Най-големите поръчки и договори през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки и договори през седмицата

Най-големите поръчки и договори през седмицата

6934 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Отоплителна инсталация за бежанския лагер в Харманли

875 хил. лв.

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет обяви поръчка за проектиране и строителство на котелно помещение, топлопреносна мрежа и вътрешна ОВ инсталация в корпуси 1, 2 и 3 в Регистрационно-приемателен център – гр. Харманли (РПЦ - Харманли). Предметът на поръчката включва: 1. Проектиране на котелна централа, вътрешни отоплителни инсталации, топлопреносна мрежа (фаза – работен инвестиционен проект); 2. Упражняване на авторски надзор по време на строителството; 3. Изпълнение на строително–монтажни работи:

котелна централа, вътрешни отоплителни инсталации, топлопреносна мрежа (външни топлопроводи) за корпуси 1, 2 и 3, както и халета 9, 10 и 11, без адм. сграда. Финансирането се осигурява от европейския фонд "Убежище, миграция и интеграция" - Спешна помощ, за 2015 г. Участниците трябва да са изпълнили поне едно сходно проектиране и строителство за последните 5 години, да разполага със сертификати за качество и безопасни условия на труда, да разполага с подходяща техника и екип. Оферти се приемат до 5 август.

Ремонт на пътни отсечки в община Средец

368 хил. лв.

Община Средец обяви поръчка за основен ремонт на обекти от IV-класна пътна мрежа, разположена на територията на общината, за 2016 г. Тя включва следните подобекти: основен ремонт на път с. Варовник - с. Богданово, основен ремонт на път с. Суходол - разклон с. Русокастро, основен ремонт на път с. Вълчаново – с. Сливово – с. Синьо Камене – с. Гранитец, основен ремонт на път с. Бистрец - с. Кубадин. Видовете работи, включени в предмета на поръчката, са: земни работи; пътни работи, асфалтови работи и ремонт на пътни принадлежности и съоръжения. Пълният обхват и изчерпателното изброяване на дейностите са посочени в техническата спецификация към документацията за участие. Участниците трябва да имат опит с изпълнението на сходни поръчки. Техническата оферта има 65% тежест при избора на изпълнител, а цената - 35%. Оферти се приемат до 11 август.

Денонощна охрана на Националната галерия

300 хил. лв.

Националната галерия обяви поръчка за осигуряване на охрана. В предмета й са включени следните дейности: осигуряване на охрана с физическа сила и СОТ, осигуряване на дневен пропускателен режим, осъществяване на засилена охрана на изложби с особено ценни експонати средно по 30 дни, 2 пъти в годината. Изпълнението на услугите следва да се извършва на адресите на обектите на Националната галерия съгласно списък, приложен към техническата спецификации. Цената има 30% тежест при избора на изпълнител. Водещите критерии са организация на работата и описание на дейностите за изпълнение на поръчката. През последните 3 години участниците трябва да са изпълнили минимум 3 дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, а именно: дейности по осигуряване на охрана с физическа сила и/или охрана със СОТ, и/или дневен пропускателен режим, като поне една от тези дейности включва охрана на минимум 8 обекта. Оферти се приемат до 3 август.

ДОГОВОРИ

Ремонт на улици в община Пазарджик

5 млн. лв.

Община Пазарджик сключи договор за ремонт на улици и пътища на територията на общината. Избраният изпълнител е пазарджишката фирма "Еко хидро 90", а прогнозната цена за срока на договора - 5 млн. лв. Фирмата ще поддържа пътни отсечки в гр. Пазарджик, с. Алеко Константиново, с. Априлци, с. Братаница, с. Величково, с. Гелеменово, с. Главиница, с. Говедаре, с. Дебращица, с. Добровница, с. Драгор, с. Звъничево, с. Ивайло, с. Крали Марко, с. Ляхово, с. Мало Конаре, с. Мирянци, с. Мокрище, с. Овчеполци, с. Огняново, с. Паталеница, с. Пищигово, с. Росен, с. Сарая, с. Сбор, с. Синитево, с. Топли дол, с. Хаджиево, с. Цар Асен, с. Црънча, с. Черногорово и с. Юнаците. Търгът е привлякъл пет участника: "Трейс груп холд", "ИСА 2000", "ПСТ груп", "Еко хидро 90" и "Пътища Пловдив".

Ремонт на настилки в град Пловдив

4.16 млн. лв.

Община Пловдив сключи договор в поръчка за ремонт на тротоарни, паважни, калдъръмени, алейни и асфалтови настилки и изграждане на достъпна среда на територията на град Пловдив. Избраният изпълнител е пловдивската фирма "Драгиев и Ко", която е изпълнявала същата дейност от 2014 г. досега. Новият договор е до края на 2017 г. В поръчката са се явили четири участника: "Запрянови 03", "ИСА 2000", "Драгиев и Ко" и обединение на "Пътища Пловдив" и "Агромах". "Запрянови 03" и обединението "Агромах" - "Пътища Пловдив" са отстранени от търга, тъй като не са представили в указания срок доказателства, че отговарят на изискванията на възложителя. На база най-ниски единични цени "Драгиев и Ко" са класирани на първо място.

Ваучери за храна за УМБАЛ "Д-р Георги Странски", гр. Плевен

1.32 млн. лв.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение "д-р Георги Странски" ЕАД, гр. Плевен, сключи договор за доставка на ваучери за безплатна храна за персонала. "Идънред България" АД единствена се е явила на търга. Договорът е за 1 320 561 лв. и е за 30 месеца.

Саниране на блок в Асеновград

1.21 млн. лв.

Община Асеновград сключи договор за изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР, във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Той е за сграда с административен адрес гр. Асеновград, ул. "Стоян Джансъзов" №7. Избраният изпълнител е пловдивската фирма "Бибов и Ко ООД". Единствено тя е подала оферта в търга.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев

    Чини ми се, че има централна заповед за стимулиране на местни строителни фирми с малки поръчки за ремонт...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK