С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
26 мар 2017, 13:34, 3863 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Благоустрояване на междублокови пространства във Варна
19.2 млн. лв.


Община Варна обяви обществена поръчка за инженеринг на обекти в рамките на проект "Естетизация и модернизация на градската среда във Варна". Търгът е разделен на пет обособени позиции, които са за подготовка на инвестиционни проекти и благоустрояване на междублокови пространства в различни части на града. Кандидатите могат да подават оферти за всички позиции от поръчката. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".


Критериите за оценка на офертите са техническо предложение на участника за изпълнението на поръчката с тежест 60% и цена с тежест 40%. Участниците в търга трябва през последните три години да са изпълнили услуги с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, а именно проектантски дейности за създаване на технически или работни проекти за дейности по пътища, улици или ВиК мрежи. Предвидени са до 45 календарни дни за проектиране и до 240 календарни дни за строително-монтажните работи. Крайният срок за подаване на оферти е 4 май 2017 г.

Драгаж в река Дунав
6.8 млн. лв.


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви обществена поръчка за изпълнение на драгаж за подобряване на условията за корабоплаване по фарватера на река Дунав от ркм 610 при град Сомовит до ркм 374.100 при град Силистра. Става въпрос за строителство и извършване на изкоп под вода в най-критични участъци за възстановяване на проектни дълбочини според препоръките на Дунавската комисия, транспортиране и депониране на драгираните маси обратно в р. Дунав. Разстоянието от зоната за драгиране до депото е не повече от 5000 м. Драгажните работи ще се изпълнят при необходимост за период от три години след преценка на нуждите за драгиране (идентифицирани след оценка на направени хидрографни измервания, проследяване на прогнозите на водните нива, протичащите водни количества, както и метеорологичните прогнози в по-горните участъци на р. Дунав). Към откриването на процедурата не е осигурено финансиране. Договорът ще бъде сключен при условията на отложено изпълнение по чл. 114 от ЗОП.Критериите за оценка на офертите са срок на изпълнение на драгажни работи за 20 хил. куб. метра плътни земни маси с тежест 60% и предложената цена с тежест 40%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години в размер на 4 млн. лв. и минимален оборот за извършени драгажни работи за последните три финансови години от 2 млн. лв.

Срокът за изпълнение на поръчката е 36 месеца, считано от датата на подписване на договора или до изчерпване на стойността на договора - което от двете настъпи по-рано. Крайният срок за подаване на оферти е 2 май 2017 г.

Изграждане на учебен корпус в Медицинския университет в Пловдив
4.95 млн. лв.


Медицинският университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект във фаза техническа, осъществяване на авторски надзор и изграждане на обект "Учебен корпус №1", състоящ се от учебни зали и лаборатории. Критериите за оценка на офертите са "качество", в което се включват няколко показателя с тежест 70%, и цена с тежест 30%. Участниците в търга трябва да имат реализиран минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в размер на 200 хил. лв. за дейности по проектиране на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели и 9 млн. лв. за дейности по строителство на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели. Продължителността на изпълнението на поръчката е 500 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 април 2017 г.

Ремонти и поддръжка на улици в Троян
1.5 млн. лв.


Община Троян обяви обществена поръчка за ремонти на улици, текущи ремонт и поддръжка на улични настилки на територията на общината през 2017 г. Търгът е разделен на пет обособени позиции, като във всяка са включени улиците от различни села от общината, както и за самия град Троян. Кандидатите могат да участват само за една позиция. Основният критерий за оценка на офертите е предложената цена с тежест 90%, а срокът за отстраняване на дефекти е с тежест 10%. През последните пет години участниците трябва да са извършили строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, а именно: изграждане, реконструкция, ремонт или рехабилитация на пътна, улична и тротоарна настилка. Поръчката трябва да бъде изпълнена до 8 декември 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 21 април 2017 г.

Ремонт на детска градина в София
1.05 млн. лв.


Столична община - район "Красно село", обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи на обект "Разширение за две групи на Логопедична детска градина № 134 "Венелин Иванов" в УПИ II-за детска градина, кв. 15, м Хиподрума по плана на гр. София".

Критериите за оценка на офертите са качество на техническото предложение с тежест 50%, професионална компетентност на ръководния състав с тежест 20% и предложената цена с тежест 30%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на не по-малко от 2.1 млн. лв. за последните три финансови години. В тази сфера се включва изграждане, ново строителство, преустройство, основен ремонт, реконструкция или основно обновяване на обществени сгради с образователно, културно или социално предназначение. Продължителността на изпълнението на поръчката е 270 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 април 2017 г.

Ремонт на стадион "Огоста" в Монтана
833 хил. лв.


Министерството на младежта и спорта обяви обществена поръчка за ремонт на стадион "Огоста" в Монтана, в което се включва изграждане на дренажна система и подмяна на тревните чимове и изграждане на допълнително осветление. С най-голяма тежест сред критериите за оценка на офертите е цената - 50%. Останалите показатели са срок за изпълнение на поръчката, съдържание на пясък в тревния чим, широчината на тревния чим и минималният срок, в който положеното покритие ще запази оптимални показатели при спазване на технологичните изисквания за експлоатация, заложени от производителя. Поръчката трябва да бъде изпълнена до края на 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 3 април 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

31 октомври 2019
София Ивент Център

Конференция HR & Leadership Forum 2019


Кои са ключовите тенденции, които ще трансформират работата на бъдещето?
Включете се във форума на Капитал, за да разберете повече за възможностите от използването на новите технологии на работното място и начините хората да останат ценни в технологичната ера. Ще проследим какви качества ще трябва да притежават на лидерите от бъдещето и кои ще са търсените умения при наемане на служители.

Сред лекторите на събитието ще бъдат:


 • Даниел Съскинд, Balliol College, University of Oxford
 • Джои Прайс, Jumpstart
 • Судир Сасийдаран, LEGO Workplace Design

Конференция HR & Leadership Forum 2019 Запазете билет

Прочетете и това

Стартиращи компании могат да кандидатстват в програмата на OTP Bank Стартиращи компании могат да кандидатстват в програмата на OTP Bank

Крайният срок е 22 ноември, а обучението започва в началото на март

21 окт 2019, 869 прочитания

Екип на Евгени Ангелов и Елвин Гури ще управлява мецанин фонд за 55 млн. евро Екип на Евгени Ангелов и Елвин Гури ще управлява мецанин фонд за 55 млн. евро

Новата структура ще предоставя алтернатива на банковия кредит за малки и средни предприятия

21 окт 2019, 1321 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
ВАС потвърди забраната на нелоялни оферти за кредити и стоки

Законът предвижда санкция в размер до 30 хил. лв. при първоначално нарушение и до 50 хил. лв. при повторно

Още от Капитал
В милиардната паяжина на Спайдърмен

Sony и Disney първо се скараха, а после се разбраха за филмовите права върху комиксовия герой

Балканска телекомуникационна компания

Новият собственик на дружеството ще бъде оценената на 2.6 млрд. евро регионална телеком и медийна група United Group

Втори опит: Келнер взима bTV

Фондът на чешкия бизнесмен PPF е съвсем близо до сключването на сделка за целия бизнес на американската компания CME

Германия си иска парите

Започва сагата с приемането на бюджета на ЕС за периода 2021 - 2027

20 въпроса: Даниела Костова

Тя претворява различни житейски ситуации в работата си като художник, а най-амбициозният й проект беше реализиран това лято във Виена

Книга: Олга Токарчук - "Бегуни"

Една от ключовите книги на полската писателка, която получи Нобелова награда за литература

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10