Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
29 яну 2017, 15:31, 6101 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Ремонти на улици и пътища в община Несебър
6.5 млн. лв.

Община Несебър обяви обществена поръчка за строителство, основен и текущ ремонт, реконструкция и рехабилитация на улици, общинска пътна мрежа и паркинги на територията на общината по пет позиции. Кандидатите могат да подават оферти само за една позиция. Всяка от позициите от поръчката е за отделни населени места в общината.
В рамките на поръчката изпълнителите ще трябва да извършат строителство и ремонт на улици и пътища, отстраняване на дефекти през гаранционните срокове и на локални повреди. Критериите за оценяване на оферти по всички позиции са еднакви: срок за отзоваване при подадена заявка за необходимост от извършване на строително-монтажни работи (с тежест 30%), срок за отстраняване на скрити дефекти в рамките на гаранционния срок (30%) и предложената цена (40%). Участниците трябва да имат опит в изпълнението на дейности, идентични или сходни с тези на поръчката (СМР по ново строителство, основен и текущ ремонт, реконструкция и рехабилитация на обекти от транспортната инфраструктура), за последните 5 години от датата на подаване на офертата.
Поръчката трябва да бъде изпълнена за 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 27 февруари 2017 г.


Подновяване на улично осветление в община Бургас
5.06 млн. лв.

Община Бургас обяви обществена поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на уличното осветление в комплексите "Славейков", "Зорница" и "Изгрев" в града. Поръчката е разделена на три позиции, като кандидатите могат да подават оферти по всяка от тях.
Предвижда се да се извършват следните видове работи: демонтаж на стари на осветителни тела с натриеви лампи и монтаж на нови съвременни улични осветителни тела с енергоефективни осветители; подмяна на стари амортизирани стълбове, включително и конзоли за улично осветление, с цел оптимизация на осветителната уредба, необходима за намаляване на инсталираната мощност; подмяна на компрометирана кабелна мрежа, захранваща уличното осветление; актуализация на старите амортизирани табла с качествени разпределителни табла с 10 години гаранция на кутията (корпус на таблото).
Единствен критерий за оценките е предложената цена. Участниците в търга трябва да се реализирали минимален оборот от всякакъв вид строителство през последните три приключили финансови години в размер на прогнозната стойност на съответната позиция.
Продължителността за изпълнение е между 80 и 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 февруари 2017 г.

Реконструкция на кръгово кръстовище в Сливен
2.3 млн. лв.



Община Сливен обяви обществена поръчка за изработване на инвестиционен проект, за извършване на авторски надзор и изпълнение на строителни и монтажни работи на обект "Реконструкция на кръстовище между бул. "Братя Миладинови", бул. "Хр. Ботев", бул. "Георги Данчев", бул. "Бургаско шосе" , ул. "Радой Ралин" и кръстовище "Розова градина".
Обществената поръчка има за цел да се извърши реконструкция на кръстовището между булевардите, за да се създаде кръгово кръстовище с "остров" - с формата на разтеглен овал, предвидено по действащия подробен устройствен план.
Цената е критерият за оценка на офертите с най-голяма тежест - 50%. Другите показатели са работната програма за изпълнение, мерките за намаляване на затрудненията при изпълнение, анализ и управление на рисковете и срокът за проектиране. Освен това кандидатите трябва да са изработвали технически инвестиционни проекти, свързани с реконструкция на кръстовище на главна улична мрежa, през последните три години, както и да са изпълнявали такова строителство през последните пет.
Продължителността на изпълнение е 220 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 24 февруари 2017 г.

Благоустрояване на улици в с. Бенковски
2.5 млн. лв.

Община Кирково обяви обществена поръчка за благоустрояване на улици в село Бенковски. Поръчката обхваща дейности по 31 улици с обща дължина 3736 м. За всяка улица е предвидено полагане на бордюри и тротоарни плочи. Предвижда се и фрезоване на съществуващия силно компрометиран асфалт.
Предложената цена е критерият с най-голяма тежест при оценката на офертите - 50%. Другите два показателя са срокът за изпълнение и техническото предложение.
Продължителността на поръчката е шест месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 22 февруари 2017 г.

Ремонт на сграда на НАТФИЗ
2.09 млн. лв.

Национална академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" обяви обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и строителство с цел модернизация и обновяване на учебната среда на ул. "Стефан Караджа" 20 в София. Предвижда се основен ремонт и частична реконструкция на сградата на учебното заведение.
Критериите за оценка са предложената цена с тежест 40% и "показатели, включващи качествени и екологични аспекти, свързани с предмета на обществената поръчка", с тежест 60%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот от строителство през последните три приключили финансови години в размер на 4 млн. лв. Освен това те трябва да са изпълнили поне едно строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, през последните пет години, както и да имат опит в проектирането на подобни задания през последните три години.
Продължителността на изпълнение на поръчката е 600 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 февруари 2017 г.

Ремонт на сграда на Химикотехнологичен и металургичен университет
2.2 млн. лв.

Химикотехнологичния и металургичен университет обяви обществена поръчка за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в учебния корпус в София. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". В рамките на поръчката трябва да се изпълнят енергоспестяващи мерки до най-малко клас на енергопотребление С, мерки по конструктивно усилване, които са предписани като задължителни в техническото обследване на сградите, и мерки, свързани с подобряването на достъпа за лица с увреждания до сградите.
Критериите за оценка на офертите са начин на изпълнение на поръчката с тежест 60% и цена - с 40%. Участниците трябва да са реализирали за последните три приключили финансови години минимален общ оборот в размер 4,5 млн. лв.
Поръчката трябва да бъде изпълнена до края на 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 27 февруари 2017 г.

 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Мартин Михайлов: Възстановяването на нощните заведения от коронавируса ще отнеме поне година Мартин Михайлов: Възстановяването на нощните заведения от коронавируса ще отнеме поне година

Управителят на "Терминал 1" и "Строежа" в интервю за "Капитал" за проблемите, предизвикателствата и бъдещето на нощните клубове и барове

28 май 2020, 4144 прочитания

EasyJet ще съкрати с до 30% персонала и полетите EasyJet ще съкрати с до 30% персонала и полетите

Авиокомпанията предвижда да използва по-малко самолети, за да се адаптира към свития пазар

28 май 2020, 1132 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
CEZ може да продаде бизнеса си в България

Към края на миналата година интерес към активите е бил проявен от три местни холдинга, френска, турска и румънска компания

Още от Капитал
Мигът на електронните подписи

Георги Димитров, член на съвета на директорите на "Евротръст" пред "Капитал"

Дефектните мерки

След края на извънредното положение бизнесът оцелява много повече на мускули и в по-малка степен заради подкрепа от държавата

Растеж с едно наум

Българската икономика расте през първото тримесечие, но пораженията от COVID-19 през април-юни ще са по-тежки

Гръцка рецепта за добра криза

Атина се справи отлично с епидемията. Сега идва рецесията

СССР: една одисея в Космоса

Книга събира най-добрия руски графичен дизайн от годините на студената война

Средиземноморска арт диета

Парижкият дигателен център за изкуство Atelier Des Lumieres показва изложба с работи на Моне, Реноар, Шагал

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10