С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
23 апр 2017, 12:18, 4797 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Строителство на пречиствателна станция в Айтос
14. 7 млн. лв.

Община Айтос обяви обществена поръчка за проектиране и изпълнение на строителство (инженеринг) по проект "Пречиствателна станция за отпадъчни води на град Айтос". Търгът е разделен на две обособени позиции, като едната е за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ), в това число и съпътстваща инфраструктура, довеждащ и отвеждащ колектор, довеждащ водопровод, а другата - за доизграждане на Главен клон I и Главен клон III от канализационната мрежа на Айтос. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".


В рамките на първата позиция трябва да се изготви работен проект, да се достави необходимото оборудване, строителство на ПСОВ, монтаж на оборудването, както и изпробването и пускане в експлоатация на ПСОВ, обучение на персонал и осъществяване на авторски надзор. Втората позиция е за изготвяне на работен проект и строителство на основни колектори до ПСОВ, като предвидените за доизграждане главни колектори и аварийни изпускатели са с обща дължина 2568 м. Критериите и за двете позиции са цена (с тежест 60%), срок за изпълнение на строителството (20%) и срок за изготвяне на работните проекти (20%). Продължителността на изпълнение е 732 дни. Крайният срок за получаване на оферти е 30 май 2017 г.

Ремонт на железопътна инфраструктура
13 млн. лв.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за ремонт на железопътната инфраструктура и съоръженията към нея между гарите Люляково и Дъскотна от км 47+251 до км 57+668 с обща дължина 10 417 м по III главна жп линия. В рамките на поръчката трябва да се изготви проект, да се изпълнят строителни дейности по железен път, контактна мрежа и сигнализация и телекомуникации, както и да се осъществи авторски надзор.Критериите за оценка на офертите са предложената цена, като това е показателят с най-голяма тежест - 60%, както и начинът и срокът за изпълнение, съответно с тежест от по 20%. Участниците в търга трябва да са реализирали общ оборот от минимум 260 млн. лв. за последните три приключили финансови години, като оборотът от сферата, попадаща в обхвата на поръчката, трябва да е минимум 13 млн. лв. Освен това през последните пет години трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, а именно: строителни дейности по ново строителство, модернизация, реконструкция, рехабилитация на железопътната инфраструктура с минимална дължина 10 км електрифицирана железопътна линия.
Продължителността на изпълнение е 320 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 29 май 2017 г.

Доставка на тролейбуси за град Плевен
10 млн. лв.

"Тролейбусен транспорт" ЕООД обяви обществена поръчка за доставка на 14 броя нови тролейбуси в изпълнение па проект "Развитие на интегриран градски транспорт- град Плевен". Тролейбусите трябва да са единични с дължина 12 м, с европейско одобрение, климатик, 100% нисък под и усилена батерия за осигуряване на самоход до 5 км без наличие на електрическо захранване и с капацитет най-малко 75 пътници. Превозните средства следва да имат техническа възможност да се наклонят, така че височината на стъпалото да бъде не повече от 7 см, ако височината на тротоара е 18 см или повече. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за оценка на офертите са предложената цена (с тежест 50%), срок за доставка (20%) и гаранционен срок на доставените тролейбуси (30%). Кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот в сфера, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в размер на минимум 20 млн. лв. Под "сфера, попадаща в обхвата на поръчката", се разбира доставка или продажба на нископодови тролейбуси с асинхронен двигател за движение в интензивна градска среда. Освен това участниците трябва да са изпълнили доставки или продажби с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години. Под това се разбира доставка или продажба на поне 10 нископодови тролейбуса с асинхронен двигател, притежаващи сертификати за ЕО одобрен тип, издаден от компетентен орган. Продължителността за изпълнение на поръчката е 395 дни. Крайният срок за получаване на оферти е 30 май 2017 г.

Инженеринг на автогара в Созопол
4.4 млн. лв.

Община Созопол обяви обществена поръчка за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи, на автогара и пътни връзки в местността Мисаря в землището на града. В първия етап на изпълнението се планира изграждането на сградата на автогарата, терминала за автобуси, паркинг, благоустрояване на имота и районното осветление. Във втория етап се включват уличното осветление и водопроводни и канализационни мрежи, пътният подход от и до автогарата, което включва реконструкция на общински път BGS 1220, триклонно кръстовище, пътната връзка и улицата до гарата. Критериите за оценка на офертите са техническото предложение на участника (с най-голяма тежест - 55%), предложен срок (5%) и цена (40%). Продължителността за изпълнение е 690 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 19 май 2017 г.

Закриване и рекултивация на сметище в Гурково
1 млн. лв.

Община Гурково обяви обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи за закриване и рекултивация на съществуващо депо/сметище на общината. Основните строителни работи, предвидени в рамките на търга, са тяло на сметището, техническа рекултивация, отводняване, дренажна система за инфилтрат, мониторинг и биологична рекултивация. Поръчката се финансира със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Критериите за оценка на офертите е цена с тежест 40%, обяснителна записка - 50% и рисковете при изпълнението - 10%. Кандидатите трябва да са извършили работи по поне един обект, идентичен или сходен с предмета на поръчката, през последните пет години.
Продължителността за изпълнение на поръчката е 42 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 19 май 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Стартъпи могат да кандидатстват в програмата на Visa и фонда Eleven Стартъпи могат да кандидатстват в програмата на Visa и фонда Eleven

Участниците могат да получат инвестиция от 100 хил. евро

16 фев 2020, 1559 прочитания

Nissan отчита най-голямата си тримесечна загуба за последните 10 години Nissan отчита най-голямата си тримесечна загуба за последните 10 години

Японският автомобилен производител се бори с имиджови щети и намаляващите продажби в САЩ

16 фев 2020, 1213 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Рекламният пазар в САЩ удари приходите на Publicis

Ръководството очаква подобрение на резултатите до края на годината

Още от Капитал
Драмата с ТЕЦ "Марица-изток 2" - дълга, скъпа и опасна

Каквито и действия да се предприемат, те ще бъдат закъснели, ще струват скъпо и може да доведат до нови проблеми в сектора

Андон Балтаков: Не искам да звуча като прогноза за облачно време

Генералният директор на БНР пред "Капитал"

Новите дрехи на "Шишман"

Несигурното бъдеще покрай предстоящия ремонт на знаковата улица в центъра на София отново разбуни духовете

Зараза за 300 млрд. долара

Китай и страните от региона ще пострадат най-много от вируса, но ако разпространението продължи по-дълго, западните икономики също ще понесат сериозни щети

Wi-Fi free

Все повече хора искат да преодолеят зависимостта си от технологиите. Бизнесът харесва това.

От Маракеш до Париж и обратно

Писателят и художник Махи Бинбин за живота между две култури и социалната си дейност в Мароко

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10