С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
14 авг 2016, 16:10, 4778 прочитания

Най-големите поръчки и договори през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Доставка на лекарства за онкоболни в Бургас
22.6 млн. лв.


"Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД обяви поръчка за доставка на лекарствени продукти за лечение на онкологични заболявания, разпределени в две обособени позиции, съгласно приложена спецификация. Спецификацията съдържа общо 81 номенклатури лекарствени продукти, от които 68 са включени в позиция №1, а 13 – в позиция №2. Участниците могат да подават оферти за всяка отделна номенклатура от обособената позиция. Определените в спецификацията прогнозни количества препарати не задължават възложителя да ги закупи. Закупените количества препарати ще са съобразно реалните нужди. Прогнозната цена е 22 293 843.08 без ДДС. Крайният срок за изпълнение е 31.10.2017 г. Участник в процедурата за възлагане на обществената поръчка може да бъде всяко физическо или юридическо лице, което има право да извършва дейност – производство, внос или търговия (алтернативно) с лекарствени продукти, по предмета на поръчката, както и техни обединения. Минималното изискване към кандидатите е да имат три изпълнени доставки за период от три години. Оферти се приемат до 17 септември.


Доизграждане на пречиствателна станция във Видин
18 млн. лв.


Община Видин обяви поръчка за доизграждане и въвеждане в експлоатация на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – град Видин. Търгът започва ден след като общината и Министерството на околната среда и водите подписаха договор за финансирането на обекта. ПСОВ трябваше да бъде завършена до края на 2015 г., но заради проблеми с изпълнителя - обединение на "Понсстрой инженеринг", това не се случи. Видин е единствената община, която се реши да прекрати договора с избрания изпълнител заради забавен воден проект. Първа копка на пречиствателната станция беше направена през 2014 г., но оттогава проектът не е напреднал особено. Сега цената има 70% тежест при избора на изпълнител. Изискванията към кандидатите са да имат оборот от поне 34 млн. лв. за последните три години, като половината от тях трябва да са от строителство. Те трябва да имат опит в изпълнението на строителство, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, за последните пет години: строителство на минимум една пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) с капацитет на биологично пречистване от минимум 50 000 еквивалент жители, с пълно биологично пречистване с отстраняване на биогенни елементи азот и фосфор и анаеробно изгниване на утайката с оползотворяване на биогаза. Оферти се приемат до 20 септември.

Саниране на жилищен блокове в жк "Люлин", София
2.15 млн. лв.
Столична община, район "Люлин", обяви поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) на мерки за енергийна ефективност за блокове 607 и 317 в жк "Люлин". Блок 604 е 14-етажен. На първия етаж има 4 апартамента (2 бр. тристайни и 1 бр. двустайни), складове и други обслужващи помещения. От 2 до 13 етаж на площадка са развити по 5 апартамента, а на 14 етаж – 4 бр. апартаменти. Общата разгъната застроена площ е 6885,40 кв.м. Блок 317 се състои от четири жилищни секции, всяка със самостоятелен вход. Входове А и В са изградени от един приземен етаж и седем жилищни нива, а входове Б и Г от един приземен етаж и осем жилищни нива. Общата разгъната застроена площ е 7175,77 кв.м. Поръчката е разделена на обособени позиции: за проектиране и строителство, за оценка за съответствие на инвестиционните проекти; авторски надзор; инвеститорски контрол. Участниците трябва да имат оборот за последните три години от поне 1.019 млн. лв. за първата позиция (бл. 604) и 1.062 млн. лв. за втората (бл. 317). Оферти се приемат до 13 септември.

Застраховка на автомобили, собственост на МВР
2 млн. лв.


Дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" към Министерство на вътрешните работи обяви поръчка за сключване на застраховка за 2017 г. на МПС, инженерна и плавателна техника, собственост на МВР, такава, получена за временно ползване от МВР, както и допълнително оборудване към тях. Поръчката е разделена на две обособени позиции: Застраховка "Каско" и Застраховка "Гражданска отговорност". Мoторните превозни средства, инженерната и плавателна техника, собственост на МВР, които подлежат на застраховане, са посочени в Техническата спецификация (Приложение №1). Техниката, получена за временно ползване от МВР и новопридобитата по време на действие на договора, както и допълнителното оборудване ще се конкретизира за всеки отделен случай чрез възлагателно писмо. Прогнозната стойност на застраховката каско е 1 458 333.33 лв. без ДДС. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Прогнозната стойност на втората позиция: застраховката "Гражданска отговорност" е 541 666.67 лв. без ДДС. Цената има 70% тежест. Изискванията към кандидатите са да имат право да извършват застрахователна дейност на територията на Република България по реда на Кодекса за застраховането за съответния вид застраховка (по поз. 1 и поз. 2). Те следва да са извършили услуги през последните три години - застраховки "Каско" и "Гражданска отговорност", за корпоративни клиенти. Корпоративен клиент е лице, което разполага с офиси и представителства в повече от 3 областни центъра на територията на България. Оферти се приемат до 2 септември.

Саниране на жилищен блок в Разлог
1.84 млн. лв.


Община Разлог обяви публично състезание за изпълнение на инженеринг (проектиране и строителство) за обект: Блок 1,2,3,4, 5, вх.А, Б в жк "Изток" във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност. Видът на сградата е: жилищна сграда ЕПЖС, състояща се от пет секции, две от които са сдвоени и съдържащи входовете "4А", "4Б", "5А" и "5Б", а другите три съдържат входове "1", "2" и "3", по един за всяка от тях.; строени 1979 г.; застроена площ: 1415,00 м2 ; разгъната застроена площ (РЗП): 12 444,00 м2 ; застроен обем: 41 874,00 м3; височина: 25,00 м. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Възложителят не поставя минимални изисквания за технически възможности и квалификация. Участниците трябва да имат застраховка "Професионална отговорност" или еквивалент с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката. Оферти се приемат до 13 септември.

Възстановяване на настилките и канализацията на пристанище Варна-запад
1.8 млн. лв.


Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", Клон ТП "Пристанище Варна", обяви поръчка за възстановяване на проектните параметри на настилка (16 кв.м), водопроводна и дъждовна канализация и кабелни канали Пристанище Варна-запад. Поръчката включва: демонтаж и монтаж на настилка от бетонови панели, включително натоварване, транспортиране на определено разстояние, разтоварване на депо; демонтаж на решетки от бетонови блокчета на отводнителни галерии, включително подреждане и сортиране на депо; почистване на отводнителни галерии; почистване на бетонова основа; изкоп на неподходящ повърхностен пласт, включително натоварване, транспортиране на определено разстояние, разтоварване на депо и оформянето му съгласно изискванията на ТС; товарене и извозване на строителни отпадъци; в участъците на демонтираните бетонови плочи, преди полагането на трошено-каменната настилка и пясъка да се направи 1 бр. изпитване (лабораторна проба) по метода – натискова плоча за доказване на уплътняването на земното легло и достигане на еластичен модул на земната основа Е0=30 Mpa и 3 бр. изпитвания (лабораторни проби). Цената има 60% тежест при избора на изпълнител. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години: изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на пътни настилки (без текущи ремонти). Оферти се приемат до 19 септември.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

3 октомври 2019
Хотел Империал Пловдив

Годишен бизнес форум Industry 4.0


Къде е мястото на България в Индустрия 4.0 и европейската карта на автомобилните производители?
Запазете своето място на форума Industry 4.0, организиран от Капитал, за да почерпите от първа ръка от опита и знанието на глобалните и местни лидери: Daimler, Volvo Group, McKinsey & Company, Schneider Electric, Aurubis и други.

Основни теми на събитието:


 • Перспективите за развитие на индустриалния и автомобилния сектори в страната и региона
 • Бизнес стратегиите за прилагане на нови технологии като AI и 5G на водещи европейски производители
 • Умните решения за по-добро използване на ресурсите и кръгова икономика
 • Конкретните ангажименти на държавата и общините за развитие на индустриалния сектор

Годишен бизнес форум Industry 4.0 Запазете билет

Прочетете и това

Hyundai и ирландската Aptiv правят съвместна компания за автономни автомобили Hyundai и ирландската Aptiv правят съвместна компания за автономни автомобили

Двете фирми инвестират 4 млрд. долара, за да развият технологията до 2022 г.

24 сеп 2019, 131 прочитания

Водите на Михалково са национална ценност Водите на Михалково са национална ценност

Димитър Дългъчев – изпълнителен директор на "Михалково" АД

24 сеп 2019, 306 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Текстилната "Катекс" спира производството си

Фабриката за вълнени тъкани не издържа на стагниращата пазарна среда

Тайната държавна сграда

Холдингът на икономическото министерство ДКК е купил право на строеж в свързаното дружество "София тех парк" срещу 22 млн. лв.

Печели ли се от имоти на борсата

Дружествата със специална инвестиционна цел са алтернатива на директната инвестиция, а и изискват по-малки суми

Кой ще превъоръжи пехотата

Основната интрига около новите бронирани машини на армията се очертава да е между General Dynamics и Patria

Кой кара джипа

Скандалите от последните дни показаха, че Бойко Борисов често е само лице на истинската коалиция, която държи властта

Кино: "Далеч от брега"

Обикновеният човек срещу статуквото в новия филм на Костадин Бонев

Рециклиране за напреднали

Ъпсайклингът е креативност, съчетана с грижа за природата