С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
25 юни 2017, 13:08, 10932 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Енергийна ефективност на сгради в Търговище
6.13 млн. лв.

Община Търговище обяви обществена поръчка за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност по проект "Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура". Поръчката е разделена на четири обособени позиции, като кандидатите могат да подават оферти само по една от тях.


В рамките на търга освен мерки за енергийна ефективност се предвиждат и дейности по благоустрояване и озеленяване на дворове, спортни площадки, осветление и достъпна архитектурна среда. Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Цената ще е единственият критерий за оценка на офертите. Освен това обаче кандидатите трябва да са изпълнили строителство на един обект, идентично или сходно с предмета на поръчката, а именно осъществяване на изграждане, ново строителство, реконструкция или основен ремонт на минимум една сграда.

Продължителността на изпълнение на поръчката е пет месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 28 юли 2017 г.Подмяна на осветление в община Созопол
3.66 млн. лв.

Община Созопол обяви обществена поръчка за проектиране и изпълнение на енергоспестяващи мерки и дейности по модернизация, реконструкция, интелигентно управление и енергиен мениджмънт на система за улично осветление. Освен в Созопол дейности ще се изпълняват и в Черноморец, с. Росен, с. Габър, с. Зидарово, с. Атия, с. Крушевец, с. Равадиново, с. Равна гора, с. Присад, с. Индже Войвода, с. Вършило.

В рамките на поръчката се предвижда да се изпълнят инвестиционен проект и авторски надзор. Сред дейностите по търга са подмяна на осветителните тела с нови с LED светлинен източник, подмяна на корозиралите стълбове и такива с нарушен външен вид, монтаж на нови стълбове за осветление и нови осветителни тела там, където такива липсват, и др.

Техническото предложение на кандидатите ще има 70% тежест, а ценовата оферта - 30%. През последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили поне три дейности с предмет, който включва строително-монтажни и работи по изграждане, основен ремонт или реконструкция на улично или площадково осветление или подземна електрическа инфраструктура.

Поръчката трябва да се изпълни за 255 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 28 юли 2017 г.

Ремонт на улици в община Плевен
3 млн. лв.

Община Плевен обяви обществена поръчка за изграждане, основен ремонт и реконструкция на уличната мрежа на територията на града и кметствата без самостоятелен бюджет. Търгът е разделен на две позиции, като кандидатите могат да участват в търга и по двете.
В рамките на поръчката ще се извършат следните дейности: подготвителни работи, доставка и монтаж на различни видове бордюри, пътна основа от интертни материали, подготовка асфалтова настилка, ръчно и машинно асфалтиране, организация и безопасност на движението.

Цената е с 50% тежест в оценката на офертите. Останалите три показателя са предлаганият гаранционен срок, предлаганият гаранционен срок конкретно за съоръженията и срокът за отстраняване на дефекти, проявили се в тези срокове.

Поръчката ще се изпълнява в рамките на 48 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 31 юли 2017 г.

Инженеринг на тунел на път Е-79
2.94 млн. лв.

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за Извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на обект: "Тунел Кривия при км 388+897 на път I-1 /Е 79/ "София-Кулата".
Предметът на поръчката обхваща изготвяне на Технически проект и изпълнение на основен ремонт на тунел Кривия, като това включва пълноценно повсеместно осушаване на вътрешната повърхност и пътното платно на тунела; осъвременяване на осветителната, сигнализационната и противопожарната система в тунела; предвиждане на съответна дренажна и отводнителна система; нова интегрирана хидроизолационна система; светофарни уредби и др.
Цената е единствен критерий за оценка на офертите. Оценката се формира от два показателя: предложената цена за изпълнение на проучвателно-проектантските работи с тежест 30% и изпълнението на строително-монтажните работи с тежест 70%.

Поръчката трябва да се изпълни в рамките на 420 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 27 юли 2017 г.

Инженеринг на спортна зала в Сандански
1.88 млн. лв.

Община Сандански обяви поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на многофункционална спортна зала в града.

Критериите за оценка на подадените оферти са два с равна тежест: цена и организация за изпълнение на поръчката. През последните три приключили финансови години участниците в търга трябва да са реализирали поне 3 700 000 лв. оборот. Също така трябва да са изпълнили проектиране в сферата на изграждането или основен ремонт на сгради и съоръжения за обществено ползване през последните три години, както и поне едно такова строителство през последните пет години.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 405 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 21 юли 2017 г.

Ремонт на водопроводна мрежа в с. Руйно
1.6 млн. лв.

Община Дулово обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) на обект "Реконструкция и модернизация на водопроводна мрежа за село Руйно, община Дулово". В рамките на търга се предвижда както разширение, така и реконструкция на мрежата. Разширението на водоснабдителната мрежа предвижда изграждането на нови водопроводни клонове, както и свързване на съществуващи такива. Реконструкцията предвижда подмяна на остарели и неотговарящи на изискванията участъци.

Техническото предложение на кандидатите в поръчката е с тежест 60%, а ценовата оферта - 40%.

Поръчката трябва да се изпълни в рамките на 12 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 19 юли 2017 г.

Реконструкция на затвор в град Сливен
1.08 млн. лв.

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" обяви обществена поръчка за реконструкция на съществуваща сграда в затвора в град Сливен в "Арест", "Котелно помещение" и "Ограда". В рамките на поръчката се планира обособяване на нов арест към затвора в Сливен със спални и административни помещения в съществуваща едноетажна сграда (бивше котелно).

Предложената цена е с тежест 60%, а другият показател е организация на изпълнение за поръчката с тежест 40%. Кандидатите трябва да са реализирали минимум 1 млн. лв. оборот за последните три приключили финансови години.

Продължителността за изпълнение е 180 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 19 юли 2017 г.

 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Кампания за тв платформа спечели "Рекламна академия 2020" Кампания за тв платформа спечели "Рекламна академия 2020"

В тазгодишното издание се включиха рекорден брой студенти

18 фев 2020, 616 прочитания

"България ер" подписа codeshare споразумение с Qatar Airways 3 "България ер" подписа codeshare споразумение с Qatar Airways

Пътниците на близкоизточната авиокомпания ще се възползват от 2 дестинации на българската - Варна и Бургас

18 фев 2020, 1108 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Amundi приключва сделката за Pioneer Investments

Най-големият при взаимните фондове в България вече ще е с френски собственик

Още от Капитал
Драмата с ТЕЦ "Марица-изток 2" - дълга, скъпа и опасна

Каквито и действия да се предприемат, те ще бъдат закъснели, ще струват скъпо и може да доведат до нови проблеми в сектора

Пазарът на жилища в София: Силен сезон, с първи епизоди на спадове

Ръст на сделките и застой в средните цени през 2019 г. Купувачите са млади, търсят нови сгради, сделките стават по-бавно и доминират двустайните апартаменти

Спаси ме от коронавируса

По-важно е маските да бъдат носени от болните, а не от здравите хора, защото така се ограничава предаването на инфекцията

Вирусът, който смрази света

Епидемията от коронавирус за по-малко от месец запали Китай и уплаши целия свят с пандемия, която не е виждана от десетилетия. Рисковете са много, но и възможностите да бъдат избегнати още са живи и съвсем реални

Гордост, кино и предразсъдъци

Sofia Pride Film Fest показва няколко филма за различните измерения на любовта и привличането

Книга: Макс Блехер - "Случки в близката нереалност"

Десетилетия след написването им, сюрреалистичните истории на румънския писател намират нова публика

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10