Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
11458 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на лекарства за онкологичен център в Бургас

30 млн. лв.

Комплексен онкологичен център - Бургас, обяви обществена поръчка за доставка на лекарствени продукти за лечение на онкологични заболявания. Търгът е разделен на две позиции, като участниците могат да подават оферти и за двете. Спецификацията съдържа общо 81 лекарствени продукта, от които 68 са включени в първата позиция, а 13 във втората.

Единственият критерий за оценка на офертите е предложената цена. Няма изисквания към финансовото състояние на кандидатите.

Доставките трябва да се изпълняват между 1 ноември 2017 г. и 31 октомври 2018 г. Крайният срок за подаване на оферти е 20 септември 2017 г.

Почистване на сгради на изпълнителната власт

12 млн. лв.

Централният орган за покупки под шапката на Министерството на финансите, дирекция "Централизирано възлагане и обществени поръчки", обяви обществена поръчка за почистване. Планира се сключване на рамково споразумение за период на изпълнение на услугите от 1 февруари 2018 г. до 31 януари 2021 г. с шест изпълнителя, на които ще бъдат възложено комплексно почистване на сгради, работни и сервизни помещения, поверени за управление и разпореждане на органите на изпълнителната власт и техните администрации.

Поръчката обхваща ежедневно хигиенизиране, основно почистване, което се извършва веднъж или два пъти в годината, както и периодични дейности (почистване на мебели и офис техника със специализиран препарат, почистване на архивни помещения, гаражи, абонатни станции, общи сутеренни помещения и др.).

Цената е единственият критерий за оценка на офертите. Освен това кандидатите трябва да са реализирали поне 3 млн. лв. оборот за последните три приключили финансови години. От участниците се изисква и да разполагат с минимум 50 работници и служители, пряко заети в извършване на услуги по почистване на територията на страната, към датата на подаване на офертата.

Крайният срок за подаване на оферти е 25 септември 2017 г.

Ремонти на пристанище Варна

4.9 млн. лв.

"Пристанище Варна" ЕАД обяви поръчка за строителство, рехабилитация, основен, текущ и авариен ремонт на настилки, ВиК и съоръжения част от пристанищната инфраструктура за нуждите на дружеството. Ще се сключи рамково споразумение с до трима потенциални изпълнители за срок от три години за гореспоменатите дейности, до края на 2020 г.

Критериите за оценка на офертите са предложената цена с тежест 60% и техническото предложение с 40%. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот от 8 млн. лв. включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, от 4 млн. лв. за последните три приключили финансови години.

Крайният срок за подаване на оферти е 14 септември 2017 г.

Саниране на сгради в Петрич

1.49 млн. лв.

Община Петрич обяви поръчка за проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително монтажни за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Петрич. Поръчката е разделена на пет позиции, всяка от които за отделна сграда. Участниците в търга обаче могат да подават оферти само за една от тях.

Поръчката се финансира по оперативна програма "Региони в растеж".

Критериите за оценка на офертите са цената и организация за изпълнение на поръчката с равна тежест - по 50%. Участник, предложил цена, по-висока от прогнозната стойност по обособената позиция, ще бъде отстранен от участие в процедурата.

Кандидатите трябва да са реализирали определен минимален общ оборот за последните три приключили финансови години. Сумите са между 535 хил. и 717 хил. лв. за различните позиции.

Продължителността на изпълнението на поръчките е 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 13 септември 2017 г.

Саниране на сгради в Разград

1.47 млн. лв.

Община Разград обяви обществена поръчка за проектиране, изпълнение на строителство въз основа на одобрения инвестиционен проект и извършване на авторски надзор по време на строително – монтажните работи на две многофамилни жилищни сгради, находящи се на територията на града във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Търгът е разделен на две позиции, като кандидатите могат да подават оферти само за едната.

Критериите за оценка на офертите са предложената цена с тежест 60%, срокът за изготвяне на инвестиционен проект с 15% и срокът за извършване на строително-монтажните работи - с 25%.

Кандидатите трябва да са изпълнили строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с тези на настоящата поръчка, за последните пет години от датата на подаване на офертата, като за такова се считат дейности, свързани с извършване на строително – монтажни работи за изграждане, доизграждане или ремонт, включително въвеждане на мерки за енергийна ефективност на обекти – ІІІ категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. "в" от ЗУТ.

Продължителността за изпълнение на поръчката е 150 дни. Оферти могат да се подават до 14 септември 2017 г.

Зимно поддържане на пътища и улици в Шумен

1.33 млн. лв.

Община Шумен обяви обществена поръчка за зимно поддържане – снегопочистване, опесъчаване, лугиране на улици, тротоари и територии за обществено ползване в града. В търга се включват дейности по общо 142.5 км общинска пътна мрежа, улиците в селата на територията на община Шумен и кварталите Дивдядово, Мътница и Макак, за периода между 1 януари 2018 г. и 31 декември 2020 г. Поръчката е разделена на три позиции, като участниците могат да подават оферти и за трите.

Основен критерий за оценка на офертите е предложената цена с тежест 80%. Другият показател е срокът за излизане на техниката, т.е. времето за реакция при снеговалеж. Кандидатите следва да са изпълнили най-малко една дейност, идентична или сходна с предмета и обема на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата.

Крайният срок за подаване на оферти е 21 септември 2017 г.

Ремонт на улици в Разград

833 хил. лв.

Община Разград обяви обществена поръчка за ремонт на улици и прилежащи асфалтови паркинги и уширения в града.

Предвижда се да се извърши ремонт на ул. "Дунав", бул." Васил Левски", бул. "Бели лом", ул. "Иван Вазов", междублоково пространство – бул. "Априлско въстание" №62, бул. "България", ул."Паркова" , ул. "Свети Климент", ул. "Осъм", ул. "Места", ул. "Вит", ул. "Панега", Паркинг кв.66, бул. "България", ул. "Чавдар войвода", ул. "Христо Ботев", ул. "Рила", Квартал 72, ул. "Надежда" и бул. "Априлско въстание" №56 – локален път, както и на други улици в Разград при наличие на останал финансов ресурс.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите.

Предвижда се ремонтите да приключат до края на 2017 г. Крайният срок за подаване на оферти е 8 септември 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK