Най-големите обществени поръчки през седмицата
18 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
9929 прочитания

© Юлия Лазарова


Отпечатване на ваучери за Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" 7.21 млн. лв.

Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" обяви обществена поръчка за избор на оператор за отпечатване на ваучери за храна за неговите служители. Необходимият прогнозен брой ваучери като купюри за един месец е около 52 хил. броя, или 1.248 млн. лв. за 24 месеца. Прогнозната номинална стойност за ваучерите за 24 месеца е 7.2 млн. лв.

Критериите за оценка на офертите са два с равна тежест: броят на търговските обекти, където могат да се използват ваучерите, и предложената цена. Кандидатите трябва и да са изпълнили успешно най-малко една услуга с предмет и обем, идентични или сходини с тези на поръчката, за последните три години. За такава услуга се приема дейност по изработване, отпечатване и доставка на ваучери за храна.
Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца, считано от датата на приключване на действащия договор. Крайният срок за подаване на оферти е 9 август 2017 г.

Поддържане и ремонт на улици, пътища и тротоари в Елена

3.73 млн. лв.

Община Елена обяви обществена поръчка за текущо поддържане, текущ ремонт, основен ремонт, реконструкция и ново строителство на улици и тротоари в населените места и общински пътища на нейната територия. Критериите за оценка на офертите са предложената цена с тежест 40% и техническият показател - с 60%. В него влизат два подпоказателя: организация на работа и управление на риска. Участниците в търга трябва да са реализирали минимален общ оборот в сферата на строителството не по-малък от 1 млн. лв. за последните три приключили финансови години. Също така е необходимо да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, като такива са поддържане, текущ ремонт, ново строителство, реконструкция или рехабилитация на улици или пътища и тротоари.

Договорът се изпълнява до 20 декември 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 10 август 2017 г.

Саниране на сгради в Елена 2 млн. лв.

Община Елена обяви обществена поръчка за инженеринг - проектиране, строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството, във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на територията на общината. Търгът е разделен на четири позиции, като кандидатите могат да подават оферти само за една от тях. Критериите за оценка на офертите са цената и техническото предложение, като всеки от тях е с равна тежест от 50%. Кандидатите трябва да са изпълнили идентично или сходно проектиране през последните три години, както и идентично или сходно строителство през последните пет години. Продължителността на изпълнение е 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти e 11 август 2017 г.

Доизграждане на главен колектор в град Златоград 1.8 млн. лв.

Община Златоград обяви обществена поръчка за доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа на град Златоград - Подобект 2 "Главен колектор І-А". Цената е с най-голяма тежест при оценка на офертите. Останалите показатели, по които ще се оценяват предложенията, са технология и организация на изпълнението на поръчката (30%), организация на ръководството на обекта (15%) и срокът за изпълнение на строително-монтажни работи (5%). За последните три приключили финансови години кандидатите трябва да са реализирали 2.8 млн. лв. оборот. Освен това от участниците в търга се изисква да са изпълнили поне едно сходно строителство (изграждане, реконструкция или рехабилитация на водоснабдителни или канализационни мрежи и съоръжения с обща дължина не по-малко от 1000 м) през последните пет години.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 240 дни, а крайният срок за подаване на оферти е 10 август 2017 г.

Енергийна ефективност на сгради в Лом 1.8 млн. лв.

Община Лом обяви обществена поръчка за изпълнение на инженеринг - проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи за обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, по Националната програма за енергийна ефективност. Поръчката е разделена на четири позиции, като участниците могат да подават оферти само за една. Критериите за оценка на офертите са цената с тежест 50%, организацията за изпълнение на поръчката - 40%, и срокът за изпълнение - 10%. През последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили поне едно изграждане, реконструкция или основен ремонт на сграда.

Заданието трябва да се изпълни за 150 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 7 август 2017 г.

Зимно поддържане на пътища и улици в Габрово 1.4 млн. лв.

Община Габрово обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общински пътища на територията на общината за сезоните от 2017 до 2020 г. Тя включва зимно поддържане на 234 км пътна мрежа с ширина на настилката между 3 и 7 метра. Предвижда се и зимно почистване и поддържане на уличната мрежа на селата в общината. В община Габрово има 134 села, разпределени в 28 кметства. Обществената поръчка включва зимно поддържане на около 100 км улична мрежа в селата, за които е наложително зимно поддържане.

Търгът е разделен на две позиции, като кандидатите могат да подават оферти само за една от тях. В едната позиция критериите за оценка на офертите са два: цена (60%) и оценка за управление на риска (40%). Във втората позиция ценовата оферта е единственият критерий. През последните три години участниците в търга трябва да са извъшили поне една услуга по зимно поддържане на пътища или улици.

Крайният срок за подаване на оферти е 17 август 2018 г.

Благоустрояване на центъра на с. Баните

1.2 млн. лв.

Община Баните обяви обществена поръчка за благоустрояване на централната част на с. Баните, област Смолян. В рамките на търга се предвижда изграждане на площадно пространство с няколко подобекта: комбинирана детска площадка за деца от 0-3 г., 3-12 г., деца с увреждания и площадка за фитнес на открито, сцена, сух фонтан, фонтан, поставяем търговски обект (кафене), конзолна площадка, обществена тоалетна и пешеходна алея за достъпна среда. Критериите за оценка на офертите са с равна тежест от 50% - цена и организация на работа за изпълнение. През последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили поне едно сходно строителство, като под това се разбира изграждане, реконструкция, благоустрояване и подобряване па физическата среда на паркове, площадни, пешеходни пространства или изграждане на фонтан. Обектът трябва да е бил поне 3000 кв.м.

Продължителността за изпълнение е 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 7 август 2017 г.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK