"Трейс груп холд" подписа договор с НКЖИ за 5.53 млн. лв.

Досега сумата по поръчките на двете дружества надхвърля 50 млн. лв.

"Трейс груп холд" е подписала споразумение за подновяването на железопътната инфраструктура в междугарието Батановци - Радомир, става ясно от съобщение до БФБ. За услугата публичната компания ще получи 5.53 млн. лв. от възложителя "Национална компания Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Дългосрочни отношения

Проектът е част от рамков договор, като за изпълнението му са предвидени 5 месеца. Компанията е натрупала опит в изпълнението на подобни проекти, като участва в споразумението от края на 2013 г. Последната поръчка далеч не е най-голямата, по която холдингът е работил, като дотук "Трейс груп холд" е участвала в ремонта на участъка София - Мездра (11.87 млн. лв.) и подновяването на железопътната инфраструктура между Пирдоп и Антон (13.06 млн. лв.). В рамковия договор е и консорциум с участието на "Хидрострой" и "Водстрой 98".

"Трейс груп холд" е работила и по други проекти на НКЖИ. През май 2013 г. на компанията беше възложено да изгради интермодален терминал на гара "Тодор Каблешков" по линията София - Пловдив. Общата стойност на инфраструктурния проект е 9.72 млн. лв.

Заедно с други по-малки дейности общата сума на сключените между "Трейс груп холд" и НКЖИ сделки е за малко над 50 млн. лв. по данни на Агенцията по обществените поръчки. Освен у нас холдингът работи усилено и зад граница, като поддържа и изгражда инфраструктура в Сърбия, а дъщерно дружество има и в Чехия.

Сделката за холдинга

Размерът на сделката ще подсили резултатите на холдинга през второто полугодие и ще увеличи годишната му печалба. Сумата се равнява на около 15% от приходите през първото тримесечие, но е твърде вероятно тя да се разпредели в различни периоди и на база на свършената работа. Към март приходите отчетоха понижение на годишна база с около 23%, достигайки 36.44 млн. лв.

Проекти като този ще са важни за холдинга през 2016 г., ако иска да успее да постигне ръст в приходите за годината и да компенсира изоставането през първото тримесечие. През миналата година приходите му нараснаха с близо 40% до около 483 млн., като 58 млн. от тях са реализирани на външни пазари.

Новината не се отрази значително на търговията с акциите на холдинга. По време на сесията в четвъртък бяха разменени акции на стойност 5.97 хил. лв. при сключени едва две сделки, които покачиха цената на акциите с 0.18% до 4.95 лв. В рамките на последната година книжата на холдинга са се обезценили с 9.21%.

Още от Капитал