Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
1 май 2017, 11:44, 5427 прочитания

Най-големите обществени поръчки за седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Изграждане на водопровод в Долна Митрополия
2.7 млн. лв.

Община Долна Митрополия обяви обществена поръчка за изграждане на нов водопровод за допълнително водоснабдяване на град Тръстеник от съществуващата помпена станция в местността Ченгене сарай в землището на село Ореховица до напорен резервоар в землището на град Тръстеник. Новият водопровод ще е с обща дължина 13 200 м. Заради етапното финансиране на поръчката тя ще се изпълнява на два последователни етапа.
Критериите за оценка на офертите са два и с равна тежест - "ниво на изпълнение като измерител на качеството" и "цена". Участниците трябва да са изпълнили строителство, сходно с предмета и обема на поръчката, през последните пет години, като под това се разбира изграждане на нови водопроводни мрежи или реконструкция или рехабилитация на съществуващи водопроводни мрежи с обща минимална дължина 13 000 м.
Поръчката трябва да бъде изпълнена до 30 ноември 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 25 май 2017 г.


Общински пътища в Царево
2.1 млн. лв.

Община Царево обяви обществена поръчка за строителни работи по полагане на пътна настилка на улици в населените места и общинските пътища на територията на общината. Поръчката е разделена на две позиции: едната е за улиците в населените места, а другата - за общинските пътища. Участниците в търга могат да подават оферти и за двете позиции.
Критериите за оценка на офертите и за двете позиции са оценката по техническите показатели с тежест 60% и предложената цена с тежест 40%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години съответно за първата позиция 1 млн. лв., а за втората 400 хил.лв. Освен това трябва да са изпълнили поне един обект с идентичен или сходен предмет с този на поръчката (извършване на строително-монтажни работи по изграждане, реконструкция или рехабилитация на пътища или улици) за последните пет години. Продължителността за изпълнение на поръчката е 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 22 май 2017 г.

Саниране на сгради в Кюстендил
1.9 млн. лв.Община Кюстендил обяви обществена поръчка за строително-монтажни дейности по няколко многофамилни сгради с цел енергийна ефективност. Поръчката е разделена на пет позиции, като участниците могат да кандидатстват за всяка една от тях. Изпълнението се финансира по оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020", с която към момента все няма сключен договор за безвъзмездна помощ.
Критериите за възлагане включват критерий за качество и показател за техническо предложение с тежести съответно 35% и 65%. Всеки от кандидатите трябва да има застраховка "Професионална отговорност", както и да има изпълнено строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката, за последните пет години или извършена услуга на идентична основа в рамките на последните три години. За сходна дейност се приема изработване на инвестиционен проект във фаза минимум "Техническа" за строителство ремонт, рехабилитация, реконструкция на сгради, включително за въвеждане на енергоспестяващи мерки. Продължителността на поръчката е 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 25 май 2017 г.

Ремонт на улици в Дулово
1.2 млн. лв.

Община Дулово възлага поръчка за рехабилитация на улична и пътна мрежа на територията на общината. Търгът включва ремонтни дейности и рехабилитация на общо 33 улици, разделени в две обособени позиции. Кандидатите могат да подават оферти по всички позиции. Критериите за оценка на офертите включват цена и техническо предложение с равна тежест 50%. Участниците трябва да притежават застраховка "Професионална отговорност" и сертификат за качество ISO 9001:2008 или еквивалентен на него. Кандидатите трябва да са извършили поне едно строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчка, през последните пет години. Продължителността на изпълнение на поръчката е четири месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 25 май 2017г.

Енергийна ефективност на сграда на БАН
1.4 млн. лв.

Институтът по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро- и аеродинамика "Акад. Ангел Белевски" при БАН обяви обществена поръчка за подобряване на енергийната ефективност на сградата им. Изпълнението включва топлоизолиране на външните страни и покрива, подмяна на дограмата, осветителните тела и отоплителната инсталация на сградата. Финансирането се осъществява със средства, предоставени от Националния доверителен екофонд. Цената е единствен критерий за оценка.
Участниците трябва да имат оборот от всякакъв вид строителство през последните три финансови години в размер на прогнозната стойност на поръчката. Техническите изисквания към кандидатите включват извършване на дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните пет години, като например топлоизолация, подмяна на дограма, осветителни тела или отоплителни инсталации. Продължителността на изпълнението трябва да е 130 дни, а крайният срок за подаване на оферта е 25 май 2017 г.

Саниране на жилищни сгради в Етрополе
911 хил. лв.

Община Етрополе обяви обществена поръчка за изпълнение на инженерингови услуги на многофамилни жилищни сгради, одобрени за обновяване в рамките на Националната програма за енергийна ефективност. Търгът е разпределен на две обособени позиции, които са свързани с проектиране и строителство, както и изпълнение на авторски надзор по време на строителството на два жилищни блока на територията на общината. Всеки кандидат може да подава оферта само за една от обособените позициите.
Критериите за оценка са с равна тежест и включват цена и качество. Участниците трябва да имат сключена застраховка "Професионална отговорност на строителя". Техническите изисквания включват наличие на изпълнена услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката, за последните три години (например изготвяне на инвестиционен проект за изграждане, реконструкция,основен ремонт, текущ ремонт на сграда) или строителство на същата основа за последните пет години. Срокът за изпълнение на поръчката е 31 декември 2018 г., като подаването на оферти е до 25 май 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

ПРОФОН ще подпомогне изпълнители и продуценти с авансови възнаграждения ПРОФОН ще подпомогне изпълнители и продуценти с авансови възнаграждения

Към българските правоносители ще бъдат насочени близо 1 млн. лв.

1 апр 2020, 425 прочитания

Александър Палешутски от мебелната "Средна гора": Магазините на IKEA са затворени, складът ни е пълен с продукция Александър Палешутски от мебелната "Средна гора": Магазините на IKEA са затворени, складът ни е пълен с продукция

Работниците са в отпуск, ще се наложат съкращения, казва изпълнителният директор на компанията пред "Капитал"

1 апр 2020, 943 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Италианците не искат Alitalia да бъде спасявана с държавни пари

Според социологически проучвания 77% данъкоплатците желаят компанията да бъде оставена да фалира

Още от Капитал
Защо се бавим с бързите тестове

Националният кризисен щаб и премиерът са абсолютно против използването им в България

Експериментална ваксина за икономиката

Обявените от правителството икономически мерки за 2.2 млрд. лв. от бюджета изглеждат тромави и недостатъчни за фирмите, а без промени схемата за субсидирана заетост няма да проработи

Ричард Грийвсън: Дълбока рецесия е най-вероятният сценарий за региона

Заместник-председателят на Виенския институт за международни икономически изследвания wiiw пред "Капитал"

Ваксината срещу COVID-19: В надпревара с вируса

Пандемията вероятно ще е достигнала своя пик и ще върви към овладяване, преди ваксината да е налице, но това не я прави непотребна

В началото бе поп културата

"Пророческите" филми, книги и песни, които помагат на света да осмисли случващото се

Моне за всеки ден

Изложба преживяване в ново пространство за дигитални арт събития в Барселона ни потапя във вселената на Клод Моне

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10