Най-големите поръчки и договори през седмицата

Най-големите поръчки и договори през седмицата

6660 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Саниране на блокове в Бургас

37.77 млн. лв.

Община Бургас ще обяви поръчка за инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Изчаква се обявлението в Официалния вестник на ЕС, преди да се публикува цялата документация на поръчката. Поръчката ще е разделена на 24 обособени позиции:1. жк "Братя Миладинови", бл. 117, вх. 1, вх.2, вх.3, вх.4, вх.5, вх.6 и вх.7; 2. ул. "Шейново" №32, ул. "Цариградска" №15 , ул. "Климент Охридски" №22, ул. "Патриарх Евтимий" №25; 3. ул. "Вардар" №1, вх.5, вх.6, вх.7 и вх.8; жк "Зорница" бл. 36; жк "Зорница" бл.18; жк "Лазур", бл.21; жк "Лазур" бл. 89; жк "Зорница" бл.15; жк "Изгрев", бл.67; жк "Изгрев", бл. 72, вх.3, 4, 5 и 6; жк "Изгрев", бл. 30; жк "Изгрев", бл. 9; жк "Изгрев", бл. 71; жк "Изгрев", бл. 41; жк "Изгрев", бл. 23, вх. 5, 6, 7, 8; жк "Изгрев", бл. 15; жк "Изгрев", бл. 54; жк "Изгрев", бл. 21; жк "Изгрев", бл. 4; жк "Изгрев", бл. 86, вх.3, 4, 5, 6; жк "Изгрев", бл. 24; жк "Изгрев", бл. 38; жк "Меден Рудник", бл. 19; жк "Меден Рудник", бл. 423 (23). Дейностите, включени в поръчката, са: 1.Разработване на технически проект, включително необходимите работни детайли за нуждите на обновяването. 2. Упражняване на авторски надзор; 3. Извършване на строително-ремонтни работи. Участниците могат да подават оферти само за една обособена позиция.

Саниране на училища и детски градини в Хасково

15.78 млн. лв.

Община Хасково ще обяви поръчка за подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в града. Тя е разделена на обособени позиции и се финансира от новата програма "Региони в растеж". Изпълнението на строително–монтажни работи на обекти на образователната инфраструктура на територията на гр. Хасково включва: реконструкция, преустройство и прилагане на мерки за енергийна ефективност на четири броя Обединени детски заведения /ОДЗ/ с по две съществуващи сгради и на две Основни училища; ремонт на сградните водопроводни и канализационни инсталации, подмяна на сградните водопроводни и канализационни отклонения и отводняване на дворовете; ремонт на електроинсталацията на сградите – силова, осветителна, евакуационна, домофонна, звънчева, мълниеотводна и заземителна. Предвижда се да се оборудват нови котелни централи, съобразено с изискванията на действащите правила и нормативи, и изпълнение на нови отоплителни и вентилационни инсталации. Оформят се нови площадки за игра и спорт, вертикална планировка и обновяване на училищните дворове. Предвижда се изграждане на достъпна архитектурна среда в детските заведения и външни асансьори в училищните сгради. Документацията ще бъде публикувана след съобщение в Официалния вестник на ЕС.

ДОГОВОРИ

Ремонт на улици в Нова Загора

8 млн. лв.

Община Нова Загора сключи договор за изграждане, основен и текущ ремонт, както и реконструкция на уличната и общинската пътна мрежа на територията на общината. За изпълнител е избрана компанията "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД. Договорът е за 4 години. Дейностите включват целогодишна грижа за улици и пътища в общината, строителство на нови улици, доставка на строителни материали, тестове, отстраняване на дефекти. В поръчката са се явили още четири кандидата: "Пътностроителна компания Ес Би Ес" АД; "Пи Ес Ай" АД; "Технострой Инженеринг 99 и "Щрабаг" ЕАД. "Пи Ес Ай" и "Технострой Инженеринг 99" обжалват класирането, но възраженията им са отхвърлени.

Сметосъбиране в Септември

4.5 млн. лв.

Община Септември обяви поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци, почистване и поддържане на чистотата на територията на общината. За изпълнител е избран ДЗЗД Консорциум Сметопочистване - Септември, включващ "МиВ Транс" ЕООД и "Еко-Хидро-90", и двете от Пазарджик. Срокът на договора е 2 години. Дейностите в поръчката включват събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци от контейнери до депо; събиране и транспортиране до депо на едрогабаритни отпадъци и изхвърлени около контейнерите строителни отпадъци, образувани при извършване на ремонтни дейности от домакинствата, както и изчистване на нерегламентирани сметища; почистване, поддържане на територията на община Септември; доставка на нови контейнери за битови отпадъци. В търга се е явил още само един участник - ДЗЗД "Чистота - Септември", със съдружници "Астон сервиз" и "Комунал Сервиз".

Ремонт на железен път в междугарието Делян - Дяково

3.5 млн. лв.

ДП "Национална компания Железопътна структура" сключи договор за механизирано подновяване на железния път от км 74+584 до км 77+156 с дължина 2572 м в междугарието Делян – Дяково по 5-та жп линия. Изпълнител е ДЗЗД "Консорциум Железен път 2012-2016", включващ ДП "ТСВ", "Водстрой 98" и "Хидрострой". С обединението има сключено рамково споразумение от края на 2012 г. За същото нещо НКЖИ има рамкови споразумения с още двама изпълнители - ДЗЗД Консорциум "ТИП 2012-2016" и "Трейс Груп Холд" АД. С най-много поръчки обаче е обединението на "Водстрой" и "Хидрострой", които вече са на един и същ собственик. От началото на годината досега двете компании имат договори за над 20 млн. лв., осигурени от НКЖИ.

Ремонт на настилки в Борисовата градина

1.35 млн. лв.

Столична община сключи договор в поръчка за "Обновяване на парк Борисова градина – етап ІІІ" по обособена позиция № 3: Ремонт и възстановяване на настилки. Избраният изпълнител е "Щрабаг", а сумата по договора е 1.35 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 3 месеца. В рамките на същата поръчка беше сключен договор за изграждане на обществена тоалетна и водопровод с "Калистратов груп" за 134.6 хил. лв. Обособените позиции за изграждане на детска площадка и автоматизирана подземна напоителна система бяха прекратени и ще бъдат обявени наново.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход