Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4317 прочитания

© Мария Съботинова


Подмяна на участъци от водопроводна мрежа в Бяла Слатина

2.05 млн. лв.

Община Бяла Слатина обяви обществена поръчка за подмяна на участъци от съществуващата водопроводна мрежа. В поръчката са включени три обекта: в Бяла Слатина, в село Бъркачево и в село Бърдарски геран. Критериите за оценка на офертите са показателите цена, работна програма и рискове при изпълнението. Участниците в търга трябва да са изпълнили поне един обект с предмет, сходен или идентичен на поръчката, през последните пет години.

Поръчката трябва да бъде изпълнена за 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 6 януари 2017 г.

Извършване на технически прегледи, поддръжка и ремонт на съоръжения на ЧЕЗ

800 хил. лв.

"ЧЕЗ Разпределение България" обяви обществена поръчка за извършване на технически прегледи, поддържка и ремонт на съоръжения с повишена опасност съгласно наредбата за безопасната експлоатация и технически надзор на повдигателни съоръжения. Въпросните съоръжения са автокранове, повдигателни съоръжения и прилежащите им товарозахващащи приспособления. Към датата на обявяване на процедурата търгът се отнася за 90 повдигателни съоръжения и 24 товарозахващащи съоръжения.

Предложената цена е единствен критерий за избор на изпълнител. Няма изисквания към финансовото състояние на кандидатите, но те трябва да са изпълнявали подобни или идентични дейности през последните три години. Изпълнените дейности трябва да са били на стойност минимум 200 хил. лв.

Срокът за изпълнение на поръчката е 36 месеца от датата на сключване на договора. Оферти могат да се подават до 9 януари 2017 г.

Доставка на асфалтови смеси и битум за "ВиК Стара Загора"

800 хил. лв.

"Водоснабдяване и канализация - Стара Загора" обяви обществена поръчка за доставка на асфалтови смеси и битум за възстановяване на пътната настилка над аварирали участъци на ВиК мрежата, както и над реконструирани и нови ВиК мрежи във всички експлоатационни райони на дружеството. Доставките ще се извършват по периодични заявки и при възникнали потребности от възложителя в зависимост от финансовите му възможности. В заявката ще се упоменава конкретният вид изделие, от което възложителят има нужда, както и точното му количество. Прогнозните количества са следните: асфалтова смес-плътна – 3200 тона; асфалтова смес-студена – 120 тона; битумна емулсия – 4 тона; топъл пътен битум – 4 тона.

Единствен критерий за оценяване на оферти е предложената цена. Продължителността на поръчката е 24 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 3 януари 2017 г.

Извършване на шлосерски, заваръчни и машинно-монтажни услуги за нуждите на "ВиК - Варна"

500 хил. лв.

"Водоснабдяване и канализация - Варна" обяви обществена поръчка за специализирани дейности - шлосерски, заваръчни, машинно-монтажни услуги – ремонт на електротелфери, конзоли и мостови кранове, изработка на нестандартни водопроводни фасонни части от стомана. Видовете услуги са описани подробно в техническата спецификация.

Критериите за избор на изпълнител са два, като цената е водещ с тежест 90 точки. Другият показател е гаранционният срок при извършване на машинно-монтажни работи. Участниците в търга трябва да са реализирали минимален общ оборот от 500 хил. лв. за последните три приключили финансови години, като минимум 250 хил. лв. от тях трябва да са от дейности, подобни на предмета на поръчката.

Срокът на поръчката е 24 месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 3 януари 2017 г.

Осигуряване на мобилни и стационарни телекомуникационни услуги на НЕК

498 хил. лв.

Националната електрическа компания (НЕК) обяви обществена поръчка за осигуряване на мобилни и стационарни телекомуникационни услуги за пренос на данни и глас. Услугите са предназначени за централното управление на НЕК, "Почивно дело", предприятие ВЕЦ и предприятие "Язовири и каскади". Търгът е разделен на три позиции: далекосъобщителна мобилна услуга, далекосъобщителна фиксирана услуга и IР свързаност за съответните предприятия. Кандидатите могат да подават оферти за всички позиции.

Цената присъства като критерий за избор на изпълнител и по трите позиции. По първата ще се отчита техническото предложение за изпълнение, а по другите две - предлагано качество. Участниците в търга трябва да са изпълнили три дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на поръчката, през последните три години.

Продължителността на поръчката е 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 12 януари 2017 г.

Мерки за енергийна ефективност на сградата на РИОСВ в Бургас

258 хил. лв.

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обяви обществена поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на ул. "Перущица" 67. Сред дейностите, които се включват в обществената поръчка, са подмяна на дограма, топлоизолация на стени, покрив и под, изграждане на осветителна инсталация и изграждане на отоплителна инсталация.

Предложената цена ще бъде единствен показател, по който ще се оценяват офертите на кандидатите. Участниците в търга трябва да са изпълнили сходни с тази поръчка дейности по поне три обекта през последните пет години.

Срокът за изпълнение на поръчката ще бъде не повече от 90 календарни дни от откриването на строителната площадка. Крайният срок за подаване на оферти е 9 януари 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Намери ми наемател

Намери ми наемател

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.