Най-големите поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите поръчки през седмицата

Най-големите поръчки през седмицата

4270 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт на път Конарско - Бел Камен, Якоруда

3.42 млн. лв.

Община Якоруда обяви публично състезание за инженеринг – проектиране, авторски надзор и СМР на общински път "Конарско – Бел Камен", намиращ се на територията на община Якоруда. Целта е изготвяне на технически проект за възстановяване и подобряване на транспортно - експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя - чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи и съоръжения. Финансирането обаче е осигурено частично. Предвид това строителството ще се осъществи на три етапа – първи, втори и трети етап. Третият етап на строителството, от км 0+1 400 до км 4+715, се поставя под условие за "отложено изпълнение", съгласно предвидената в чл. 114 от ЗОП възможност, поради обективна липса на финансов ресурс. Неговото изпълнение ще започне след осигуряване от възложителя на необходимите финансови средства. Цената има 30% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение - 36 месеца. Участниците трябва да имат опит с проектирането и строителството на ново строителство и/или ремонт, и/или реконструкция, и/или рехабилитация на пътища и съоръжения на пътната инфраструктура и/или други еквивалентни дейности. Оферти се приемат до 27 октомври.

Изграждане на приют за бездомни в Горна Оряховица

560 хил. лв.

Община Горна Оряховица обяви публично състезание за изграждане, включително обзавеждане и оборудване, на приют за бездомни лица с капацитет 15 места, УПИ VI за социални нужди, квартал №29 по ПУП на район "Север" на гр. Горна Оряховица. Поръчката се финансира по програма "Региони в растеж" 2014 - 2020. С настоящия проект се предвижда изграждане на приют с капацитет 15 места. Предвижда се реализиране на 8 стаи за настаняване, дневна с трапезария, административна част и кухненски блок. Проектът е насочен към представители на уязвими групи, като целта е да се даде решение на проблема с временно настаняване на бездомни лица, до изясняване на тяхната самоличност. Цената има 40% тежест при избора на изпълнител, срокът за изпълнение е 20 месеца. Участниците трябва да имат опит с изпълнение на сходни поръчки. Оферти се приемат до 26 октомври.

Доставка на електроматериали за ВиК - Бургас

550 хил. лв.

Водоснабдяване и канализация ЕАД, гр. Бургас, обяви публично състезание за доставка на електроматериали и апарати за нуждите на дружеството за период от 3 години. Поръчката е разделена на следните обособени позиции: Обособена позиция 1 – Доставка на кабели и проводници. Обособена позиция 2 – Доставка на комутационна апаратура и средства за контрол и управление. Обособена позиция 3 – Доставка на електроинсталационни и електроизолационни материали. Обособена позиция 4 – Доставка на честотни регулатори за трифазни асинхронни двигатели с накъсо съединен ротор 380 V, 50 Hz. Обособена позиция 5 – Доставка на устройства за плавен пуск и стоп на трифазни асинхронни двигатели с накъсо съединен ротор 380 V, 50 Hz (софтстартери). Доставяните изделия трябва да бъдат нови и неупотребявани, произведени не по-рано от 24 месеца преди датата на доставката. Доставените материали да бъдат с маркировка за съответствие и да се придружават със сертификати за качество или декларация за съответствие от производителя, изготвени на български език. В случай на необходимост от доставка на електроматериали и апарати, невключени в техническата спецификация, доставките се извършват по цени съгласно продуктовата листа на спечелилия участник към момента на доставката с включена отстъпка съгласно ценовото му предложение. Оферти могат да бъдат подавани за всички обособени позиции. Критерият за избор на изпълнител е най-ниска цена. Участниците трябва да имат сертификат за управление на качеството. Оферти се приемат до 24 октомври.

Енергийно обновление на сгради в община Ситово

511 хил. лв.

Община Ситово обяви поръчка за изпълнение на инженеринг–проектиране и изпълнение на СМР за основен ремонт, реконструкция и рехабилитация на обекти в община Ситово, включително упражняване на авторски надзор, по 3 обособени позиции. Първата е за реконструкция и рехабилитация на Целодневна детска градина "Мир", с. Искра, общ. Ситово, вкл. упражняване на авторски надзор. Втората е за реконструкция и рехабилитация на ЦДГ "Щастливо детство", с.Любен, общ. Ситово. Третата е за реконструкция и рехабилитация на ЦДГ "Щастливо детство", с. Ситово, община Ситово. Пълната информация относно обхвата, обема и изискванията към изпълнението на обществената поръчка за всеки обект е подробно описана и регламентирана в техническите спецификации. Срокът за изпълнение на цялата поръчка е 180 дни. Критерият за избор на изпълнители е най-ниска цена. Оферти могат да се подават за всички обособени позиции. Прогнозните стойности на отделните позиции и на цялата поръчка не могат да се надхвърлят. Участниците трябва да са изпълнили поне един сходен обект и да разполагат с правоспособен персонал за изпълнение на поръчката. Оферти се подават до 28 октомври.

Благоустрояване на площад в Кирково

470 хил. лв.

Община Кирково обяви обществена поръчка за строителство на обект: "Благоустрояване и модернизация на площадно пространство пред община Кирково". Предметът на обществената поръчка обхваща благоустройство и модернизация на площадното пространство пред община Кирково. Съгласно изготвения проект са обособени три обекта: "Площадки за игри на открито и благоустрояване на зелени площи" в УПИ IV-35, кв. 2 по ПУП на с. Кирково; "Благоустрояване на открито пространство пред сградата на ОбА Кирково" в УПИ VII "за обществено и делово обслужване", кв. 5; Изграждане на сцена към площадно пространство с. Кирково в УПИ I-34, кв.2. Цената има 50% тежест при избора на изпълнител. Срокът за изпълнение е 6 месеца. Участниците следва през последните 5 години да са изпълнили най-малко 1 строителен обект, еднакъв или сходен с обхвата на поръчката. Под строителство в обхвата на поръчката следва да се разбира обект от същата група и категория, съгласно ЗУТ и ПРВВЦПРС. Оферти се приемат до 27 октомври.

Ремонт на път Конарско - Бел Камен, Якоруда


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK