Сладкият бизнес на семейство Гайо

Ръчно направените шоколади "Гайо" скоро ще се приготвят в тройно по-голяма работилница в Пловдив

"Капацитетът на производство ще се увеличи между 2 и 3 пъти, но планираме много повече от това. Ще имаме фирмен магазин, възможности за провеждане на уъркшопове и културни събития", казва собственикът Венсан Гайо.
"Капацитетът на производство ще се увеличи между 2 и 3 пъти, но планираме много повече от това. Ще имаме фирмен магазин, възможности за провеждане на уъркшопове и културни събития", казва собственикът Венсан Гайо.    ©  Цветелина Белутова
"Капацитетът на производство ще се увеличи между 2 и 3 пъти, но планираме много повече от това. Ще имаме фирмен магазин, възможности за провеждане на уъркшопове и културни събития", казва собственикът Венсан Гайо.
"Капацитетът на производство ще се увеличи между 2 и 3 пъти, но планираме много повече от това. Ще имаме фирмен магазин, възможности за провеждане на уъркшопове и културни събития", казва собственикът Венсан Гайо.    ©  Цветелина Белутова

Шоколадът не задава въпроси, той те разбира. Освен това е радост, енергия и наслада. Изобщо каквито и клишета да кажем за вълшебните превъплъщения на какаовите зърна, те няма да опишат усещането. Шоколадът обаче може да бъде и мисия, и бизнес. И точно това е той за семейството на Мария и Венсан Гайо, които вече пета година приготвят ръчно направените шоколадови блокчета от марката "Гайо", залагайки на концепцията за изчистен откъм заместители и подобрители продукт, който да е не само вкусен, но и здравословен. А растящото търсене на продуктите доведе и до следващата важна стъпка за семейното производство – неговото разширяване.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


9 коментара
  • 1
    rosiraycheva50._ avatar :-|
    Роси

    Намерили си хората нишата, инициативни и работливи и успехът не закъснява. Само с мрънкане не става , трябва и много работа.

  • 2
    rosiraycheva50._ avatar :-|
    Роси

    Този шоколад продава ли се в страната и в кои магазини?

  • 3
    hifi_hifi avatar :-|
    hifi_hifi

    Браво. Членството в ЕС все пак е двупосочно. идват и чужденци да живеят тук. Явно все има нещо хубаво в БГ. Ако намалим изтичането на млади хора от Бг ще е още по-добре. В случая обаче французина идва от страна с традиции в предприемачеството, докато повечето българи нямат.
    няколко чужденци са ми казвали че въможностите тук са много повече от заападна Европа, защото конкуренцията е по-малка.

  • 4
    j.h.jazz avatar :-|
    j.h.jazz

    До коментар [#2] от "Роси":

    Има го в някои бутикови магазинчета, както и цената му де...:)
    А иначе био, еко, меко...

  • 5
    winterbach avatar :-?
    Петър Иванов

    Шоколадът се продава главно био магазини. Съдържа само 3 съставки -какаов прах, какаово масло и кафява захар. Първичен ,екстра шоколад. лошото е че ни свикнаха на шоколад с лецитин и един куп Е-та...

  • 6
    torbesh avatar :-|
    Торбеш

    До коментар [#2] от "Роси":
    [quote#2:"Роси"]Този шоколад продава ли се в страната и в кои магазини?[/quote]
    Този Шоколад (заслужава главна буква) се продава в био-магазините в София и Пловдив. Гайо /Gaillot е скъп, но абсолютно превъзхождащ всичко, което се продава в магазините в България, че и в Европа.
    Бутиково производство, сравнимо с тези от малките шоколадови къщи, правещи шоколад от столетия във френските градове.
    Ето например в Бове. Преди си мислех, че белгийските Джеф де Брюж са непобедими. В Beauvais има Jeff на две-три места, но френските шоколадови къщи не им отстъпват по нищо, даже ги бият, правейки истински шоколадови шедьоври с умопомрачително качество. Опиташ ли - душата ликува, пее и сякаш се отделя от тялото...
    Гайо са нещо подобно - много амбициозен, но извънредно сполучлив проект. Имат фирмена философия и етична парадигма, заслужаващи респект и следване.
    В много отношения Гайо дават пример как трябва да се развива българското качествено производство на всички видове храни - колбаси, сирена, вино и т.н.
    Chapeau!

  • 8
    istorik avatar :-P
    ISTORIK

    Шоколади "Гайо" можете да си купите дори и от книжарници "Хеликон". Освен шоколад и/или био чай, можете да си купите и някоя книга оттам.

  • 9
    drilldo avatar :-|
    Георги Георгиев

    Браво, успех!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход