Старозагорската "Мебели Иввекс" планира да удвои износа си

През 2017 г. се предвиждат допълнителни инвестиции от около 500 000 лева за изграждане на още едно производствено помещение

От създаването си до сега компанията е инвестирала 5 млн. лв.
От създаването си до сега компанията е инвестирала 5 млн. лв.
От създаването си до сега компанията е инвестирала 5 млн. лв.    ©  Сашка Панайотова
От създаването си до сега компанията е инвестирала 5 млн. лв.    ©  Сашка Панайотова

Старозагорската компания "Мебели Иввекс" за производство на мека мебел и матраци планира до края на 2017 г. да увеличи двойно износа си на мека мебел. Сега 70% от произведените от фирмата мебели остават за българския пазар, а 30% са за износ. "Търсенето на нашата продукция в чужбина става все по-голямо. Като цяло българските мебелни фирми изпреварват китайските, с които обикновено се конкурират на европейските пазари. От една страна, предлагаме много добро съотношение между цена и качество, от друга - гарантираме бърза доставка", каза за "Капитал" собственикът на фирмата Росен Иванов.

Той допълни, че удвояването на износа няма да намали производството за вътрешния пазар. Старозагорското предприятие има капацитет за производство на 3500 седящи места месечно. В началото на годината то работи с натовареност на 70% от капацитета си. "Мебели Иввекс" изработва около 50 вида мека мебел в различни конфигурации.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове