"Булпрос" се разраства с нова компания
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

"Булпрос" се разраства с нова компания

Изпълнителният директор на "Булпрос" Ивайло Славов смята, че чрез новата "Иннексис" за бизнес софтуер и системи за управление групата ще засили присъствието си на българския пазар

"Булпрос" се разраства с нова компания

Българската софтуерна група очаква броят на служителите й да достигне 700 до края на 2016 г.

Александра Козбунарова
15618 прочитания

Изпълнителният директор на "Булпрос" Ивайло Славов смята, че чрез новата "Иннексис" за бизнес софтуер и системи за управление групата ще засили присъствието си на българския пазар

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


60%

е нараснал броят на служителите от началото на годината.
Компанията очаква 50 млн. лв. приходи през 2016 г.

Една от младите и най-бързо растящи софтуерни компании в България - "Булпрос", добавя нов бизнес към портфолиото си. С новооснованото дружество "Иннексис консултинг" компанията ще влезе в интегрирането на бизнес софтуер и системи за управление, с което очаква да засили присъствието си на българския пазар.

За последните няколко месеца "Булпрос", в чиято група влизат общо пет компании в различни IT направления, привлече общо 3.5 млн. евро вложения - от двата фонда BlackPeak и NEVEQ II, както и от един частен германски инвеститор.

Новото попълнение

Регистрираното в началото на юни дружество "Иннексис консултинг" е петата компания под шапката на софтуерната "Булпрос". С "Иннексис" групата ще обогати портфолиото си и вече ще предлага внедряване на бизнес софтуер - ERP, CRM и BI продукти на базата на Microsoft. Разширението на дейността е планирано отдавна и стратегическо за компанията, тъй като тъкмо на двата им приоритетни пазара - Германия и САЩ, търсенето на тези продукти е много голямо, коментира за "Капитал Daily" Ивайло Славов, изпълнителен директор на "Булпрос". "Така ставаме по-конкурентоспособни на пазарите, където искаме да се налагаме", допълни той.

С новата си дейност "Булпрос" очакват да засилят присъствието си на българския пазар, на който засега се генерират едва 15% от бизнеса им. "В България в момента се говори за технологична модернизация и внедряване на нови системи и решения и тази нова компетенция ще ни позволи да бъдем по-активни тук", обясни Славов. В момента тече и процедура за безвъзмездно финансиране за внедряване на бизнес софтуер на малки и средни предприятия по ОП "Иновации и конкурентоспособност".

"Иннексис", чийто капитал при учредяването е 200 хил. лв., ще има 20 служители до края на 2016 г., които планира да удвои догодина. Компанията вече има и първите си сделки през последния месец, което е доказателство за търсенето на предлаганите от нея решения, категоричен е Славов. "В областта на облачните технологии и по-специално при CRM ръстът на Microsoft в Европа е над 400%, което означава, че това е един от най-бързо растящите им продукти, и нашата цел е да станем част от този ръст", обясни той. Според него именно по тази причина "Иннексис" има потенциал за големи ръстове както в България, така и в целия регион. Компанията ще предлага услугите си на всички пазари, на които присъства.

Мащабни планове

От петима специалисти през 2010 г. групата на "Булпрос" към днешна дата има над 600 служители, част от които са извън България в други компании, където тя има мажоритарно участие. По думите на Славов може да се каже, че компанията има още около 200 служители в дружества, в които дяловете са миноритарни. От началото на тази година екипът със софтуерен фокус е пораснал с 60% в различните компании, обяснява той, а плановете са за 700 служители до декември. При всички положения обаче, за да може да се прицелят още по-точно в големи компании на германските и презокеанските си пазари, "Булпрос" планират да надминат 1500 служители през 2020 г., допълни Славов.

Освен с екип обаче компанията иска да расте и с продукти и обороти. Само голямото дружество "Булпрос" за 2015 г. има 20.4 млн. лв приходи, което е 64% повече от година по-рано, сочи справка в Търговския регистър. На групово ниво по думите на Славов оборотът миналата година е близо 30 млн. лв., а очакването за 2016 г. е да бъде 50 млн. лв. Идеята е скоро бизнесът на всички дружества в групата, включваща местните "Интракол технолоджис", "Интекрити", "Иннексис", "Булпрос лигъл сървисис" и германската innotec Marketing, да бъде консолидиран.

Компанията работи основно за германския и американския пазар, където в Сан Хосе наскоро откри нов голям офис. Другите локации на "Булпрос" са Пловдив, Варна, Бургас, Варшава, Франкфурт и Лас Вегас.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK