С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
24 юли 2016, 16:10, 4380 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Акредитирани лаборатории за агенцията по безопасност на храните
11.4 млн. лв.


Българската агенция по безопасност на храните обяви поръчка за избор на външни акредитирани лаборатории за диагностични изследвания по Държавната профилактична програма за 2016 г., включваща 5 обособени позиции. Те са следните: 1. "Кръвни проби от ЕПЖ - изследване за бруцелоза"; 2. "Кръвни проби от ДПЖ - изследване за бруцелоза"; 3. "Кръвни проби от ДПЖ (кочове) - изследване за заразен епидидимит"; 4. "Кръвни проби от коне - изследване за инфекциозна анемия"; 5. "Кръвни проби от коне - изследване за САП". Оферти могат да бъдат подавани за всички обособени позиции. Договорът с избраните изпълнители ще важи до 31.12.2018 г. Критерият за избор е най-ниска цена. Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 сходна поръчка за последните три години. Лабораторията трябва да е акредитирана, да е регистрирана по реда на Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД). Използваните диагностични тестове трябва да са регистрирани по реда на ЗВД.


Саниране на жилищни сгради в община Левски
1 млн. лв.


Община Левски обяви поръчка за проектиране и изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Левски, ул. "Александър Стамболийски" №17, бл. "Локомотив", вх. А, Б, В, Г и Д. Изпълнителят трябва да изготви работен проект съгласно техническия паспорт и енергийното обследване. Работният проект следва да бъде придружен с подробни количество-стойности сметки по приложимите части. Изпълнението на СМР започва след издаване на разрешение за строеж от компетентните органи за обекта и подписване на Протокол обр. 2 за откриване на строителна площадка. Изпълнителят ще упражнява авторския надзор по време на строителството. Участникът самостоятелно или съвместно трябва да е изпълнил през последните 5 години обекти, които са еднакви или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. Той трябва да разполага с екип от експерти, собствено или наето оборудване в съответствие с изискванията на възложителя.

Саниране на обществени сгради в община Чипровци
692 хил. лв.
Община Чипровци обяви поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, разделена на две обособени позиции. Първата е "Извършване на строително–монтажни работи по въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Основно училище "Петър Парчевич", град Чипровци", а втората - "Извършване на строително–монтажни работи по въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административна сграда на община Чипровци". В предмета на поръчката са включени дейности, посочени в т. 2 от документацията за участие в настоящата процедура. Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката (минимум три или повече изпълнени обекта) през последните 5 години. Оферти се приемат до 19 август.

Ремонти на детски градини в Кърджали
417 хил. лв.


Община Кърджали обяви поръчка за строителни и ремонтни работи на детски градини в община Кърджали през 2016 г. Документацията е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на http://kardjali.bg/?pid=5%2C35&id_op=94. Предвидените видове работи за обектите по всяка обособена позиция за строителни и ремонтни работи на детски градини в община Кърджали през 2016 г. са описани подробно в количествени сметки. Поръчката обхваща ЦДГ "Баба Тонка", ЦДГ "Здравец", ЦДГ "Орфей", ОДЗ "Щастие", ОДЗ "Ян Бибиян", ОДЗ "Максим Горки", ОУ "Климент Охридски", ЦДГ - с. Широко поле, и др. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години, на минимални стойности, равни на прогнозната цена на обособената позиция, за която кандидатства. Оферти се приемат до 18 август.

Ремонт на улици и тротоари в община Банско
370 хил. лв.


Община Банско обяви поръчка за поддържане (превантивно, текущо и аварийно - възстановителни работи при аварийни ситуации), ремонт/рехабилитация/реконструкция на улици, тротоари и площадни пространства в населените места на общината. Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на Профила на купувача на страницата на община Банско. Договорът с избрания изпълнител ще е за срок от 12 месеца. Участниците трябва да са изпълнили за последните 5 години строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката. Под идентично или сходно с предмета на поръчката се разбира строителство: възстановяване на експлоатационните характеристики на улица или път, или площад, или алея, или обществен паркинг или еквивалентно пространство/обект и/или ремонт, и/или реконструкция, и/или изграждане на някое от изброените пространства/обекти и/или прилежащите им съоръжения. Оферти се приемат до 17 август.

Ремонт на читалище "Черноризец Храбър" в "Младост 1", София
326 хил. лв.


Столична община - район "Студентски", обяви поръчка за основен ремонт и реконструкция на сградата на читалище "Черноризец Храбър" с адрес гр. София, УПИ I, кв. 39а, м. "Младост 1". Поръчката предвижда реконструкция на сградата на читалището, основен ремонт на инсталациите и вертикална планировка – околно пространство, съгласно документацията за участие. Предложеният срок за изпълнение има 30% тежест при избора на изпълнител и не може да надхвърля 180 дни. Участниците трябва да имат оборот от поне 600 000 лв. за последните три години, да имат опит и да са изпълнили най-малко на три строителни обекта дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните пет години. Под дейности, сходни с тези на поръчката, следва да се разбират основен ремонт и/или реконструкция на обществени сгради. Участниците трябва да разполагат с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват строителството съобразно всички видове дейности, посочени в количествената сметка – минимум 30 работници. Оферти се приемат до 15 август.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

3 октомври 2019
Хотел Империал Пловдив

Годишен бизнес форум Industry 4.0


Къде е мястото на България в Индустрия 4.0 и европейската карта на автомобилните производители?
Запазете своето място на форума Industry 4.0, организиран от Капитал, за да почерпите от първа ръка от опита и знанието на глобалните и местни лидери: Daimler, Volvo Group, McKinsey & Company, Schneider Electric, Aurubis и други.

Основни теми на събитието:


 • Перспективите за развитие на индустриалния и автомобилния сектори в страната и региона
 • Бизнес стратегиите за прилагане на нови технологии като AI и 5G на водещи европейски производители
 • Умните решения за по-добро използване на ресурсите и кръгова икономика
 • Конкретните ангажименти на държавата и общините за развитие на индустриалния сектор

Годишен бизнес форум Industry 4.0 Запазете билет

Прочетете и това

"Рекорд" - екокари от ново поколение "Рекорд" - екокари от ново поколение

Електрокарите с литиево-йонни батерии са подходящи за чистите производства в редица индустрии

21 сеп 2019, 1288 прочитания

Йордан Илиев: В Стария Пловдив – повече живот, повече приходи Йордан Илиев: В Стария Пловдив – повече живот, повече приходи

Директорът на общинския институт "Старинен Пловдив" за новите инициативи в полза на туристите и града

20 сеп 2019, 1170 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
"Мобилтел" слабо подобрява продажбите си

За пръв път след години спадове приходите през второто тримесечие леко растат

Нови схеми, нови измамници

КФН публикува нов списък със сайтове, които предлагат сделки с ценни книжа и валути, без да имат лиценз

Рециклиране за напреднали

Ъпсайклингът е креативност, съчетана с грижа за природата

Кой ще превъоръжи пехотата

Основната интрига около новите бронирани машини на армията се очертава да е между General Dynamics и Patria

Тайният живот на "затворените" сметища

Градските депа за боклуци, които на документи са закрити, се ползват незаконно, което освен до пожари може да доведе до санкции от ЕС

Ново място - Cafe 1920

Традиционната българска кухня с модерен прочит

Кино: "Далеч от брега"

Обикновеният човек срещу статуквото в новия филм на Костадин Бонев