Производителят на Nutella се обяви в защита на палмовото масло

Кампанията на италианската Ferrero идва след проучване, според което отделяно при рафинирането на суровината вещество може да повиши риска от развитие на ракови заболявания

Ferrero използва около 185 хил. тона палмово масло годишно за производството на течния шоколад с лешници, който носи около една пета от продажбите на компанията
Ferrero използва около 185 хил. тона палмово масло годишно за производството на течния шоколад с лешници, който носи около една пета от продажбите на компанията    ©  Reuters
Ferrero използва около 185 хил. тона палмово масло годишно за производството на течния шоколад с лешници, който носи около една пета от продажбите на компанията
Ferrero използва около 185 хил. тона палмово масло годишно за производството на течния шоколад с лешници, който носи около една пета от продажбите на компанията    ©  Reuters

Италианският производител на шоколадови изделия Ferrero започна кампания в подкрепа на бойкотираното от други хранителни компании в страната палмово масло, предава Reuters. Повод за това стана проучване на Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA), според което съставката може да носи риск от развитие на ракови заболявания. Ferrero използва палмово масло в производството на водещия си продукт – Nutella, който носи около една пета от продажбите й. В специална рекламна кампания от дружеството уверяват обществеността, че популярният течен шоколад с лешници е безопасен.

От дружеството посочват, че Nutella разчита на палмовото масло за меката си текстура и срока си на съхранение. Други заместители, като например слънчогледово масло, биха променили характеристиките на продукта, твърдят от Ferrero.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал