За храната с любов
Как един малък семеен ресторант в Пловдив стана номер едно в TripAdvisor в града
Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"
"Нека запишем номера ви, за да се обадим, когато се освободи маса", казват на бара в малкия ресторант. Малко встрани Ейдриън Броуди обядва супа с хлебче. Сцената не е от някое лъскаво манхатънско заведение, а от пловдивското ресторантче "Паваж", което преди около месец отпразнува първата си година.
Дали заради ентусиазма, с който една млада двойка открива ресторант "Паваж", дали заради добрата локация - на една от новоремонтираните пешеходни улички в пловдивския занаятчийски и арт квартал "Капана", или пък високия рейтинг в платформата TripАdvisor, петдесетте места там са почти винаги заети. При това с шарена кулинарна публика. "Не сме хипстърски ресторант, както всички си мислят", казват с усмивка създателите Мадлен Пакратян-Маркова и Райчо Марков. Клиентите са всякакви и на всякакви възрасти. "Общо взето, всеки, който иска качествена храна в неангажираща обстановка", добавя Мадлен. "И да ни оставите коментар в TripАdvisor", изпраща сервитьорът един клиент. "Номер едно локация в града сме там, понякога повече от половината хора в заведението са чужденци", обяснява Райчо.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
12 коментара
Само на мен ли ми се струва, че такъв текст изглежда като реклама? Какъв смисъл има да се разказва историята за възникване на заведение ако не се казва почти нищо по същество за храната?
"Менюто се състои от малко предложения - три-четири предястия и по толкова основни ястия и десерти" (?) - е, какви точно, описания, вкус, впечатления, цени...
"Второто, върху което лежи и цялата идея на заведението, е качеството." (??) Да, това действително е забележително откритие - че в ресторант следва да се сервира качествена храна.
"Интересен факт, на който собствениците наблягат, е, че част от готвачите им са започнали от нулата, а днес са едни от най-добрите." (???) - безкрайно интересен факт, просто не мога да заспя от любопитство...
"Хлябът също се пече на място по семейна рецепта." (????) - е какъв е този хляб, с втасване или не, какво брашно се използва, пак - вкус, хрупкавост на кората, аромат...
"Капитал", ако това са ви критериите за леки, четливи текстове - то нивото е ученическо съчинение в трети клас. И ако за това е бил платен хонорар или заплата - здраве му кажи!
Zmuz, каквото и да си , отиди и виж мястото. Страхотно е , вдъхновяващо, пълно с млади хора. Всеки път когато минавам през Пловдив, се отбивам. Много ще се радвам ако отворят ресторант и в София.
Заинтригува ме. Непременно ще го посетя, ако скоро мина през Пловдив. Иначе, една препоръка към собствениците: загледах се в "детайла" за запазена маса и не ми хвана окото. Доста дразни това ЗАПАЗ ЕНО, а би могло да се помисли на две от стените на куба да има RESERVÉ, което ще е ясно и на чуждоезичната клиентела. Нали претендирате да привличате разноезична публика.
До коментар [#2] от "beljata":
Коментарът ми не се отнася до мястото - напълно възможно е да е прекрасен ресторант - а до качеството на текста, неудовлетворително. Хубавият език и описание могат да разцъфтят именно чрез такива теми, а когато това не се получава - било поради липса на усет, било поради мързел или друго - губещи са и текста и мястото и читателите.
Много удовлетворително място! Винаги , когато сме в Пловдив, се отбиваме в "Паваж" с моите приятели. :-)
" само свежи или охладени продукти."
Сигурно искате да кажете ПРЕСНИ или охладени продукти.
Иначе мястото ще го пробвам.
Капитал от край време си публикува платени публикации. То мирише отдалеч та се нетрае. Подкрепям коментар едно!!!
Ало, злобарчетата, ами влезте в Трипадвайзъра и вижте, че ресторантчето си е # 1!
До коментар [#7] от "semko"
До коментар [#1] от "zmuz"
"Ние не се възползвахме, защото изискваше попълване на твърде много документация."
До коментар [#1] от "zmuz":
Ако се чака на опашка за да влезеш, рекламата в капитал не им е наложителна.
С удоволствие чета статиите на Капитал за млади и успешни бизнеси. Там е силата на изданието. А и е по-оптимистично от кафевините на Пеевски.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.