Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4576 прочитания

© Надежда Чипева


Реконструкция и обновяване на зелени площи в Казанлък

4.5 млн. лв.

Община Казанлък обяви обществена поръчка за строително-монтажни и ремонтни работи по обекти в града по две позиции. Първата е за рехабилитация и реконструкция на четири улици и прилежащите им тротоари, а втората - за обновяване и реконструкция на две зони зелени площи (зони за отдих и междублокови пространства). Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

По първата позиция се предвиждат рехабилитация на уличните и тротоарните настилки, ремонт и подмяна на бордюрите, внедряване на ново енергоспестяващо улично осветление, реконструкция на прилежащите зелени зони и др. в източния край на града. По втората позиция ще се изграждат и рехабилитират вътрешноквартална улична мрежа, обществени паркинги, пешеходни алеи и др., ще се прокарва енергоспестяващо осветление и ще се изграждат зони за отдих, спортно игрище и площадка за спорни дейности (скейтборд, фитнес на открито, тенис на маса, маси за шах) и ще се изградят и възстановят зелени площи.

Критериите за оценка на офертите и по двете позиции са организация за изпълнение на поръчката, срок на изпълнение и предложената цена (с най-голяма тежест 50%). Участниците трябва да са изпълнили строителство по минимум три обекта, сходно с предмета на поръчката, през последните пет години. Освен това кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот от 2.2 млн. лв. за последните три финансови години. Дейностите трябва да се изпълнят за 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 22 февруари 2017 г.

Ремонт на детски градини в Казанлък

3.7 млн. лв.

Община Казанлък обяви обществена поръчка за строително-монтажни работи по три детски градини в града, като търгът е разделен и на три позиции. Предвиждат се реконструкция и ремонт на сградите и прилежащите дворни пространства, както и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подробно описани в инвестиционните проекти и количествените сметки. Оферти могат да се подават само за една от позициите.

Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Към момента на откриването на поръчката обаче финансиране не е осигурено, затова общината запазва правото си да прекрати договора с избрания изпълнител в процедурата след изитичането на три месеца от сключването му, ако не бъдат отпуснати средства.

Критериите за оценка на офертите са еднакви и за трите части на търга: оценка на техническото предложение, предложен срок за изпълнение и ценова оферта, като тя е и с най-голяма тежест - 50%. През последните пет години кандидатите трябва да са завършили строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, на минимум два обекта. Освен това трябва да имат минимален оборот от 2 млн. лв. за последните три приключили финансови години. Срокът за изпълнение на поръчката е шест месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 16 февруари 2017 г.

Реконструкция на водопроводна мрежа в с. Памидово

1.39 млн. лв.

Община Лесичово обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи в проект: "Реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа в село Памидово, община Лесичово – ІІ етап". Дължината на водопроводната мрежа е 5443.08 м. Показателите в критериите за оценка на офертите са два: срок на изпълнение на поръчката с тежест 40% и ценова оферта - с 60%. Участните в търга трябва да са изпълнили дейности по строителство, сходно с предмета на поръчката (изграждане, реконструкция или ремонт на вътрешна водопроводна мрежа, главен водопровод или довеждащ водопровод), с обща дължина не по-малка от 5000 метра. Строителството трябва да е приключено и прието от съответния възложител преди датата на подаване на офертата от участника. Изпълнението на поръчката трябва да приключи в срок от 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 16 февруари 2017 г.

Обновяване на поречието на река Банщина

996 хил. лв.

Община Кюстендил обяви обществена поръчка за инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на дейности по строително-монтажни работи) за обект "Обновяване на физическата среда по поречието на река Банщица". Проектът включва следните видове дейности: рехабилитация на съществуващите зелени площи, рехабилитация на съществуващите пасарелки (пешеходни мостове), изграждане на детска площадка тип "Индианско селище" и пълно обновяване на съществуваща детска площадка, изграждане на площадка с фитнес уреди на открито, подобряване и подновяване на алейната мрежа, поставяне на елементи на градското обзавеждане - беседки, перголи, пейки, видеонаблюдение и парково осветление, предвиждане на нова широколистна и иглолистна дървесна растителност и частична подмяна на предпазни парапети в обхвата на разработката. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Техническото предложение е с тежест 55%, а ценовата оферта - с 45%. Участниците в търга трябва да са изпълнили строителство, сходно или идентично с предмета на поръчката, през последните пет години и да имат изпълнени услуги за проектиране за последните три години. За сходни дейности се считат изготвяне на техническа документация и изграждане, реконструкция, рехабилитация или строително-монтажни работи за архитектурно-благоустройствено оформление на открити пешеходни зони (площадни пространства, пешеходни алеи, паркове).

Поръчката трябва да бъде изпълнена за 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 20 февруари 2017 г.

Ремонти на улици в Алфатар

416 хил. лв.

Община Алфатар обяви обществена поръчка за подобряване на транспортните и експлоатационните качества и отводняване н уличната мрежа в града. Ремонтните дейности са с цел възстановяване на пътното платно и отводняването на улиците. Рехабилитацията не включва изпълнението на конструктивни елементи от пътното платно. В рамките на проекта ще се ремонтират общо девет улици.

Критериите за оценка на офертите включват качество на техническото предложение и цена, като двата показателя са с равни тежести. Участниците в търга трябва да са изпълнили строителство, подобно на предмета на поръчката, за последните пет години. В това се включва ново строителство, реконструкция, рехабилитация или основен ремонт на автомагистрали, пътища от републиканската пътна мрежа, улици, пътища от общинската пътна мрежа или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната с обща дължина минимум 2300 метра.

Продължителността на изпълнение на поръчката е шест месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 20 февруари 2017 г.

Реконструкция и обновяване на зелени площи в Казанлък

4.5 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK