Най-големите поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки през седмицата

Редакция

Най-големите поръчки през седмицата

4611 прочитания

Редакция

© Редакция


Подземни контейнери за отпадъци за Бургас

3 млн. лв.

Община Бургас обяви поръчка за проектиране, изпълнение на строително–монтажни работи, доставка и монтаж на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци на територията на община Бургас. Поръчката предвижда изграждане на не повече от 240 подземни контейнера за срок от 5 години. Те са групирани по 3 и по 4 в една точка (определено място). Определените за изграждане места включват, но не само, площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп. Изграждането, доставката и монтажът на подземни контейнери за конкретната зона или пространство се извършва след изрично възлагателно писмо от община Бургас. Изпълнителят следва да предвиди възможността контейнерите за всяко конкретно възлагане да бъдат групирани в общо подземно корито в комбинация от един до четири броя. Видът на отпадъците за разделно събиране ще бъде определен от общината за всяко конкретно възлагане. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на сходни доставки с предмет и обем, идентични или подобни с предмета на настоящата обществена поръчка, за последните 3 години: доставки на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци. Оферти се приемат до 14 септември.

Обучения за държавната администрация

1.5 млн. лв.

Институтът по публична администрация обяви поръчка за обучения за подобряване капацитета на администрацията за участие в процеса на вземане на решение в Европейския съюз и изпълнение на ангажиментите на България. Тя включва следните дейности:

1."Разработване на обучителни програми и материали за провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България". Обучителните програми са на следните теми: - Законодателен процес в ЕС и практиката на Триалога след Договора от Лисабон. Стратегии и тактики за лобиране. - Председателстване на срещите на работните групи/органи на Съвета на ЕС.
- Документация и документооборот на ЕС. 2. "Провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България".

Обученията ще се провеждат в София и в Брюксел. Те ще обхванат общо 1740 служители от българската държавна администрация. Поръчката ще се финансира от новата оперативна програма "Добро управление". Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три години в размер на 2.5 млн. лв., 1.5 млн. от които от организиране и провеждане на обучения. Оферти се приемат до 8 септември.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Община Казанлък

1.37 млн. лв.

Общината търси строителна фирма за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи по две сгради - на ул. "Пушкин" №4 и в кв. Васил Левски, блок №46. При избора на победител цената ще има тежест от 60%, а срокът на изпълнение 10%, гаранционният срок 20% и времето за проектиране - 20%. И двата блока трябва да бъдат готови за 195 дни. Кандидатите трябва да са имали подобни проекти - при проектирането през последните 3 години, а при сторителството - 5 г. Срокът за оферти е 2септември.

Модернизация и ремонт на градски стадион в Русе

833 хил. лв.

Министерството на младежта и спорта обяви публично състезание за модернизация и ремонт на градския стадион в Русе. Тя предвижда изграждане на електрически мрежи и съоръжения за модернизиране на стадиона; стадионът ще се освети с помощта на стоманени мачти с височина 32 м, ще се използват 46 прожектора, освен това ще се изгради нова дренажна и поливна система на футболния терен. Ще се положи естествен тревен чим с развита коренова система и минимална дебелина 3 см., той трябва да бъде с мрежа против разкъсване. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 60 дни. Участниците през последните пет години трябва да са изпълнили строителство, сходно с предмета на поръчката, на минимум един: "Изграждане на електроинсталация СрН и НН (средно и ниско напрежение) и ремонт или изграждане на дренажна и поливна системи и полагане на тревна настилка на спортни терени – стадиони". Оферти се приемат до 15 август.

Строителство на Физкултурен салон в училище в Самоков

750 хил. лв.

Търси се изпълнител за строителство на Физкултурен салон към ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Самоков. Задачата трябва да бъде изпълнена за три години. За първия етап на изпълнението на поръчката са осигурени 208 333 лева без ДДС. За всеки следващ етап, изпълнението на поръчката ще продължи след осигуряването на финасиране. При подбора организацията на изпълнението ще има тежест от 60%, а останалите са за цената. Участникът трябва да има реализиран оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката в размер на 750 000 лева, общо за последните три приключили финансови години. Оферти се подават до 7 септември.

Аварийни ремонти около НДК

700 хил. лв.

"Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД обяви поръчка за текущи и аварийни строително-ремонтни работи в и около сградния фонд на НДК. Това е втората поред поръчка за ремонти, свързани с НДК, като първата по-голяма за 15.36 млн. лв. беше обявена преди две седмици. Тази е за текущи и аварийни строително-ремонтни работи в: основна сграда, административна сграда (ПРОНО) и ниско тяло с обща РЗП около 150 хил. кв.м. Прогнозните видове СМР са описани в техническата документация към поръчката. Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца, считано от датата на сключване на договора. Отделните дейности ще бъдат възлагани по преценка на възложителя при необходимост и финансова обезпеченост. Оферти се приемат до 2 септември.

Самолетни билети за ДАНС

264 хил. лв.

Държавна агенция "Национална сигурност" обяви публично състезание за осигуряване на самолетни билети при служебните пътувания в чужбина на служителите на агенцията. Тя включва и хотелски резервации, застраховки и други съпътстващи услуги при служебните пътувания в чужбина. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител. Договорът с избраната компания ще е за 12 месеца и може да бъде продължен с до 12 месеца, ако в срок до 1 месец преди изтичането му възложителят писмено уведоми изпълнителя за желанието си договорът да бъде продължен. Участникът следва да има минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, общо за последните три приключили финансови години в размер, не по-малък от прогнозната стойност на поръчката. Той следва да е изпълнил за последните три години поне три дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката. Оферти се приемат до 25 август.

Подземни контейнери за отпадъци за Бургас

3 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.