Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4435 прочитания

© Мария Съботинова


Ремонти на пътища и улици в Правец

3 млн. лв.

Община Правец обяви обществена поръчка за неотложни и текущи ремонти на общински пътища и улици на територията на общината. В ремонтните работи се включват: демонтажни работи на бордюри, тротоарни плочи, разкъртване на стара асфалтова настилка, транспорт на строителни отпадъци; полагане на пълнежни пластове, необходими за достигане равност и наклони на повърхността на настилката; доставка и монтаж на нови улични и градински бордюри, доставка и монтаж на нови тротоарни плочи, пренареждане на стари бордюри и тротоарни плочи, доставка и монтаж на клинкерни павета и др.

Стойността на поръчката се разпределя на три равни части за ремонти през 2017 г., 2018 г. и 2019 г.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите. Участниците трябва да са изпълнили поне три договора за строителство за изграждане, реконструкция, основен, текущ ремонт на улични и/или пътни настилки през последните пет години.

Продължителността на изпълнение на поръчката е 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 31 януари 2017 г.

Ремонт на улици в Елена

3 млн. лв.

Община Елена обяви обществена поръчка за Ремонт и/или реконструкция на улици и част от улици в компрометирани участъци в населени места от общината. Финансирането е разпределено по следния начин: 364 хил. лв. за 2016 г., 1.13 млн. лв. без ДДС за 2017 г. и 2018 г., като се очаква и допълнително финансиране от 1.5 млн. лв. Критериите за оценка на оферта са цена (с тежест 50 точки), техническо предложение (с тежест 45 точки) и срок за организация и започване на изпълнението след възложение (тежест 5 точки). Участниците в търга трябва да са изпълнявали строителство, реконструкция, рехабилитация или основен ремонт на улици и пътища с обем, идентичен или сходен с този на настоящата поръчка.

Крайният срок за завършване на дейностите по поръчката е 20 декември 2018 г.

Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Изграждане на учебен център в Аграрен университет в Пловдив

2.34 млн. лв.

Аграрният университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изграждане на учебен център за практическо обучение на студентите от професионални направления "Растениевъдство" и "Растителна защита". Новото застрояването в имота се предвижда да се разположи съгласно предвижданията на ПУП – план за застрояване, неразделна част от проекта за инвестиционна инициатива. Поръчката е финансирана по бюджетна линия "Подкрепа за висшите училища в Република България", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Критериите за оценка на офертите са съответно "предложение за изпълнение на поръчката" и предложена цена, като двата показателя са с равна тежест. Участниците в търга трябва да са изпълнили строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, като за това се приема изграждане, реконструкция, основен или текущ ремонт на сграда.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 20 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Реконструкция на канализация в Севлиево

1.89 млн. лв.

Община Севлиево обяви обществена поръчка за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове на територията на град Севлиево. Инвестицията в част канализация включва реконструкция и подмяна на участъци от главните канализационни клонове на града и се явява като втори етап от реализирания по ОПОС 2007 - 2013 г. инвестиционен проект, чрез който се е извършила реконструкция на ВиК мрежата на града, както и се изградиха три канализационни помпени станции с тласкатели към тях. Общата дължина на канализационните клонове за реконструкция е 1631 м.

В дейностите се включват подготовка, изкоп, извозване на земни маси на депо, полагане на канализационни тръби, изграждане на ревизионни шахти, дъждоприемни шахти и сградни канализационни отклонения, обратна засипка с нестандартна скална маса на пластове от 30 - 40 см, хидравличното изпитване след първия засипващ пласт, уплътняване на насипа и възстановяване на улична и тротоарна настилка.

Критериите за оценка на офертите са срок за реакция при отстраняване на дефекти (с тежест 10 точки), срок за изпълнение (10 т.) предложена цена (30 т.) и техническо предложение (50 т.). Участниците в търга трябва да декларират в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за строителство, изпълнено през последните пет години, което е идентично или сходно с предмета на поръчката и е с минимална дължина 20 000 метра.

Продължителността за изпълнение на поръчката е три месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 27 януари 2017 г.

Реконструкция на водопроводна мрежа в Гулянци

1.4 млн. лв.

Община Гулянци обяви обществена поръчка за реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на село Милковица. Поръчката включва изграждане на тръбопроводи (вкл. доставка на материали, изкопни работи, инсталационни работи, строителни работи и възстановяване на пътната настилка) с всички необходими връзки за къщите и сервизно обслужване. Крайната цел при изпълнение на проекта е намаляване на големите течове и изваждане от употреба на азбестови тръби за водоснабдяване с питейна вода.

Критериите за оценка на офертите са техническото предложение с тежест 60 точки и цената с тежест 40 точки. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години в размер, равен или по-голям от 1 млн. лв. Освен това трябва през последните пет години да са изпълнили дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката, с обща дължина минимум 3700 м.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 12 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 2 февруари 2017 г.

Саниране на сграда от университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас

1.02 млн. лв.

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в град Бургас обяви обществена поръчка за осъществяване на мерки за енергийна ефективност на сградата на Факултет по обществено здраве и здравни грижи.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите на участниците в търга. За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да имат реализиран оборот, идентичен със стойността на поръчката. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, по минимум три обекта през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 90 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 30 януари 2017 г.

Реконструкция на водопроводна мрежа в община Белослав

749 хил. лв.

Община Белослав обяви обществена поръчка за реконструкция на водопроводна мрежа в квартал "Стара гара" на село Разделна. Общата дължина от съществуващата водопроводна инфраструктура в селото, която ще бъде подменена, е 1780 м.

Критериите за оценка на офертите са съответно технически показател с подпоказатели организация на персонала и срок на изпълнение (с тежест 35 и 15 точки) и предложена цена (с тежест 50 точки). Кандидатите трябва да са реализирали оборот за последните три приключили финансови години в размер на 1 480 000 лева. Освен това трябва да са изпълнили поне едно строителство с предмет, сходен на този на поръчката.

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 31 декември 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 26 януари 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK