Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

11473 прочитания

© Юлия Лазарова


Обновяване на енергийната ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян

4.7 млн. лв.

Община Смолян обяви обществена поръчка за обновяване на енергийната ефективност на образователната инфраструктура в града в рамките на програма "Региони в растеж 2014-2020". Общата прогнозна стойност на пооръчката е 4.7 млн. лв. без ДДС.

Участниците в процедурата трябва да имат регистрация в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи с обхват, отговарящ на вида на поръчката. Да притежават застраховка "Професионална отговорност в строителството" и да имат изпълнено минимум едно строителство с предмет и обем, идентични с предмета на обществената поръчка, за последните 5 години. Поръчката включва дейности по 4 обособени обекта: - Цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия "Васил Левски", който включва мерки за енергийна ефективност и система за видеонаблюдения, както и изграждане на физкултурен салон. Критериите за възлагане са разпределени 60 на 40 в полза на качеството спрямо цената. Прогнозната стойност на този обект е 2.7 млн. лв. без ДДС и се предвижда да се осъществи в рамките на 400 дни. - Обновяване на дворното пространство и спортните площадки на ГПЧЕ и 5-то ОУ "Иван Вазов". Критериите за възлагане са разпределени 60 на 40 в полза на качеството спрямо цената. Прогнозната стойност на поръчката е 456 хил. лв. без ДДС и се предвижда да бъде завършена в рамките на 100 дни.
- Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на 7-мо СОУ "Отец Паисий". Критериите за възлагане са качество - с 60 т., и цена - с 40. Прогнозната стойност на този обект 466.8 хил. лв. без ДДС и се предвижда да бъде завършена за 100 дни. - Основен ремонт на детска градина "Буратино". Критериите за възлагане са също качество - с 60 т., и цена - с 40 т. Прогнозната стойност е 1.077 млн. лв. без ДДС и ремонтът се предвижда да бъде завършен за максимално 180 дни.

Срокът за подаване на оферта за участие е 26 юни 2017 г.

Разширение на съществуващата ЦСМ в ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД

2.8 млн. лв.

ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД обяви обществена поръчка за разширение и актуализиране на съществуващата централизирана система за мониторинг (ЦСМ) и преработване на стари автоматични пожарогасителни инсталации (АПГИ), както и изграждане на нови система за мониторинг за тях в кабелните полуетажи. Поръчката е за строителство и няма отделни позиции. Критерият за избор на изпълнител е само цена. Прогнозната й стойност е 2.8 млн. лв.

Изискванията към участниците са да притежават фирмено разрешение от Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", да имат реализиран минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, през последните три приключили финансови години и минимален оборот от 500 хил. лв. без ДДС от дейности, сходни с предмета на поръчката. По отношение на техническите и професионални изисквания участниците следва да имат изпълнена идентична дейност с тази на проъчката през последните 5 години и да разполагат с необходимите квалифицирани технически правоспособни лица. Допълнително изискване е изпълнителят да представи гаранция за изпълнение на договора в размер на 5% от стойността му.

Срокът за изпънение на обществената поръчка е 18 месеца от датата на подписване на договора, а крайният срок за подаване на оферта или заявление за участие е 27 юни 2017 г.

Ремонт на уличната мрежа в гр. Попово

2.2 млн. лв.

Община Попово обяви обществена поръчка за текущ ремонт на уличната и общинската пътна мрежа на територията на общината. Общата прогнозна стойност е 2.235 млн. лв. без ДДС и включва дейности по две позиции. Поръчката включва ремонт на 11 улици. Критериите за възлагане са качество и цена, разпределени 50 на 50, като най-определящата подкомпонента от фактора качество е планът за организация на работата с тегло 30%.

Участниците в процедурата трябва да са регистрирани в Централния професионален регистър на строителя, да имат застраховка "Професионална отговорност в строителството" и изпълнени минимум 3 строежа, идентични с предмета на обществената поръчка, за последните 5 години. Срокът за подаване на оферти е 20 юни 2017 г., а крайната дата за изпълнение е 15 ноември 2017 г.

Ремонт на улици и съпътстваща инфраструктура в район "Връбница"

1.1 млн. лв.

Столична община - район "Връбница", обяви обществена поръчка за строително-монтажни работи (СМР) по ул. "Стефан Дуньов" и съпътстваща инфраструктура, м. "Модерно предградие".

Критериите за възлагане са качество и цена, като тежеста им е съответно 60 и 40 т. Поръчката трябва да бъде изпълнена за 6 месеца, а прогнозната й стойност е 1.112 млн. лв. и не се финансира със средства от ЕС. Изискванията към кандидатите са да бъдат задължително вписани в Централния професионален регистър на строителя. Освен това трябва да имат минимален общ оборот, включително минимален такъв в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години в размер поне на 2 млн. лв. От участниците също така се изисква да имат и поне едно сходно строителство за последните пет години.

Срокът за подаване на оферти е 22 юни 2017 г.

Ремонт на далекопровод от системата на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД

650 хил. лв.

"Електроенергиен системен оператор" ЕАД обяви обществена поръчка за ремонт на ВЛ 110 kV "Руда", която се финансира със собствени средства на компанията. Дейностите обхващат демонтаж на съществуващи и монтаж на нови проводници и мълниезащитни въжета. Ремонтът обхваща съществуващата ВЛ 110 kV "Руда" от ТЕЦ "Кремиковци" до изводния портал в ОРУ 110 kV на п/ст "Бухово" и не е разделен на части.

Прогнозната обща стойност на поръчката е 650 хил. лв. без ДДС при продължителност 80 дни, а единственият критерий за избор на изпълнителя е цената. Изискванията към участниците са да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя и да имат валидна застраховка "Професионална отговорност". Освен това кандидатите трябва да имат минимален оборот от 320 хил. лв. за последните три финансови години и минимум едно идентично строителство .

За поръчката има изискуема гаранция, която трябва да бъде 5% от стойността й с ДДС. Крайната дата за подаване на оферти е 23 юни 2017 г.

Въвеждане на енергоспестяващи мерки в гр. Етрополе

440 хил. лв.

Община Етрополе обяви обществена поръчка за въвеждане на енергоспестяващи мерки в съответствие с предвижданията на обследване за енергийна ефективност на сгради на територията на гр. Етрополе. Поръчката обхваща дейности по три позиции - топлоизолация на покрив и под в административната сграда, Професионалната гимназия и детска ясла "Патиланци" в града.

Прогнозната обща стойност на поръчката е 440 хил. лв., като оферти могат да се подават само за една позиция. Продължителността на изпълнението е от 40 до 70 дни, а единственият критерий за избор на изпълнители е цената.

Кандидатите трябва да имат застраховка "Професионална отговорност на строителя", да са изпълнили дейности с предмета на поръчката през последните 5 години и да са регистрирани в Централния професинален регистър на строителя.

Гаранцията за изпълнение е в размер на 3% от общата цена на договора за обществена поръчка, а крайната дата за подаване на оферти е 22 юни 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.