Най-големите поръчки и договори през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки и договори през седмицата

Най-големите поръчки и договори през седмицата

3755 прочитания

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Поръчки

Авариен ремонт на мост при с. Малорад, община Борован

600 хил. лв.

Община Борован обяви публично състезание за инженеринг - проектиране и изграждане на обект: "Неотложно аварийно-възстановителни работи на съоръженията – мост при с. Малорад, община Борован, за предотвратяване на последиците от притока на река Бързица". В предмета на поръчката се включва изработване на инвестиционен проект (във фаза "работен проект"), строителни работи за възстановяване на мост, находящ се в с. Малорад, представляващ част от общински път VR 1037 Малорад - Рогозен над река Батлак, ляв приток на р. Бързица, и упражняване на авторски надзор. Цената има 30% тежест при избора на изпълнител. Изискванията към кандидатите са да имат минимален общ оборот за последните три години, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер не по-малко от 600 хил. лв. без ДДС. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР (строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж), идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години: дейности по изпълнение на строително-монтажни работи (изграждане и/или ремонт, и/или рехабилитация, и/или реконструкция) на обекти от транспортната инфраструктура, улици и/или пътища и/или на съоръжения към нея (мостове, канали, тунели, надлези, подлези, прелези) или еквивалентно. Оферти се приемат до 19 септември.

Пране и гладене на текстил за Първа МБАЛ - София

216 хил. лв.

"Първа МБАЛ - София" ЕАД със седалище бул. "Патриарх Евтимий №37" обяви поръчка за пране, гладене и поддръжка на болнично бельо и работно облекло. Критерият за избор на изпълнител е най-ниска цена. Участниците трябва да притежават: удостоверение от РЗИ за извършване на дейностите по чл.2 от Наредба №37 за хигиенните изисквания към устройството и експлоатацията на обществените перални на МЗ или еквивалент; разрешително за пране на бельо, замърсено с биологични материали; разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат. Те трябва да са реализирали минимален общ оборот от 350 хил. лева без ДДС за последните три години, както и да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 3 години. Те трябва да разполагат със сертификат за произход и качество на предлаганите перилни препарати дезинфектанти или еквивалент. Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца. Оферти се приемат до 26 септември.

Ремонт на горски автомобилен път Бряговица - Брестчета

190 хил. лв.

Териториално държавно горско стопанство Горна Оряховица, част от Северно централно държавно предприятие, обяви поръчка за основен ремонт на горски автомобилен път Бряговица - Брестчета. Обществената поръчка е насочена към извършването на основен ремонт на горски автомобилен път, чрез който ще се даде възможност на горското стопанство Горна Оряховица да извършва горскостопанските и ловностопанските си дейности, заедно с това ще се подобри опазването на горите, управлявани от стопанството, и ще се постигне желан икономически ефект при обичайната дейност на стопанството. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 270 дни. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години. За строителство, "сходно" с предмета на поръчката, следва да се разбира: строително-монтажни работи по строителство на пътища, включително ремонтни строителни работи по строителство на пътища. Оферти се приемат до 29 септември.

Зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева гора", Айтос

1.65 млн. лв.

Община Айтос обяви поръчка за "Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева река", гр. Айтос, и подобряване на транспортно–комуникационните характеристики на довеждащата инфраструктура и оформяне". Тя е разделена на следните позиции: Обособена позиция №1: Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева река". Общата площ на имота на парка е 381.305 дка. Лесопаркът има два пешеходни подхода и един автомобилен. На територията на парка се намират: детски площадки, кътове за отдих, множество чешми и мостове, две нефункциониращи водни площи, лятна естрада и зоокът. По цялото продължение на парка преминава Славеева река, откъдето идва и името на парка - предвижда се рехабилитация и изграждане на тематични кътове и поставяне на съоръжения при зоните за отдих, ремонт на линейната инфраструктура и озеленяване. Обособена позиция №2: Рехабилитация на ул. "Паркова" между ОТ217, ОТ224 и ОТ216 и ул. "Георги Тихолов". Предвидено е възстановяване на асфалтовото покритие с изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон и 4 см плътен асфалтобетон, което създава предпоставки за по-голяма дълготрайност на асфалтовото покритие. Подробности се съдържат в техническите спецификации на поръчката, публикувани в профила на купувача на възложителя. Оферти могат да се подават и за двете обособени позиции. Цената има 35% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 60 дни. Парите за поръчката са осигурени целево от Министерския съвет. Участниците трябва да имат оборот за последните три години от 2.5 млн. лв. за първа позиция и 0.6 млн. лв. за втора позиция (3.1 млн.лв. за двете). Те трябва да са изпълнили поне един сходен обект за последните 5 години. Оферти се приемат до 10 октомври.

Реконструкция на канализационен колектор в Септември

878 хил. лв.

Община Септември обяви поръчка за реконструкция и подмяна на главен канализационен колектор №1 и съпътстващ водопровод по ул. "Л. Каравелов" и бул. "България", гр. Септември. Реконструкцията и подмяната на части от главните клонове на града ще спомогне за подобряване работата на градската ПСОВ, така че да функционира без значителна инфилтрация и разреждане на отпадъчния поток. Това ще доведе до намаляване на експлоатационните разходи за поддръжка и оттам ще рефлектира върху цената на 1 m3 пречистена вода. От особена важност и главен приоритет е подмяната на участък от главен канализационен колектор №1 около гаровия район, където процентът инфилтрация, проникващ в канализационните тръби, е най-висок. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Участникът да е реализирал строително-монтажни работи/дейности по изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт на водопроводни (водоснабдителни) и/или канализационни мрежи, и/или съоръжения през последните 5 години. Поръчката се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Оферти се приемат до 7 октомври.

Договори

Ремонти в железопътния участък София - Карлово

5.78 млн. лв.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" сключи пореден договор с обединение "ЕТС Технолоджи", включващо "Водстрой 98", "Хидрострой" АД, "Балкантел" и "Бонети". НКЖИ има рамково споразумение с обединението от 2013 г. за "Ремонт, рехабилитация, модернизация, поддръжка, укрепване и възстановяване на обекти от инфраструктурата". Оттогава досега сдружението на "Водстрой" е взело поръчки за около 70 млн. лв. Другите изпълнители в рамките на същото споразумение са взели поръчки за десетократно по-малки суми. Новият договор е за 5.78 млн. лв. без ДДС и е за "Рехабилитация на съоръженията и устройствата на осигурителната техника и телекомуникационните мрежи в железопътния участък София - Карлово". Поръчката включва подмяна на релсовите вериги с броячи на оси в гарите Златица, Пирдоп, Христо Даново и Сопот; подмяна пулт-табла, токозахранващи стативи и преустройство на схеми за управление на входни сигнали във всички гари от участъка; пресъоръжаване на 5 бр. АПУ и съоръжаване на 4 бр. междугария с автоматични блокировки без проходни сигнали с броячи на оси.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK