Най-големите обществени поръчки и договори през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки и договори през седмицата

Най-големите обществени поръчки и договори през седмицата

Мила Чернева
5168 прочитания

© Юлия Лазарова


Обществени поръчки

Енергийна ефективност на сгради във Велинград

1.8 млн. лв.

Община Велинград обяви обществена поръчка за проектиране, изпълнение на строителни и монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството на проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на общинската администрация. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Дейности ще се извършват по две сгради, съответно с адреси бул. "Хан Аспарух" №35 и бул. "Хан Аспарух" №54.

Най-голяма тежест при оценката на офертите има цената - с 60%. Другите показатели са срок за изготвяне на работен проект за всяка от сградите, както и сроковете за изпълнение на строително-монтажните работи. Кандидатите трябва да са изпълнили дейности по строителство с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, през последните пет години. За такива дейности се считат строителство за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда – топлоизолация на фасадни стени, подмяна на дограма, ремонт на електроинсталация или осветление, топлоизолация на покрив, подмяна или изграждане на отопление, вентилация и климатизация (ОВК).

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 3 януари 2019 г. Крайният срок за подаване на оферти е 10 май 2017 г.

Изграждане на паркинг върху трамвайно трасе в квартал "Надежда"

1.9 млн. лв.

Столична община - район "Надежда", обяви обществена поръчка за строително-монтажни дейности, строителен надзор и инвестиционен контрол при изграждане на паркинг за автомобили по бившето трамвайно трасе по ул. "Христо Силянов" и ул. "Царевец". Поръчката е разделена на четири позиции. Първата е за демонтаж и транспорт на трамвайното трасе и изграждането на паркинг за автомобили. Втората е за изграждането на улично осветление на паркинга. Трета позиция е за упражняване на строителен надзор на изграждането на паркинг, а четвъртата - за инвеститорски контрол.

Критериите за първите две позиции са съответно цена, характеристики, свързани с опазване на околната среда по време на изпълнението на договора, и технология на строителството. Предложената цена е единственият критерий за трета и четвърта позиция.

За първите две позиции има изискване кандидатите да са реализирали минимален оборот съответно от 1.2 млн. лв. от същата сфера на дейност. За другите две позиции няма финансови изисквания.

Участниците в позицията за изграждане на паркинга трябва да са изпълнили поне две дейности, сходни с тези от поръчката (демонтаж на елементи от съществуваща пътна инфраструктура и транспорт на строителни материали, както и строително-монтажни работи за изграждане или ремонт на паркинг за автомобили, пътища или улици) през последните пет години. Кандидатите за изграждане на осветление трябва да са изпълнили поне две дейности по изграждане, ремонт или реконструкция на улично осветление, например доставка и изтегляне на кабели, доставка и монтаж на осветителни тела и др.

Оферти могат да се подават до 9 май 2017 г.

Ремонт на гимназия във Велинград

980 хил. лв.

Община Велинград обяви обществена поръчка за инженеринг - проектиране, изпълнение на строителни и монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството за проект за обновяване и доизграждане на материално-техническата база на Професионалната гимназия по горско стопанство "Христо Ботев". Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за оценка на офертите са цена (с тежест 60%), срок за изготвяне на работен проект (20%) и срок за изпълнение на строително-монтажните работи (20%).

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 12 юли 2019 г. Крайният срок за подаване на оферти е 10 май 2017 г.

Енергийна ефективност на административна сграда във Велинград

710 хил. лв.

Община Велинград обяви обществена поръчка за инженеринг - проектиране, изпълнение на строителни и монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството за проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност в административна сграда с адрес ул. "Хан Аспарух" №16 в града. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за оценка на офертите са цена (с тежест 60%), срок за изготвяне на работен проект (20%) и изпълнение на строително-монтажни работи (20%). Кандидатите трябва да са изпълнявали дейности за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда – топлоизолация на фасадни стени, подмяна на дограма, ремонт на електроинсталация (осветление), топлоизолация на покрив, подмяна или изграждане на отопление, вентилация и климатизация (ОВК) през последните пет години.

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 3 януари 2019 г. Оферти могат да се подават до 10 май 2017 г.

Договори

Сметосъбиране и почистване на улици в София

25 млн. лв.

Столичната община сключи договор за събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и места за обществено ползване по обособена позиция за шеста зона, която включва районите "Красно село" и "Красна поляна". Избраният изпълнител е ДЗЗД "Грийн партнърс – БКС" с участници "БКС-Христо Нанев" и "Грийн партнърс". Втората фирма е свързана индиректно с Румен Гайтански-Вълка.

Договорът е с прогнозна стойност 25 млн. лв. Той е с начална дата 1 май 2017 г. и крайна дата 30 април 2022 г., тоест се сключва за пет години.

Обединението спечели конкурс за почистването на двата квартала още през 2015 г., но впоследствие решението беше обжалвано от друга компания и затова подписването на договора се забави.

Доставка на ваксини

11.5 млн. лв.

Министерство на здравеопазването сключи договор за доставка на ваксини срещу пневнемококи. Избраният изпълнител е "Глаксосмитклайн", а прогнозната цена на договора е 11.5 млн. лв. Дружеството е сключило договор и за доставка на педиатрична ваксина срещу хепатит тип Б на стойност 2.2 млн. лв.

Договорът е част от сключване на рамково споразумение за доставка на ваксини за задължителни и целеви имунизации и реимунизации, биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика за съответните години през срока на действие на споразумението по 18 обособени позиции на обща прогнозна стойност 16.4 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK