Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4348 прочитания

© Юлия Лазарова


Благоустрояване на парк в Стара Загора

5. 8 млн. лв.

Община Стара Загора обяви обществена поръчка за строително-монтажни работи в рамките на проект "Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора - етап II" . Предстои да бъде благоустроен и да се подобри физическата среда на парк "Митрополит Методи Кусев" в града. Общата площ на парка е 3200 дка, а в рамките на поръчката се предвиждат възстановяване и реконструкция на съществуващи кътове и елементи в парковата среда - входът около фонтана "жабките", шадраваните и настилките по централната алея; детска площадка по западната алея и под летния театър, игрища с околното им пространство и др.

Търгът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Критериите за оценка на офертите са два и с равна тежест - предложение за изпълнение на поръчката и цена. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот от 10 млн. лв. за последните три приключили финансови години. Участниците е необходимо да са изпълнили поне едно строителство (изграждане, реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на площадни и пешеходни пространства) през последните пет години.

Поръчката трябва да се изпълни за 270 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 9 юни 2017 г.

Саниране на жилищни сгради в Шумен

4.7 млн. лв.

Община Шумен обяви обществена поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на града. Търгът е разделен на седем позиции, като кандидатите могат да подават оферти само за една от тях.

Критериите за оценка на офертите са съответно предложената цена (с тежест 60%), техническото предложение за изпълнение на поръчката (30%), срокът за изработване на работния проект (5%) и срокът за изпълнение на строително-монтажните работи (5%). През последните три години кандидатите трябва да са изпълнили поне едно проектиране със сходен предмет, а през последните пет - поне едно строителство с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, на поне една сграда.

Продължителността за изпълнение на всяка от позициите е 240 дни. Оферти могат да се подават до 9 юни 2017 г.

Благоустрояване на зелени площи в Разград

4.5 млн. лв.

Община Разград обяви обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи по проект "Паркоустрояване на зелените площи в кв. "Орел". Поръчката е раделена на две позиции - за благоустрояване и паркоустрояване на междублокови пространства в жк "Орел", етап 1, и за изграждане и възстановяване на зелена среда. Кандидатите могат да подават оферти и за двете позиции.

Предметът на поръчката включва изграждане, реконструкция и рехабилитация на зелени площи, кътове за отдих, градинско обзавеждане, пешеходни алеи и тротоари, обслужващи улици и паркоместа за живущите; изграждане на енергоспестяващо вътрешноквартално осветление; изграждане на детски площадки и спортни площадки в междублокови пространства в някои от кварталите. Критериите за оценка на офертите са организация за изпълнение на поръчката с тежест 60%, срок за изпълнение - 10%, и цена - 30%.

Поръчката трябва да се изпълни за 600 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 13 юни 2017 г.

Енергийна ефективност на сгради във Враца

3.1 млн. лв.

Община Враца обяви обществена поръчка за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и осъществяване на авторски надзор за мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в града.

Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж" и е разделена на две позиции, като участниците в търга могат да подават оферти и за двете. Критериите за оценка на офертите са ценовото предложение с тежест 50%, предлаган гаранционен срок за строително-монтажните работи - 10%, срок за изпълнение на строителните работи - 30%, и срок за проектиране - 10%.
Кандидатите трябва да са изпълнили услуги по изработване на технически инвестиционни проекти, свързани с реализация на енергоефективни мерки в сгради, включително ремонтни строителни работи по полагане на хидроизолация и топлоизолация и поставяне на дограма на сгради за въвеждане енергоефективни мерки в съществуващи сгради с РЗП минимум 4200 кв.м за последните три години. Освен това трябва да са извършили строително-монтажни работи по въвеждане на енергоефективни мерки в сгради, включително ремонтни строителни работи по полагане на хидроизолация и топлоизолация, както и поставяне на дограма на сгради за въвеждане енергоефективни мерки в съществуващи сгради с РЗП минимум 4200 кв.м.

Продължителността за изпълнение е 420 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 15 юни 2017 г.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в Панагюрище

2.74 млн. лв.

Община Панагюрище обяви обществена поръчка за изготвяне на работен инвестиционен проект, осъществяване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи за повишаване на енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Търгът е разделен на четири позиции. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". При откриване на процедурата не е осигурено финансиране. Възложителят предвижда в проекта на договор клауза за отложено изпълнение.

Критериите за оценка на офертите са качество с тежест 40% и цена с тежест 60%. Продължителността за изпълнение на поръчката е между 240 и 300 дни в зависимост от позицията. Оферти могат да се подават до 4 юли 2017 г.

Ремонти на детски градини и пенсионерски клубове в община Петрич

1.28 млн. лв.

Община Петрич обяви обществена поръчка за строително-ремонтни работи в обекти от образователната, социалната, културната и административната инфраструктура на общината. Търгът е разделен на три позиции - две от тях са за работи по детски градини, а третата е за дейности по пенсионерски клубове. Кандидатите могат да подават оферти само по една от тях.

Критериите за оценка на офертите са организация на изпълнение на поръчката (с тежест 50%), срок за изпълнение (10%) и цена (40%).

Продължителността за изпълнение на поръчката е между 65 и 80 дни за различните позиции. Крайният срок за подаване на оферти е 8 юни 2017 г.

Благоустрояване на парк в Стара Загора

5. 8 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK