С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
11 сеп 2016, 16:37, 3544 прочитания

Най-големите поръчки и договори през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Поръчки

Авариен ремонт на мост при с. Малорад, община Борован
600 хил. лв.Община Борован обяви публично състезание за инженеринг - проектиране и изграждане на обект: "Неотложно аварийно-възстановителни работи на съоръженията – мост при с. Малорад, община Борован, за предотвратяване на последиците от притока на река Бързица". В предмета на поръчката се включва изработване на инвестиционен проект (във фаза "работен проект"), строителни работи за възстановяване на мост, находящ се в с. Малорад, представляващ част от общински път VR 1037 Малорад - Рогозен над река Батлак, ляв приток на р. Бързица, и упражняване на авторски надзор. Цената има 30% тежест при избора на изпълнител. Изискванията към кандидатите са да имат минимален общ оборот за последните три години, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер не по-малко от 600 хил. лв. без ДДС. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР (строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж), идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години: дейности по изпълнение на строително-монтажни работи (изграждане и/или ремонт, и/или рехабилитация, и/или реконструкция) на обекти от транспортната инфраструктура, улици и/или пътища и/или на съоръжения към нея (мостове, канали, тунели, надлези, подлези, прелези) или еквивалентно. Оферти се приемат до 19 септември.

Пране и гладене на текстил за Първа МБАЛ - София
216 хил. лв.


"Първа МБАЛ - София" ЕАД със седалище бул. "Патриарх Евтимий №37" обяви поръчка за пране, гладене и поддръжка на болнично бельо и работно облекло. Критерият за избор на изпълнител е най-ниска цена. Участниците трябва да притежават: удостоверение от РЗИ за извършване на дейностите по чл.2 от Наредба №37 за хигиенните изисквания към устройството и експлоатацията на обществените перални на МЗ или еквивалент; разрешително за пране на бельо, замърсено с биологични материали; разрешение за пускане на пазара на биоциден препарат. Те трябва да са реализирали минимален общ оборот от 350 хил. лева без ДДС за последните три години, както и да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 3 години. Те трябва да разполагат със сертификат за произход и качество на предлаганите перилни препарати дезинфектанти или еквивалент. Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца. Оферти се приемат до 26 септември.Ремонт на горски автомобилен път Бряговица - Брестчета
190 хил. лв.


Териториално държавно горско стопанство Горна Оряховица, част от Северно централно държавно предприятие, обяви поръчка за основен ремонт на горски автомобилен път Бряговица - Брестчета. Обществената поръчка е насочена към извършването на основен ремонт на горски автомобилен път, чрез който ще се даде възможност на горското стопанство Горна Оряховица да извършва горскостопанските и ловностопанските си дейности, заедно с това ще се подобри опазването на горите, управлявани от стопанството, и ще се постигне желан икономически ефект при обичайната дейност на стопанството. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 270 дни. Участниците трябва да имат опит в изпълнението на строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж, еднакво или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 години. За строителство, "сходно" с предмета на поръчката, следва да се разбира: строително-монтажни работи по строителство на пътища, включително ремонтни строителни работи по строителство на пътища. Оферти се приемат до 29 септември.

Зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева гора", Айтос
1.65 млн. лв.


Община Айтос обяви поръчка за "Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева река", гр. Айтос, и подобряване на транспортно–комуникационните характеристики на довеждащата инфраструктура и оформяне". Тя е разделена на следните позиции: Обособена позиция №1: Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк "Славеева река". Общата площ на имота на парка е 381.305 дка. Лесопаркът има два пешеходни подхода и един автомобилен. На територията на парка се намират: детски площадки, кътове за отдих, множество чешми и мостове, две нефункциониращи водни площи, лятна естрада и зоокът. По цялото продължение на парка преминава Славеева река, откъдето идва и името на парка - предвижда се рехабилитация и изграждане на тематични кътове и поставяне на съоръжения при зоните за отдих, ремонт на линейната инфраструктура и озеленяване. Обособена позиция №2: Рехабилитация на ул. "Паркова" между ОТ217, ОТ224 и ОТ216 и ул. "Георги Тихолов". Предвидено е възстановяване на асфалтовото покритие с изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон и 4 см плътен асфалтобетон, което създава предпоставки за по-голяма дълготрайност на асфалтовото покритие. Подробности се съдържат в техническите спецификации на поръчката, публикувани в профила на купувача на възложителя. Оферти могат да се подават и за двете обособени позиции. Цената има 35% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 60 дни. Парите за поръчката са осигурени целево от Министерския съвет. Участниците трябва да имат оборот за последните три години от 2.5 млн. лв. за първа позиция и 0.6 млн. лв. за втора позиция (3.1 млн.лв. за двете). Те трябва да са изпълнили поне един сходен обект за последните 5 години. Оферти се приемат до 10 октомври.

Реконструкция на канализационен колектор в Септември
878 хил. лв.


Община Септември обяви поръчка за реконструкция и подмяна на главен канализационен колектор №1 и съпътстващ водопровод по ул. "Л. Каравелов" и бул. "България", гр. Септември. Реконструкцията и подмяната на части от главните клонове на града ще спомогне за подобряване работата на градската ПСОВ, така че да функционира без значителна инфилтрация и разреждане на отпадъчния поток. Това ще доведе до намаляване на експлоатационните разходи за поддръжка и оттам ще рефлектира върху цената на 1 m3 пречистена вода. От особена важност и главен приоритет е подмяната на участък от главен канализационен колектор №1 около гаровия район, където процентът инфилтрация, проникващ в канализационните тръби, е най-висок. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Участникът да е реализирал строително-монтажни работи/дейности по изграждане и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или ремонт на водопроводни (водоснабдителни) и/или канализационни мрежи, и/или съоръжения през последните 5 години. Поръчката се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Оферти се приемат до 7 октомври.

Договори

Ремонти в железопътния участък София - Карлово
5.78 млн. лв.


ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" сключи пореден договор с обединение "ЕТС Технолоджи", включващо "Водстрой 98", "Хидрострой" АД, "Балкантел" и "Бонети". НКЖИ има рамково споразумение с обединението от 2013 г. за "Ремонт, рехабилитация, модернизация, поддръжка, укрепване и възстановяване на обекти от инфраструктурата". Оттогава досега сдружението на "Водстрой" е взело поръчки за около 70 млн. лв. Другите изпълнители в рамките на същото споразумение са взели поръчки за десетократно по-малки суми. Новият договор е за 5.78 млн. лв. без ДДС и е за "Рехабилитация на съоръженията и устройствата на осигурителната техника и телекомуникационните мрежи в железопътния участък София - Карлово". Поръчката включва подмяна на релсовите вериги с броячи на оси в гарите Златица, Пирдоп, Христо Даново и Сопот; подмяна пулт-табла, токозахранващи стативи и преустройство на схеми за управление на входни сигнали във всички гари от участъка; пресъоръжаване на 5 бр. АПУ и съоръжаване на 4 бр. междугария с автоматични блокировки без проходни сигнали с броячи на оси.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

ББР започва да продава активи на "Спарки Елтос" 2 ББР започва да продава активи на "Спарки Елтос"

По един от отпуснатите кредити държавната банка има да прибира 8.6 млн. евро

27 фев 2020, 594 прочитания

Летище Пловдив пак ще се концесионира 1 Летище Пловдив пак ще се концесионира

Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет

27 фев 2020, 510 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Застрахователите искат яснота около самоуправляващите се автомобили

Индустрията настоява законите да включват отговорност за производителите

Още от Капитал
Фокусът с цените на тока

Защо в България борсовата електроенергия е хем най-скъпа, хем най-евтина

10 мита за еврото

Не, цените няма да се вдигат, курсът на лева няма да се променя и още няколко отговора на най-популярните заблуди за влизането в еврозоната

Могат ли БНТ и БНР да останат без реклама

Това е едно от ключовите предложения за промени в Законът за радиото и телевизията, които сектора обсъжда

Коронавирусът приближава към пандемия

Бързата и разумна реакция може да намали щетите от масовото разпространение на заразата

Календар и домашно кино

По-интересните събития от уикенда и седмицата

Моя страна, моя Южна Корея

Кратък гид към корейската нова вълна в киното

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10