поръчката без ДДС е 24.9 млн. лв. Заинтересованите страни могат да правят предложения за промени в 10-дневен срок от решението за откриване на процедурата - 27 юни.

Саниране на жилищни сгради в Бургас

20.4 млн. лв.

Община Бургас публикува предварително обявление за поръчка за саниране на жилищни сгради. Тя ще се финансира в рамките на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на следните обособени позиции: 1. жк "Зорница", бл.17; 2. жк "Славейков", бл.64А; 3. жк "Възраждане", бл.43; 4 жк "Меден рудник", бл.71; 5. жк "Меден рудник", бл. 97; 6. жк "Меден рудник", бл.132, вх.1, вх.2, вх.3 и вх.4; 7. жк "Зорница", бл. 33; 8. жк "Зорница", бл. 25; 9. жк "Зорница", бл. 37; 10. жк "Изгрев", бл. 5 и бл. 5А; 11. жк "Меден рудник", бл. 38; 12. жк "Меден рудник", бл. 14; 13. жк "Изгрев", бл. 34; 14. жк "Братя Миладинови", бл. 65, вх.1 и вх.2; 15. жк "Братя Миладинови", бл. 7; 16. жк "Славейков", бл. 68А; 17. жк "Славейков", бл. 20А; 18. жк "Славейков", бл. 30 - вх.5, вх.6, вх.7 и вх.8; 19. жк "Изгрев", бл. 22; 20. жк "Меден рудник", бл. 55, вх.5 и вх.6. В поръчката са включени следните дейности: 1. Разработване на технически проект, включително необходимите работни детайли за нуждите на обновяването. 2. Упражняване на авторски надзор; 3. Извършване на строително-ремонтни работи. Кандидатите могат да участват само за една позиция. В следващите десет дни заинтересованите от поръчката могат да дават предложения за промени в условията.

Текущ ремонт в офисите на ДФ "Земеделие"

480 хил. лв.

Държавен фонд "Земеделие" обяви поръчка за текущ ремонт на офиси в административната сграда на централното управление на фонда - София, бул. "Цар Борис III" №136. Тя включва следните основни дейности: боядисване с латекс на работни офиси, зали, коридори, фоайета и др.; изкърпване на мазилки и шпакловки при необходимост; частична подмяна на износени подови настилки (ламиниран паркет); демонтаж на стари интериорни врати, доставка и монтаж на нови врати. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител, техническото предложение също. Срокът за изпълнение е 120 дни. Участниците трябва да са изпълнили дейности (поне една) с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните пет години от датата на подаване на офертата. При подписване на договора избраната компания трябва да представи и гаранция за изпълнение на договора в размер на 3% от общата му стойност. Оферти се приемат до 27 юли.

ДОГОВОРИ

Изграждане на 20 броя автоматични прелезни устройства

6.04 млн. лв.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" сключи договор за изграждане на 20 броя автоматични прелезни устройства. Стойността му е 6.04 млн. лв. без ДДС, а за изпълнител е избрано обединение "ЕТС технолоджи". В обединението са "Водстрой 98" с 40% участие, както и "Хидрострой" (новият собственик на "Водстрой 98"), "Балкантел" и "Бонети". Договорът е сключен след покана до изпълнители на рамково споразумение № № 4215/27.12.2012 г. с предмет: "Ремонт, рехабилитация, модернизация, поддръжка, укрепване и възстановяване на обекти от инфраструктурата по обособени позиции". Освен "ЕТС технолоджи" това са "Консорциум ТБС 2012-2016", в който участват "ГБС - Инфрастрктурно строителство", ТСВ и "Инфраструктурно строителство" и обединение "ЕМИС 2012" ("Енемона" и "Мармет"). Според справка на "Капитал" към 26 март тази година обединението на "Водстрой 98" и "Хидрострой" е спечелило поръчки за 60.4 млн. лв. в рамките на въпросното споразумение, докато конкурентите му - 11.5 млн. лв.

Саниране на жилищни сгради в Стара Загора

2.43 млн. лв.

Община Стара Загора сключи два договора за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията. Единият е за жилищна сграда с административен адрес: гр. Стара Загора, ул. "Ген. Гурко", бл. №100. Изпълнител е ДЗЗД СК - Айтос, включващо "Информат" ООД, "Билд" ООД и "Монтажинженеринг" АД, всичките от Стара Загора. В поръчката се е явил само още един кандидат - "Трейс София" ЕАД. Сумата по договора е 1.36 млн. лв. без ДДС. Другият е за жилищна сграда с административен адрес: гр. Стара Загора, кв. "Три чучура-юг", бл. №104. Той е сключен с ДЗЗД "Бедечка 2016", включващо "Билдинг комфорт" ЕООД от София и "Санконсултинг" ЕООД от Хасково. Сумата по договора е 1.07 млн. лв. От обявлението става ясно, че прогнозната цена за санирането на двата блока е била 4.05 млн. лв., тоест след търговете цената е намаляла с над 1.5 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.