Сладкият бизнес на семейство Гайо
Ръчно направените шоколади "Гайо" скоро ще се приготвят в тройно по-голяма работилница в Пловдив


Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
Шоколадът не задава въпроси, той те разбира. Освен това е радост, енергия и наслада. Изобщо каквито и клишета да кажем за вълшебните превъплъщения на какаовите зърна, те няма да опишат усещането. Шоколадът обаче може да бъде и мисия, и бизнес. И точно това е той за семейството на Мария и Венсан Гайо, които вече пета година приготвят ръчно направените шоколадови блокчета от марката "Гайо", залагайки на концепцията за изчистен откъм заместители и подобрители продукт, който да е не само вкусен, но и здравословен. А растящото търсене на продуктите доведе и до следващата важна стъпка за семейното производство – неговото разширяване.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
9 коментара
Намерили си хората нишата, инициативни и работливи и успехът не закъснява. Само с мрънкане не става , трябва и много работа.
Този шоколад продава ли се в страната и в кои магазини?
Браво. Членството в ЕС все пак е двупосочно. идват и чужденци да живеят тук. Явно все има нещо хубаво в БГ. Ако намалим изтичането на млади хора от Бг ще е още по-добре. В случая обаче французина идва от страна с традиции в предприемачеството, докато повечето българи нямат.
няколко чужденци са ми казвали че въможностите тук са много повече от заападна Европа, защото конкуренцията е по-малка.
До коментар [#2] от "Роси":
Има го в някои бутикови магазинчета, както и цената му де...:)
А иначе био, еко, меко...
Шоколадът се продава главно био магазини. Съдържа само 3 съставки -какаов прах, какаово масло и кафява захар. Първичен ,екстра шоколад. лошото е че ни свикнаха на шоколад с лецитин и един куп Е-та...
До коментар [#2] от "Роси":
[quote#2:"Роси"]Този шоколад продава ли се в страната и в кои магазини?[/quote]
Този Шоколад (заслужава главна буква) се продава в био-магазините в София и Пловдив. Гайо /Gaillot е скъп, но абсолютно превъзхождащ всичко, което се продава в магазините в България, че и в Европа.
Бутиково производство, сравнимо с тези от малките шоколадови къщи, правещи шоколад от столетия във френските градове.
Ето например в Бове. Преди си мислех, че белгийските Джеф де Брюж са непобедими. В Beauvais има Jeff на две-три места, но френските шоколадови къщи не им отстъпват по нищо, даже ги бият, правейки истински шоколадови шедьоври с умопомрачително качество. Опиташ ли - душата ликува, пее и сякаш се отделя от тялото...
Гайо са нещо подобно - много амбициозен, но извънредно сполучлив проект. Имат фирмена философия и етична парадигма, заслужаващи респект и следване.
В много отношения Гайо дават пример как трябва да се развива българското качествено производство на всички видове храни - колбаси, сирена, вино и т.н.
Chapeau!
Шоколади "Гайо" можете да си купите дори и от книжарници "Хеликон". Освен шоколад и/или био чай, можете да си купите и някоя книга оттам.
Браво, успех!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.