С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
26 мар 2017, 13:34, 3809 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Благоустрояване на междублокови пространства във Варна
19.2 млн. лв.


Община Варна обяви обществена поръчка за инженеринг на обекти в рамките на проект "Естетизация и модернизация на градската среда във Варна". Търгът е разделен на пет обособени позиции, които са за подготовка на инвестиционни проекти и благоустрояване на междублокови пространства в различни части на града. Кандидатите могат да подават оферти за всички позиции от поръчката. Проектът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".


Критериите за оценка на офертите са техническо предложение на участника за изпълнението на поръчката с тежест 60% и цена с тежест 40%. Участниците в търга трябва през последните три години да са изпълнили услуги с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, а именно проектантски дейности за създаване на технически или работни проекти за дейности по пътища, улици или ВиК мрежи. Предвидени са до 45 календарни дни за проектиране и до 240 календарни дни за строително-монтажните работи. Крайният срок за подаване на оферти е 4 май 2017 г.

Драгаж в река Дунав
6.8 млн. лв.


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви обществена поръчка за изпълнение на драгаж за подобряване на условията за корабоплаване по фарватера на река Дунав от ркм 610 при град Сомовит до ркм 374.100 при град Силистра. Става въпрос за строителство и извършване на изкоп под вода в най-критични участъци за възстановяване на проектни дълбочини според препоръките на Дунавската комисия, транспортиране и депониране на драгираните маси обратно в р. Дунав. Разстоянието от зоната за драгиране до депото е не повече от 5000 м. Драгажните работи ще се изпълнят при необходимост за период от три години след преценка на нуждите за драгиране (идентифицирани след оценка на направени хидрографни измервания, проследяване на прогнозите на водните нива, протичащите водни количества, както и метеорологичните прогнози в по-горните участъци на р. Дунав). Към откриването на процедурата не е осигурено финансиране. Договорът ще бъде сключен при условията на отложено изпълнение по чл. 114 от ЗОП.Критериите за оценка на офертите са срок на изпълнение на драгажни работи за 20 хил. куб. метра плътни земни маси с тежест 60% и предложената цена с тежест 40%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години в размер на 4 млн. лв. и минимален оборот за извършени драгажни работи за последните три финансови години от 2 млн. лв.

Срокът за изпълнение на поръчката е 36 месеца, считано от датата на подписване на договора или до изчерпване на стойността на договора - което от двете настъпи по-рано. Крайният срок за подаване на оферти е 2 май 2017 г.

Изграждане на учебен корпус в Медицинския университет в Пловдив
4.95 млн. лв.


Медицинският университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект във фаза техническа, осъществяване на авторски надзор и изграждане на обект "Учебен корпус №1", състоящ се от учебни зали и лаборатории. Критериите за оценка на офертите са "качество", в което се включват няколко показателя с тежест 70%, и цена с тежест 30%. Участниците в търга трябва да имат реализиран минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в размер на 200 хил. лв. за дейности по проектиране на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели и 9 млн. лв. за дейности по строителство на нежилищни сгради с предназначение за учебни или лабораторни цели. Продължителността на изпълнението на поръчката е 500 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 април 2017 г.

Ремонти и поддръжка на улици в Троян
1.5 млн. лв.


Община Троян обяви обществена поръчка за ремонти на улици, текущи ремонт и поддръжка на улични настилки на територията на общината през 2017 г. Търгът е разделен на пет обособени позиции, като във всяка са включени улиците от различни села от общината, както и за самия град Троян. Кандидатите могат да участват само за една позиция. Основният критерий за оценка на офертите е предложената цена с тежест 90%, а срокът за отстраняване на дефекти е с тежест 10%. През последните пет години участниците трябва да са извършили строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, а именно: изграждане, реконструкция, ремонт или рехабилитация на пътна, улична и тротоарна настилка. Поръчката трябва да бъде изпълнена до 8 декември 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 21 април 2017 г.

Ремонт на детска градина в София
1.05 млн. лв.


Столична община - район "Красно село", обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи на обект "Разширение за две групи на Логопедична детска градина № 134 "Венелин Иванов" в УПИ II-за детска градина, кв. 15, м Хиподрума по плана на гр. София".

Критериите за оценка на офертите са качество на техническото предложение с тежест 50%, професионална компетентност на ръководния състав с тежест 20% и предложената цена с тежест 30%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на не по-малко от 2.1 млн. лв. за последните три финансови години. В тази сфера се включва изграждане, ново строителство, преустройство, основен ремонт, реконструкция или основно обновяване на обществени сгради с образователно, културно или социално предназначение. Продължителността на изпълнението на поръчката е 270 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 април 2017 г.

Ремонт на стадион "Огоста" в Монтана
833 хил. лв.


Министерството на младежта и спорта обяви обществена поръчка за ремонт на стадион "Огоста" в Монтана, в което се включва изграждане на дренажна система и подмяна на тревните чимове и изграждане на допълнително осветление. С най-голяма тежест сред критериите за оценка на офертите е цената - 50%. Останалите показатели са срок за изпълнение на поръчката, съдържание на пясък в тревния чим, широчината на тревния чим и минималният срок, в който положеното покритие ще запази оптимални показатели при спазване на технологичните изисквания за експлоатация, заложени от производителя. Поръчката трябва да бъде изпълнена до края на 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 3 април 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

ДНК "Строител" ДНК "Строител"

Симеон, Камен и Калин Пешови се занимават активно с бизнеса и са тези, които чертаят визията на компанията "Главболгарстрой"

26 юни 2019,

Общият пазар на IT и телеком услуги достига 5.5 млрд. лв. Общият пазар на IT и телеком услуги достига 5.5 млрд. лв.

Специализираното издание ICT Media нареди най-големите софтуерни и харудерни компании в страната

26 юни 2019, 956 прочитания

24 часа 7 дни

Кариерен клуб: Финанси »

"Кариерен кошер" привлича обратно българите с опит и образование от чужбина

Събитието на 4 септември се очаква да събере над 1500 висококвалифицирани кандидати

"Юбер България" помага на студенти за първата им среща с работодатели

Компанията организира две лекции преди кариерния форум във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски"

Да си изградиш професия

В Института по строителство на Santa Fe College са едни от най-перспективните специалности във Флорида

Студенти от 17 до 71 години

Хора на всякаква възраст сменят професията си в Центъра за ускорено обучение на американския Valencia College

 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
ВАС потвърди забраната на нелоялни оферти за кредити и стоки

Законът предвижда санкция в размер до 30 хил. лв. при първоначално нарушение и до 50 хил. лв. при повторно

Ръст, но все по-бавен

Глобалните инвестиции в реклама се забавят, докато пазарът в България продължава нараства

Поизтънелите възглавници на банките

Показателите за капиталова адекватност се понижават заради ръста в кредитирането, раздаваните дивиденти и нови регулации

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Човекът и мракът

Palacio de Velazquez в Мадрид показва първата голяма ретроспектива на японския художник Тецуя Ишида извън родината му

Календар и домашно кино

По-интересните събития през уикенда и предстоящата седмица