Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
3959 прочитания

© Надежда Чипева


Обновяване на градска среда в Казанлък

4.5 млн. лв. Община Казанлък обяви обществена поръчка по проект "Обновяване на градската среда в град Казанлък" по оперативна програма "Региони в растеж". В поръчката са включени две обособени позиции: за рехабилитация и реконструкция на четири улици и за обновяване на две зелени площи и зони за отдих. Участниците в търга могат да подават оферти само по едната позиция.
В рамките на първата позиция ще се ремонтират улиците и тротоарите, ще се осигури достъпна среда на хората с увреждания и ще се внедри ново енергоспестяващо осветление. По втората позиция ще се изгражда и рехабилитира уличната мрежа, ще се изгради спортно игрище, фитнес на открито, детски площадки и площадки за спортни дейности, ще се въведе енергоспестяващо осветление и ще се засадят нови дървесни видове и храсти. Критериите за оценка на офертите са цена (с най-голяма тежест - 50%), организация за изпълнение на поръчката и срок за изпълнение

Продължителността за изпълнение на поръчката е 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 март 2017 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в София

2.86 млн. лв.

Столична община - район "Изгрев", обяви обществена поръчка в рамките на Националната програма за енергийна ефективност по шест обособени позиции. В рамките на поръчката ще се изпълнява инженеринг (проектиране и строителство) на два блока съответно в жк "Дианабад" и кв. "Изток", както и изготвяне на оценка на съответствие на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите и упражняване на строителен надзор и инвеститорски контрол по време на проектирането и строителството на двата блока.

Кандидатите могат да подават оферти само по една от позициите.

Критериите за позициите за инженеринг (които са и най-скъпи - съответно 1.6 и 1.1 млн. лв.) са предложените цени за проектиране, авторски надзор и строителство, както и технически показател. Крайният срок за подаване на оферти е 20 март 2017 г.

Учебен център в Аграрния университет

2.34 млн. лв.

Аграрният университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изграждане на учебен център за практическо обучение на студентите от професионални направления "Растениевъдство" и "Растителна защита".

Новото застрояването в имота се предвижда да се разположи съгласно предвижданията на ПУП – план за застрояване, неразделна част от проекта за инвестиционна инициатива. Сградата е разположена с дългата си ос посока север - юг така, че да се осигури максимално ослънчаване от изток и запад. Към момента на обявяването на поръчката възложителят все още не притежава влезли в сила разрешение за строеж, одобрени технически проекти и одобрен ПУП. Критериите за оценка на офертите е цена (с най-голяма тежест - 50%), професионална компетентност на персонала, измерител на качество (технически параметри, екологични и др.) и предложен срок за изпълнение. Кандидатите трябва да са изпълнили поне едно изграждане, реконструкция, основен или текущ ремонт на сграда през последните пет години.

Крайният срок за подаване на оферти е 27 март 2017 г.

Доставка на храни в община Марица

1.82 млн. лв.

Община Марица, област Пловдив, обяви обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детските и социалните заведения на територията на общината. Става дума за 14 детски градини и социални заведения в села в общината.

Критериите за оценка на офертите са цена (с тежест 60%), срок на доставка при направена рекламация и срок на доставка при извънредна заявка. Няма изисквания към финансовото състояние на участниците в търга, но те трябва да са изпълнили една или няколко доставки, идентични или сходни с предмета на поръчката (а именно - за хранителни продукти), през последните три години от датата на подаване на офертата на обща стойност не по-малко от 1.2 млн. лв.

Договорът се сключва за четири години. Крайният срок за подаване на оферти е 29 март 2017 г.

Ремонт на площад в Силистра

1.8 млн. лв.

Община Силистра обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни и ремонти работи по проект "Реконструкция и рехабилитация на площад "Албена" - гр. Силистра". Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Площадът е с обща площ 30 хил. кв.м.

Критериите за оценка на офертите са предложеният срок на изпълнение, гаранционният срок, мерките за намаляване на затрудненията за местното население при изпълнение на строително-монтажните дейности и предложената цена. Кандидатите трябва да имат минимален общ оборот за последните три приключили финансови години, не по-малък от два пъти обема на поръчката. Освен това участниците в търга трябва да са изпълнили поне една дейност, сходна с тази на поръчката (благоустрояване, ремонтиране, изграждане на зони за отдих, площи от тип градски парк или площад с площ и обем на настоящия обект - 30 хил. кв.м, или по-голям) за последните пет години.

Крайният срок за подаване на оферти е 30 март 2017 г.

Поддръжка на сградния фонд на Лесотехническия университет

750 хил. лв.

Лесотехническият университет в София обяви обществена поръчка за поддържане на сградния му фонд в добро техническо състояние предвид постоянната му амортизация и осигуряване на надеждната и безаварийна експлоатация на сградите.

Критериите за оценка на офертите са срок за реакция за изпълнение на аварийно възникнали строително-ремонтни работи, средна часова ставка, допълнителни разходи върху труда, доставно-складови разходи върху материалите, единични цени по частите архитектурно-строителна, дограма и инсталации. Участниците в търга трябва да са изпълнили поне две строителства с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката, през последните пет години. Освен това кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот от 600 хил. лв. за последните три приключили финансови години.

Продължителността за изпълнение е 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 24 март 2017 г.

Обновяване на градска среда в Казанлък

4.5 млн. лв.

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Игри без граници

Игри без граници

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK