Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Банско ще ремонтира улици и тротоари

Най-големите обществени поръчки през седмицата

4666 прочитания

Банско ще ремонтира улици и тротоари

© Юлия Лазарова


Акредитирани лаборатории за агенцията по безопасност на храните

11.4 млн. лв.

Българската агенция по безопасност на храните обяви поръчка за избор на външни акредитирани лаборатории за диагностични изследвания по Държавната профилактична програма за 2016 г., включваща 5 обособени позиции. Те са следните: 1. "Кръвни проби от ЕПЖ - изследване за бруцелоза"; 2. "Кръвни проби от ДПЖ - изследване за бруцелоза"; 3. "Кръвни проби от ДПЖ (кочове) - изследване за заразен епидидимит"; 4. "Кръвни проби от коне - изследване за инфекциозна анемия"; 5. "Кръвни проби от коне - изследване за САП". Оферти могат да бъдат подавани за всички обособени позиции. Договорът с избраните изпълнители ще важи до 31.12.2018 г. Критерият за избор е най-ниска цена. Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 сходна поръчка за последните три години. Лабораторията трябва да е акредитирана, да е регистрирана по реда на Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД). Използваните диагностични тестове трябва да са регистрирани по реда на ЗВД.

Саниране на жилищни сгради в община Левски

1 млн. лв.

Община Левски обяви поръчка за проектиране и изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Левски, ул. "Александър Стамболийски" №17, бл. "Локомотив", вх. А, Б, В, Г и Д. Изпълнителят трябва да изготви работен проект съгласно техническия паспорт и енергийното обследване. Работният проект следва да бъде придружен с подробни количество-стойности сметки по приложимите части. Изпълнението на СМР започва след издаване на разрешение за строеж от компетентните органи за обекта и подписване на Протокол обр. 2 за откриване на строителна площадка. Изпълнителят ще упражнява авторския надзор по време на строителството. Участникът самостоятелно или съвместно трябва да е изпълнил през последните 5 години обекти, които са еднакви или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. Той трябва да разполага с екип от експерти, собствено или наето оборудване в съответствие с изискванията на възложителя.

Саниране на обществени сгради в община Чипровци

692 хил. лв.

Община Чипровци обяви поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, разделена на две обособени позиции. Първата е "Извършване на строително–монтажни работи по въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Основно училище "Петър Парчевич", град Чипровци", а втората - "Извършване на строително–монтажни работи по въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административна сграда на община Чипровци". В предмета на поръчката са включени дейности, посочени в т. 2 от документацията за участие в настоящата процедура. Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката (минимум три или повече изпълнени обекта) през последните 5 години. Оферти се приемат до 19 август.

Ремонти на детски градини в Кърджали

417 хил. лв.

Община Кърджали обяви поръчка за строителни и ремонтни работи на детски градини в община Кърджали през 2016 г. Документацията е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на http://kardjali.bg/?pid=5%2C35&id_op=94. Предвидените видове работи за обектите по всяка обособена позиция за строителни и ремонтни работи на детски градини в община Кърджали през 2016 г. са описани подробно в количествени сметки. Поръчката обхваща ЦДГ "Баба Тонка", ЦДГ "Здравец", ЦДГ "Орфей", ОДЗ "Щастие", ОДЗ "Ян Бибиян", ОДЗ "Максим Горки", ОУ "Климент Охридски", ЦДГ - с. Широко поле, и др. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години, на минимални стойности, равни на прогнозната цена на обособената позиция, за която кандидатства. Оферти се приемат до 18 август.

Ремонт на улици и тротоари в община Банско

370 хил. лв.

Община Банско обяви поръчка за поддържане (превантивно, текущо и аварийно - възстановителни работи при аварийни ситуации), ремонт/рехабилитация/реконструкция на улици, тротоари и площадни пространства в населените места на общината. Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на Профила на купувача на страницата на община Банско. Договорът с избрания изпълнител ще е за срок от 12 месеца. Участниците трябва да са изпълнили за последните 5 години строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката. Под идентично или сходно с предмета на поръчката се разбира строителство: възстановяване на експлоатационните характеристики на улица или път, или площад, или алея, или обществен паркинг или еквивалентно пространство/обект и/или ремонт, и/или реконструкция, и/или изграждане на някое от изброените пространства/обекти и/или прилежащите им съоръжения. Оферти се приемат до 17 август.

Ремонт на читалище "Черноризец Храбър" в "Младост 1", София

326 хил. лв.

Столична община - район "Студентски", обяви поръчка за основен ремонт и реконструкция на сградата на читалище "Черноризец Храбър" с адрес гр. София, УПИ I, кв. 39а, м. "Младост 1". Поръчката предвижда реконструкция на сградата на читалището, основен ремонт на инсталациите и вертикална планировка – околно пространство, съгласно документацията за участие. Предложеният срок за изпълнение има 30% тежест при избора на изпълнител и не може да надхвърля 180 дни. Участниците трябва да имат оборот от поне 600 000 лв. за последните три години, да имат опит и да са изпълнили най-малко на три строителни обекта дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните пет години. Под дейности, сходни с тези на поръчката, следва да се разбират основен ремонт и/или реконструкция на обществени сгради. Участниците трябва да разполагат с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват строителството съобразно всички видове дейности, посочени в количествената сметка – минимум 30 работници. Оферти се приемат до 15 август.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK