С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
8 яну 2017, 12:55, 4223 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Ремонти на пътища и улици в Правец
3 млн. лв.

Община Правец обяви обществена поръчка за неотложни и текущи ремонти на общински пътища и улици на територията на общината. В ремонтните работи се включват: демонтажни работи на бордюри, тротоарни плочи, разкъртване на стара асфалтова настилка, транспорт на строителни отпадъци; полагане на пълнежни пластове, необходими за достигане равност и наклони на повърхността на настилката; доставка и монтаж на нови улични и градински бордюри, доставка и монтаж на нови тротоарни плочи, пренареждане на стари бордюри и тротоарни плочи, доставка и монтаж на клинкерни павета и др.


Стойността на поръчката се разпределя на три равни части за ремонти през 2017 г., 2018 г. и 2019 г.
Цената е единствен критерий за оценка на офертите. Участниците трябва да са изпълнили поне три договора за строителство за изграждане, реконструкция, основен, текущ ремонт на улични и/или пътни настилки през последните пет години.

Продължителността на изпълнение на поръчката е 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 31 януари 2017 г.

Ремонт на улици в Елена
3 млн. лв.Община Елена обяви обществена поръчка за Ремонт и/или реконструкция на улици и част от улици в компрометирани участъци в населени места от общината. Финансирането е разпределено по следния начин: 364 хил. лв. за 2016 г., 1.13 млн. лв. без ДДС за 2017 г. и 2018 г., като се очаква и допълнително финансиране от 1.5 млн. лв. Критериите за оценка на оферта са цена (с тежест 50 точки), техническо предложение (с тежест 45 точки) и срок за организация и започване на изпълнението след възложение (тежест 5 точки). Участниците в търга трябва да са изпълнявали строителство, реконструкция, рехабилитация или основен ремонт на улици и пътища с обем, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка.

Крайният срок за завършване на дейностите по поръчката е 20 декември 2018 г.
Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Изграждане на учебен център в Аграрен университет в Пловдив
2.34 млн. лв.


Аграрният университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изграждане на учебен център за практическо обучение на студентите от професионални направления "Растениевъдство" и "Растителна защита". Новото застрояването в имота се предвижда да се разположи съгласно предвижданията на ПУП – план за застрояване, неразделна част от проекта за инвестиционна инициатива. Поръчката е финансирана по бюджетна линия "Подкрепа за висшите училища в Република България", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Критериите за оценка на офертите са съответно "предложение за изпълнение на поръчката" и предложена цена, като двата показателя са с равна тежест. Участниците в търга трябва да са изпълнили строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, като за това се приема изграждане, реконструкция, основен или текущ ремонт на сграда.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 20 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Реконструкция на канализация в Севлиево
1.89 млн. лв.

Община Севлиево обяви обществена поръчка за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове на територията на град Севлиево. Инвестицията в част канализация включва реконструкция и подмяна на участъци от главните канализационни клонове на града и се явява като втори етап от реализирания по ОПОС 2007 - 2013 г. инвестиционен проект, чрез който се е извършила реконструкция на ВиК мрежата на града, както и се изградиха три канализационни помпени станции с тласкатели към тях. Общата дължина на канализационните клонове за реконструкция е 1631 м.

В дейностите се включват подготовка, изкоп, извозване на земни маси на депо, полагане на канализационни тръби, изграждане на ревизионни шахти, дъждоприемни шахти и сградни канализационни отклонения, обратна засипка с нестандартна скална маса на пластове от 30 - 40 см, хидравличното изпитване след първия засипващ пласт, уплътняване на насипа и възстановяване на улична и тротоарна настилка.

Критериите за оценка на офертите са срок за реакция при отстраняване на дефекти (с тежест 10 точки), срок за изпълнение (10 т.) предложена цена (30 т.) и техническо предложение (50 т.). Участниците в търга трябва да декларират в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за строителство, изпълнено през последните пет години, което е идентично или сходно с предмета на поръчката и е с минимална дължина 20 000 метра.

Продължителността за изпълнение на поръчката е три месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 27 януари 2017 г.

Реконструкция на водопроводна мрежа в Гулянци
1.4 млн. лв.

Община Гулянци обяви обществена поръчка за реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на село Милковица. Поръчката включва изграждане на тръбопроводи (вкл. доставка на материали, изкопни работи, инсталационни работи, строителни работи и възстановяване на пътната настилка) с всички необходими връзки за къщите и сервизно обслужване. Крайната цел при изпълнение на проекта е намаляване на големите течове и изваждане от употреба на азбестови тръби за водоснабдяване с питейна вода.

Критериите за оценка на офертите са техническото предложение с тежест 60 точки и цената с тежест 40 точки. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години в размер, равен или по-голям от 1 млн. лв. Освен това трябва през последните пет години да са изпълнили дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката, с обща дължина минимум 3700 м.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 12 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 2 февруари 2017 г.

Саниране на сграда от университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас
1.02 млн. лв.

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в град Бургас обяви обществена поръчка за осъществяване на мерки за енергийна ефективност на сградата на Факултет по обществено здраве и здравни грижи.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите на участниците в търга. За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да имат реализиран оборот, идентичен със стойността на поръчката. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, по минимум три обекта през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 90 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Реконструкция на водопроводна мрежа в община Белослав
749 хил. лв.

Община Белослав обяви обществена поръчка за реконструкция на водопроводна мрежа в квартал "Стара гара" на село Разделна. Общата дължина от съществуващата водопроводна инфраструктура в селото, която ще бъде подменена, е 1780 м.

Критериите за оценка на офертите са съответно технически показател с подпоказатели организация на персонала и срок на изпълнение (с тежест 35 и 15 точки) и предложена цена (с тежест 50 точки). Кандидатите трябва да са реализирали оборот за последните три приключили финансови години в размер на 1 480 000 лева. Освен това трябва да са изпълнили поне едно строителство с предмет, сходен на този на поръчката.

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 31 декември 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 26 януари 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

3 октомври 2019
Хотел Империал Пловдив

Годишен бизнес форум Industry 4.0


Къде е мястото на България в Индустрия 4.0 и европейската карта на автомобилните производители?
Запазете своето място на форума Industry 4.0, организиран от Капитал, за да почерпите от първа ръка от опита и знанието на глобалните и местни лидери: Daimler, Volvo Group, McKinsey & Company, Schneider Electric, Aurubis и други.

Основни теми на събитието:


 • Перспективите за развитие на индустриалния и автомобилния сектори в страната и региона
 • Бизнес стратегиите за прилагане на нови технологии като AI и 5G на водещи европейски производители
 • Умните решения за по-добро използване на ресурсите и кръгова икономика
 • Конкретните ангажименти на държавата и общините за развитие на индустриалния сектор

Годишен бизнес форум Industry 4.0 Запазете билет

Прочетете и това

"Градус" ще разпредели междинен дивидент за 5.4 млн. лв. "Градус" ще разпредели междинен дивидент за 5.4 млн. лв.

Предложението трябва да бъде гласувано на извънредно общо събрание през октомври

15 сеп 2019, 733 прочитания

Международното летище в Букурещ ще се разшири с нов терминал Международното летище в Букурещ ще се разшири с нов терминал

Инвестицията се оценява на 700 млн. евро, търгът се очаква да бъде обявен до месец

15 сеп 2019, 750 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Samsung очаква най-доброто си тримесечие от три години

Компанията се справя успешно след скандала с Galaxy Note 7

Моят все по-скъп банкер

Банките започнаха да повишават таксите, като засилване на тенденцията, която не е нова, се очаква от есента

"Шпионският" скандал: 17 мига от есента

Разследването срещу лидера на Движение "Русофили" Николай Малинов изглежда повече като за предизборна вътрешнополитическа употреба, отколкото като реален шпионски скандал с Москва

Сметка за 600 милиона: обществените поръчки в края на мандата на Фандъкова

Дългосрочните поръчки за сметосъбиране, поддръжка и RDF бяха раздадени преди изборите и оставят следващия кмет с вързани ръце

Понижена или повишена е България в новата Еврокомисия

Мария Габриел ще отговаря за обширен ресор с огромен бюджет, но с малка политическа тежест

Софийската Индиана Джоунс

Какво остана под паважите: за Магдалина Станчева (1924–2014) и археологията на София през социализма

Ново място: Книжарница на издателство "Рибка"

Книжарницата има за цел да предложи пълноценна селекция от детска литература на български език