Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
3820 прочитания

© Мария Съботинова


Ремонт на Технически университет във Варна3 млн.лв.

Технически университет - Варна, обяви обществена поръчка за вътрешни строително-монтажни работи на сградите на университета. Ще се ремонтират подови и стенни покрития, вътрешни инсталации на сградния фонд на университета, а други дейности ще са железарски, дърводелски и др.

Единствен критерий за оценка е предложената цена. Кандидатите трябва да имат оборот за последните три финансови години в размер на поне 4 млн.лв. Освен това участниците в търга трябва да са извършвали строителството по външна или вътрешна ВиК инсталация, дейности по поставяне външна или вътрешна електрическа инсталация и дейности по поставяне на подови покрития и или вътрешни или външни мазилка през последните пет години. Поръчката ще трябва да се изпълни в срок от 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 9 декември 2016 г.

Инженеринг на обект "Голямата базилика с архиепископия-манастир"

900 хил. лв. Националният исторически музей обяви обществена поръчка за инженеринг на обект "Голямата Базилика с архиепископия-манастир" в Плиска - втори строителен етап. В рамките на проекта ще се изпълнява консервация, реставрация, анастиоза, експониране и социализация на археологическия ансамбъл.

Критериите за оценка са концепцията за изпълнение на консервационно-реставрационни работи, концепцията за изготвяне на проектната документация и с най-висока тежест от 50 точки е предложената цена. През последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили поне един договор с подобен предмет и обем като на настоящата обществена поръчка, напр. консервационно реставрационни работи (КРР), свързани с опазване на културни ценности: архитектурно-строителни, археологически, селищни структури и територии, както и етнографски с тези характеристики. Крайният срок за изпълнение е 31 януари 2019 г. Срокът за получаване на оферти е 15 декември 2016 г.

Саниране на жилищни сгради в община Аксаково

773 хил. лв. Община Аксаково обяви поръчка за саниране на жилищни сгради по две позиции, като оферти могат да се подават само по едната. Двете жилищни сгради са съответно бл. 4 в жк "Надежда" и бл. 1 на ул. "Георги Петлешев".

Основният критерий е предложената цена с тежест 55 точки. Другите показатели, по които ще се оценяват офертите, са срокът за проектиране, срокът за изпълнение и мерките за осигуряване на енергийната ефективност и повишаването на експлоатационните характеристики на сградата от техническото предложение. Срокът за изготвяне на техническия проект не трябва да е по-кратък от 20 и не по-дълъг от 40 дни. Срокът за изпълнение не може да е по-кратък от 110 дни и по-дълъг от 150 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 14 декември 2016 г.

Саниране на жилищна сграда в община Гълъбово

778 хил. лв. Община Гълъбово обяви поръчка за саниране на жилищен блок в рамките на националната програма за енергийна ефективност. Обектът е жилищен блок №44 в квартал "Строител" в град Гълъбово.

Критериите за оценка са техническо предложение и цена с равна тежест. В критерия "техническо предложение" се включват показателите "организация и професионална компетентност на ръководния състав и персонала", "срок за изготвяне на инвестиционния проект" и "срок за изпълнение на строителството".

През последните пет години кандидатите трябва да са завършили поне едно изграждане, реконструкция или основен ремонт, свързан с въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда. Срокът за получаване на оферти е 19 декември 2016 г. Аварийни ремонти в Националния дворец на културата

700 хил. лв. Националният дворец на културата обяви обществена поръчка за текущи и аварийни ремонти в основната сграда, административната сграда ПРОНО и ниското тяло. Критериите за избор на изпълнител са три: "мерки за осигуряване на качество на изпълнение", "сбор на единичните цени" (с най-голяма тежест от 50 точки) и "норми при непредвидени СМР".

Няма никакви изисквания нито към финансовото състояние на кандидатите, нито към техническите и професионалните им възможности. Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца, считано от датата на сключване на договора. Проектът се финансира със собствени средства. Крайният срок за получаване на оферти е 14 декември 2016 г.

Ремонт на Технически университет във Варна3 млн.лв.

Технически университет - Варна, обяви обществена поръчка за вътрешни строително-монтажни работи на сградите на университета. Ще се ремонтират подови и стенни покрития, вътрешни инсталации на сградния фонд на университета, а други дейности ще са железарски, дърводелски и др.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK